Реф. : 8529855
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СТИКОВЕ ЗА ХОКЕЙ НА ТРЕВА

СТИК ЗА ХОКЕЙ НА ТРЕВА FH500 MID BOW, ЖЪЛТО/СИНЬО KOROK

KOROK
Декатлон
  • Доставка в магазин От 18/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 21/09/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 21/09/2021 Безплатно
Маневрен и мощен стик за хокей на трева с профил Mid bow, изработен с 50% карбон. Подходящ за напреднали играчи. Стик с 50% карбон, осигуряващ твърдост и мощност, с пяна 1 мм под грипа за комфорт и абсорбиране на вибрациите.

Предимства

Контрол на топката Стикът с 50% карбон изисква контрол. Профил Mid bow за лесен дрибъл и удар.
Мощност Стикът с 50% карбон осигурява оптимална мощност и силен удар.
Маневреност Профил Mid bow 24 мм/300 мм, 540 г и баланс на 390 мм за максимална маневреност.
Ограничаване на вибрациите Твърдият карбон е балансиран с пяна PE-EVA под грипа.
Ергономичен захват Приятен на допир полиуретанов грип с перфорации, диаметър на дръжката 30 мм.
Здравина С 50% карбон и 5% арамид за отлична здравина.

Техническа информация

Състав

50% карбон, 45% фибростъкло, 5% арамид

Извивка, тегло и баланс

Профил Mid bow; точка на максимална извивка: 300 мм; максимална височина на извивка: 24 мм; тегло: 540 г +/- 20 г; баланс на 390 мм

Концепция

Слоеве от японски фиброкарбон 12K 800 tex (Toho Tenex) и фибростъкло 1080 tex. Куха структура с 2 канала. Арамид в главата. По-тънка дръжка за удобен захват и маневреност. Глава с ъгъл 45° за маневреност. С по-тънка глава и връх на извивката за маневреност. Пяна PE-EVA (полиетилен-етилен-винилацетат) 1 мм под грипа за абсорбиране на вибрациите. Полиуретанов грип с перфорации с дебелина 1,8 мм за комфортен захват.

Концепция (продължение)

Общ диаметър на дръжката 31 мм за комфортен захват. Ширина/периметър на дръжката на 47 см от върха: 3,7 см / 10 см.

Материали за изработката на стика

В миналото стиковете са били изработвани от дърво (дъб, черница). Днес повечето стикове, особено високотехнологичните, се изработват от композитни материали (фибростъкло, фиброкарбон и арамид). Забележка: кевлар е търговското наименование на един от видовете арамид. Затова има стикове, произведени от 100% дърво, дърво, подсилено с фибростъкло, 100% фибростъкло, фибростъкло с все по-висок процент карбон (често с 5-10% арамид, когато съдържанието на карбон е високо).

Свойства на различните материали

Фибростъклото е по-твърдо, здраво, леко и устойчиво на триене от дървото. То придава повече мощност, но намалява контрола и създава усещане за твърдост. Карбонът е още по-лек и твърд, следователно той придава още повече мощност, но намалява значително контрола, когато играчът не е усъвършенствал достатъчно техниката си. Арамидът се използва като добавка към карбона в дръжката за омекотяване на вибрациите и/или в петата, поради високата си устойчивост на триене.

Производство на стик от композитни материали

Композитният стик е изработен от слоеве от нишки, навити около празно ядро, което е част от една или повече кухини по дължината на стика. Комбинирането на материалите, броят на слоевете от нишки и структурата на кухото ядро варират в различните части на стика и при различните модели стикове. Следователно, самостоятелното обозначаване на съдържанието на карбон не дава достатъчно информация за характеристиките на стика.

Избор на материали

За децата на ниво начинаещи се препоръчват дървените стикове. В процеса на усъвършенстване те преминават към стикове от фибростъкло, а след това към стикове с умерено съдържание на карбон. Възрастните на ниво начинаещи могат да започнат със стик от фибростъкло. Напредналите и експертите избират стикове със съдържание на карбон според индивидуалния им стил на игра (баланс, контрол и мощност).

Извивка на стика

Хокейният стик не е прав, той е извит. Извивката се определя от максималната си височина (максималното вертикално пространство между стика, поставен на равна площ, и тази площ) и от мястото, в което тази височина достига максималната си стойност, измерена от края на главата на стика (наречена точка на максимална извивка). Класическият стик е с максимална височина на извивка приблизително 15 мм и точка на максимална извивка, разположена на средата на стика.

Видове извивки

Стикът е "bow standard" (bow означава извивка), когато височината на максималната извивка е 17-20 мм и точката на максимална извивка е разположена на 300 мм. Стикът "mid bow" е с височина на максималната извивка 23-24 мм и точка на максимална извивка на 300 мм. Показателите на стик "low bow" са съответно 24-25 мм и 250 мм. Показателите на стик "extra low bow" са съответно 24-25 мм и 200 мм.

Избор на извивка

За начинаещите се препоръчва стик "bow standard". За напредналите и експертите, търсещи ефективност при контрол, пас или удар, е подходящ стик "mid bow". За експертите, които обичат дрибъла, владеят различни финтове и имат идеален контрол на топката при бързи движения, най-удобен е стик "low bow". За изпълнение на "drag-flicks" се препоръчва стик "extra low bow".

Тегло на стика

Съгласно нормите на Световната федерация по хокей, максималното тегло на стик за хокей на трева е 737 г. Повечето стикове за възрастни (размери 36,5"-37,5") са с тегло 520-580 г. Теглото на детските стикове започва от 400 г. Забележка: производственият процес може да доведе до разлика от 20-30 г при стикове от един модел.

Значение на баланса на стика

При равно тегло определящо е разпределението на масата в стика. Точката на баланс се измерва от върха на главата на стика. Колкото повече точката на баланс е разположена към дръжката, толкова повече се създава усещане за лекота. Това улеснява маневреността със стика. Колкото повече точката на баланс е разположена към главата (т. нар. баланс към главата), толкова повече се създава усещане за тежест в ръката. Това увеличава мощността на стика.

Избор на тегло/баланс

За хокеисти, предпочитащи маневреността, се препоръчва лек стик с висока точка на баланс. За хокеисти, търсещи мощност, се препоръчва тежък стик с ниска точка на баланс.

Избор на размер

Размерът на стика се измерва в инчове ("). 1"=2,54 см. Стандартният размер за възрастни е 36,5". Някои стикове са с размер 37,5", те са удължени и осигуряват повече мощност. Те са предназначени предимно за професионалните хокеисти. За играчи с ръст над 1,85 м е подходящ размер 37,5", като трябва да се вземат предвид и останалите характеристики на стика (материали, извивка).

Интересни факти

Съгласно нормите на Световната федерация по хокей, максималната дължина на стика за хокей на трева е 41" (105 см).

Общи насоки

Подходящ стик за съответния играч е този, който предлага добра комбинация между размер, състав (и вътрешна структура), извивка, тегло и точка на баланс.

Концепция и разработка

Този стик е резултат от съвместната работа на изследователския ни екип (съставен от мениджъри, дизайнери, инженери, моделиери, стилисти, техници за прототипи и лабораторни изследователи), специалисти по материалите и композитните процеси, техническия ни партньор Жил Бон (състезателка в Belgian Red Panthers) и един от водещите производители на стикове в света.

Информация

Гореизложената информация е предоставена от производителя или установена от нашите екипи при работата върху получените от него мостри.

Подраздел

възрастни/напреднали/midbow/40-60%карбон

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Стъбло
45% фибростъкло, 5% кевлар, 50% въглерод
Грип 1
100% полиуретан
Съвети за съхранение Почиствайте стика от пясък.

Тестове и гаранция

Нашият технически партньор Жил Бон, състезателка в Belgian Red Panthers.
Тестови продукт Стиковете са преминали тестове в лабораторни и в реални условия, проведени от тестовите ни екипи.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи