Реф. : 8542243
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
КОРДАЖИ ТЕНИС

МНОГОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TA 500 COMFORT, 1,24 ММ ARTENGO

ARTENGO
Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 30/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 04/10/2021 6лв.
Този кордаж осигурява отлично усещане и комфорт. Подходящ е за напреднали и експертни тенисисти, които рядко късат кордажа. Висококачественият многонишков кордаж TA 500 Comfort 1,24 мм предлага максимална мощност и контрол благодарение на високотехнологичната изработка с Peek.

Предимства

Мощност Изработен от полиуретан, полиамид и Peek за оптимална ефективност.
Технични удари Еластичен кордаж с дебелина 1,24 мм за добър топспин.
Устойчивост на триене 8 нишки Peek за добра устойчивост. Идеален за играчи, които рядко късат кордажа.
[EN] Durable string tension Отлично запазване на обтягането до 6 месеца след наплитане.

Техническа информация

Сила на наплитане

При умерена сила на наплитане (18 - 23 кг) кордажът осигурява комфорт, топспин и мощност, но намалява контрола и точността.
По-голямата сила на наплитане (>23 кг) осигурява точност и контрол, но така ракетата има по-голямо въздействие върху ставата и сухожилията. Освен това по-голямата сила на наплитане намалява топспина и мощността.

Еднонишков кордаж

За еднонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане между 19 и 22 кг. Не препоръчваме използване на еднонишкови кордажи от деца под 15 год., за да се избегне рискът от наранявания. Тези кордажи са предназначени за тенисисти, които късат кордаж при игра до 10 ч, защото се отпускат бързо (20% отпускане след 3 часа игра).

Многонишков кордаж

За многонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане до 25 кг. Препоръчваме тези кордажи за хора, предразположени към тендинит, млади тенисисти и тенисисти, които късат рядко кордажа. Многонишковите кордажи запазват дълго време силата на наплитане и динамичността си.

Кога да сменяте кордажа?

Характеристиките на ракетата зависят 50% от рамката, 50% от кордажа. Следователно изборът и състоянието на кордажа са много важни за качеството на игра.
Тенисистите, които късат често кордажа, трябва да го сменят при всяко късане.
Тенисистите, които късат рядко кордаж, трябва да го сменят толкова пъти годишно, колкото пъти седмично играят. Например, ако играете веднъж седмично, трябва да сменяте кордажа веднъж годишно. Ако играете 3 пъти седмично, трябва да сменяте кордажа 3 пъти годишно.

Съвети

Не трябва да обтягате прекалено кордажа, тъй като това ще повлияе на характеристиките му. По-малко обтегнатият кордаж позволява повече мощност. С времето кордажът се износва, като губи еластичността си и първоначалните си характеристики. Диаметърът също има значение за усещането при игра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-голяма мощност и топспин предлага. Колкото по-дебел е кордажът, толкова е по-издръжлив, но и рискът от травми е по-голям.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Кордаж на ракетата
23% полиуретан, 9% полиетер блок амид (PEBA), 67% полиамид 6
Съвети за съхранение Пазете кордажа от влага и резки температурни промени.
Не оставяйте ракетата в колата си, тъй като там температурите се променят рязко.
Ограничения за употреба: Не е подходящ за играчи, които често късат кордажите си.

Тестове и гаранция

Стив Дарси (№ 38 в световната ранглиста за 2017 година) и Никола Ескюде (№ 16 в световната ранглиста за 2001 година).
Тестови продукт Проведени са лабораторни тестове, доказващи предимствата на нашите продукти:
тестът за устойчивост на скъсване е проведен в лабораторни условия на машина Canon Ball, която позволява проверка на здравината на всеки кордаж;
лабораторният тест за мощност на кордажа е проведен с махален чук на Шарпи, с който се проверява възпроизведената от продукта енергия и вторичния тласък върху топката при ретур.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи