Реф. : 8607832
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СТИКОВЕ ЗА ХОКЕЙ НА ТРЕВА

СТИК ЗА ХОКЕЙ НА ТРЕВА FH995 MID BOW, ЧЕРНО/ТЮРКОАЗ KOROK

KOROK
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 30/09/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 30/09/2021 Безплатно
Много мощен стик за хокей на трева Mid bow с 95% карбон за експертни играчи. Стик за хокей на трева Korok, разработен за експерти. Предпочетен е от състезатели на международно ниво, като Жил Бон, Берта Бонастр, Лаура Нунинк, Томас Брилс, Виктор Венез и Виктор Шарле.

Предимства

Контрол Карбонът изисква умения, профилът Mid bow улеснява контрола при дрибъл и удар.
Мощност Стикът Mid bow с 95% карбон осигурява оптимална мощност и силен удар.
Усещане за контакт с топката Твърд стик за оптимална точност.
Маневреност Профил Mid bow 24 мм/300 мм, 540 г и баланс на 390 мм за максимална маневреност.
Ограничаване на вибрациите Твърдият карбон е балансиран с пяна PE-EVA под грипа.
Ергономичен захват Приятен на допир полиуретанов грип с перфорации, диаметър на дръжката 30 мм.
Здравина С 95% карбон и 5% арамид за отлична здравина.

Техническа информация

Състав

95% карбон, 5% арамид.

Извивка и тегло

Mid bow; точка на максимална извивка: 300 мм; максимална височина на извивка: 24 мм; тегло: 540 г +/- 20 г за стик 36,5''; баланс на 380 мм за стик 36,5''.

Подробно описание на продукта

Слоеве от японски фиброкарбон 12K 800 tex (Toho Tenex) и фибростъкло 1080 tex. Куха структура с 2 канала. Арамид в главата. По-тънка дръжка за удобен захват и маневреност. Глава с ъгъл 45° за маневреност. С по-тънка глава и връх на извивката за маневреност. Пяна PE-EVA (полиетилен-етилен-винилацетат) 1 мм под грипа за абсорбиране на вибрациите. Полиуретанов грип с перфорации с дебелина 1,8 мм за комфортен захват.Дължина на дръжката: 42 см.

Подробно описание на продукта (продължение)

Общ диаметър на дръжката 31 мм за комфортен захват. Ширина/периметър на дръжката на 47 см от върха: 3,7 см / 10 см.

Одобрен от професионални спортисти

Жил Бон (бивш капитан с 302 мача за нац. отбор на Белгия, участвала на Олимпийските игри в Лондон (2012), хокеистка в Royal Racing Club, Белгия); Берта Бонастр (хокеистка от нац. отбор на Испания, бронзов медалист от СП 2018 и ЕП 2019, участвала Олимпийските игри в Рио 2016, включена в отбора за Олимпиадата в Токио 2021, състезаваща се за Club Egara, Испания); Лаура Нунинк (хокеистка от нац. отбор на Нидерландия, златен медалист от ЕП 2017, 2019 и 2021, сребърен медалист на Олимпиадата в Рио,

Одобрен от професионални спортисти (продължение)

и Виктор Шарле (капитан на нац. отбор на Франция и състезател в белгийския Waterloo Ducks), участник на СП 2018.

Материали за изработката на стика

В миналото стиковете са били изработвани от дърво (дъб, черница). Днес повечето стикове, особено високотехнологичните, се изработват от композитни материали (фибростъкло, фиброкарбон и арамид). Забележка: кевлар е търговското наименование на един от видовете арамид. Затова има стикове, произведени от 100% дърво, дърво, подсилено с фибростъкло или карбон, 100% фибростъкло, фибростъкло с все по-висок процент карбон.

Материали за изработката на стика(продължение)

Често се използва и 5-10% арамид, когато съдържанието на карбон е високо.

Свойства на различните материали

Фибростъклото е по-твърдо, здраво, леко и устойчиво на триене от дървото. То придава повече мощност, но намалява контрола и създава усещане за твърдост. Карбонът е още по-лек и твърд, следователно той придава още повече мощност, но намалява значително контрола, когато играчът не е усъвършенствал достатъчно техниката си. Арамидът се използва като добавка към карбона в дръжката за омекотяване на вибрациите и/или в петата, поради високата си устойчивост на триене.

Производство на стик от композитни материали

Композитният стик е изработен от слоеве от нишки, навити около празно ядро, което е част от една или повече кухини по дължината на стика. Комбинирането на материалите, броят на слоевете от нишки и структурата на кухото ядро варират в различните части на стика и при различните модели стикове. Следователно, самостоятелното обозначаване на съдържанието на карбон не дава достатъчно информация за характеристиките на стика.

Избор на материали

За децата на ниво начинаещи се препоръчват дървените стикове. В процеса на усъвършенстване те преминават към стикове от фибростъкло, а след това към стикове с умерено съдържание на карбон. Възрастните на ниво начинаещи могат да започнат със стик от фибростъкло. Напредналите и експертите избират стикове със съдържание на карбон според индивидуалния им стил на игра (баланс на контрол и мощност).

Извивка на стика

Хокейният стик не е прав, той е извит. Извивката се определя от максималната си височина (максималното вертикално пространство между стика, поставен на равна площ, и тази площ) и от мястото, в което тази височина достига максималната си стойност, измерена от края на главата на стика (наречена точка на максимална извивка).

Извивка на стика(продължение)

Класическият стик е с максимална височина на извивка приблизително 15 мм и точка на максимална извивка, разположена на средата на стика.

Видове извивки

Стикът е "bow standard" (bow означава извивка), когато височината на максималната извивка е 17-20 мм и точката на максимална извивка е разположена на 300 мм. Стикът "mid bow" е с височина на максималната извивка 23-24 мм и точка на максимална извивка на 300 мм. Показателите на стик "low bow" са съответно 24-25 мм и 250 мм. Показателите на стик "extra low bow" са съответно 24-25 мм и 200 мм.

Стандарт на МФХ за извивката

Съгласно стандартите на Световната федерация по хокей, точката на максимална извивка на стик за хокей на трева трябва да е разположена на най-малко 200 мм от най-високата точка на главата на стика, а височината на максималната извивка е 25 мм.

Избор на извивка

За начинаещите се препоръчва стик "bow standard". За напредналите и експертите, търсещи ефективност при контрол, пас или удар, е подходящ стик "mid bow". За експертите, които обичат дрибъла, владеят различни финтове и имат идеален контрол на топката при бързи движения, най-удобен е стик "low bow". За изпълнение на "drag-flicks" се препоръчва стик "extra low bow".

Тегло на стика

Повечето стикове за възрастни (размери 36,5"-37,5") са с тегло 520-580 г. Теглото на детските стикове започва от 400 г. Забележка: производственият процес може да доведе до разлика от 20-30 г при стикове от един модел.

Стандарт на МФХ за тегло

Съгласно стандартите на Световната федерация по хокей, максималното тегло на стик за хокей на трева е 737 г. Повечето стикове за възрастни (размери 36,5"-37,5") са с тегло 520-580 г. Теглото на детските стикове започва от 400 г. Забележка: производственият процес може да доведе до разлика от 20-30 г при стикове от един модел.

Значение на баланса на стика

При еднакво тегло определящо е разпределението на масата в стика. Точката на баланс е центърът на тежестта, измерен от върха на главата на стика. Колкото повече точката на баланс е разположена към дръжката, толкова повече се създава усещане за лекота. Това улеснява маневреността със стика. Колкото повече точката на баланс е разположена към главата (т. нар. баланс към главата), толкова повече се създава усещане за тежест в ръката. Това увеличава мощността на стика.

Избор на тегло/баланс

За хокеисти, предпочитащи маневреността, се препоръчва лек стик с висока точка на баланс. За хокеисти, търсещи мощност, се препоръчва тежък стик с ниска точка на баланс.

Избор на размер

Размерът на стика се измерва в инчове ("). 1"=2,54 см. Стандартният размер за възрастни е 36,5". Някои стикове са с размер 37,5'' или 38,5", те са удължени и осигуряват повече мощност. Те са предназначени предимно за професионалните хокеисти. За играчи с ръст над 1,80 м е подходящ размер 37,5'' или 38,5", като трябва да се вземат предвид и останалите характеристики на стика (материали, извивка).

Стандарт на МФХ за размер

Съгласно нормите на Световната федерация по хокей, максималната дължина на стика за хокей на трева е 41" (105 см).

Съвет при избора на стик

Подходящ стик за съответния играч е този, който предлага добра комбинация между размер, състав (и вътрешна структура), извивка, тегло и точка на баланс.

Концепция и разработка

Този стик е резултат от съвместната работа на изследователския ни екип, съставен от мениджъри, дизайнери, инженери, моделиери, стилисти, техници за прототипи, лабораторни изследователи и състезателите Жил Бон, Берта Бонастр, Лаура Нунинк, Томас Брилс, Виктор Венез и Виктор Шарле,

Концепция и разработка (продължение)

играчи от партньорските ни клубове, специалисти по проучване, развитие и индустриални процеси на композитните материали на Декатлон и един от водещите производители на стикове в света.

Информация

Гореизложената информация е предоставена от производителя или установена от нашите екипи при работата върху получените от него мостри.

Подраздел

възрастни/експерти/midbow/80-100%карбон

Размери

36,5 | 37,5 | 38,5

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Стъбло
5% кевлар, 95% въглерод
Грип 1
100% полиуретан
Съвети за съхранение Отстранете пясъка от стика. Почистете с вода и влажна кърпа. При необходимост почиствайте от прах и замърсяване.

Тестове и гаранция

Жил Бон (Белгия), Люси Брейн (Белгия), Тифен Дюкесн (Белгия), Жюдит Вандермайрен (Белгия), Берта Бонастр (Испания), Мануела Урос (Чили), Лаура Нунинк (Нидерландия), Есме Бърдж (Англия), Томас Брилс (Белгия), Виктор Венез (Белгия), Джейкъб Дрейпър (Уелс) и Виктор Шарле (Франция).
Тестови продукт Стиковете са преминали тестове в лабораторни и в реални условия, проведени от тестовите ни екипи.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи