Реф. : 8556633
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СПАЛНИ ЧУВАЛИ И ШАЛТЕТА ТРЕКИНГ

СПАЛЕН ЧУВАЛ ТИП МУМИЯ ЗА ТРЕКИНГ TREK 500, 5°С, ЖЪЛТ FORCLAZ

FORCLAZ
4.5/5
4.5/5

Цвят : жълта охра / гранитносиво

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 24/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 27/09/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 29/09/2021 Безплатно
Нашият дизайнерски екип от любители на трекинга създаде този спален чувал за удобно спане в бивак при температура 5°C или по-висока. Този лек и компактен спален чувал може да се ползва в широк температурен диапазон. Гарантиран комфорт от 5° до 15°C благодарение на двата 3/4 ципа с двоен плъзгач за контрол на температурата.

Предимства

Температура на използване Температура на комфорт 5°С, гранична температура 0°C. Синтетична вата.
Лесно пренасяне 1200 г за размер L. Обем 11,3 литра. Компресиращ калъф.
Удобно спане Много удобна форма тип мумия. Два 3/4 ципа с двойни плъзгачи - за проветрение.
Екоконцепция Вата от 70% рециклиран полиестер. Сивият плат е багрен по технология BI-TON.
Съвместимост Възможност за съединяване с други модели от гамата Trek 500 Forclaz.
Промазана материя Тъкан с промазка за оптимална термоефективност.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Температура на употреба

Върху всички спални чували посочваме температурата на комфорт и гранична температура, тествани от независима лаборатория (AITEX) съгласно европейския стандарт NF EN 23537 - 2017.
"Температурата на комфорт" е долната граница, при която ползвателят, легнал отпуснат, е в термично равновесие и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистическа жена при нормални условия на употреба). Изберете спалния чувал по този показател.

Какви са граничните температури на употреба?

Гранична температура: гранична температура, при която ползвателят, легнал свит в чувала, е в термично равновесие и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистически мъж при нормални условия на употреба).Препоръчваме да се използва шалте с цел оптимизиране на термоизолацията.
Спалният чувал е с пълнеж от синтетична вата, която гарантира неговата ефективност и при влажни условия.

Полезна информация за температурите

Спалният чувал не произвежда топлина, а съхранява телесната. Ако изтощени и измръзнали, легнете в студен и влажен спален чувал, рискувате да ви е студено, независимо от качествата на продукта. През нощта термокомфортът ви ще зависи не само от климатичните условия (влага, вятър и др.), но и от физическото ви състояние, от останалата част от екипировката ви (шалте и др.), от облеклото ви (вълнено бельо и др.).

За по-голям комфорт, преди да легнете в чувала

Обличайте се нормално (1 слой дрехи е достатъчен). Затоплете крайниците си: с шапка, ръкавици, чорапи, затоплящи лепенки, разтриване и др. Манерка с топла вода може да се използва като грейка (ако няма опасност да се отвори неволно).
Свивайте и отпускайте мускулите си (70% от използваната енергия се превръща в топлина), но без да се движите, за да не се създаде студен въздушен поток. Използвайте чаршаф за спален чувал, за да оптимизирате хигиената и топлоизолацията на чувала.

Форма

Формата тип "мумия" е по-широка при раменете и стеснена при стъпалата за оптимална термоизолация (без загуба на топлина) и компактност, като осигурява относителна свобода на движение.
Широчина при раменете 70 см, височина при стъпалата 32 см за размер L.
62/28 за S, 66/30 за M, 74/34 за XL. Ергономична качулка. Връзка за стягане. Два странични ципа с двоен плъзгач, със защитна лента (капак) от термоизолираща вата (термични точки), странични отвори.Механична вентилация.

Размери и тегло

Размер S: 980 г, за ръст до 1,59 м. Размери на калъфа: 40 см, Ø17 см. Обем 9,1 литра. Размер М: 1,1 кг, за ръст между 1,60 м и 1,70 м. Размери на калъфа:40 см, Ø18 см. Обем 10,2 литра. Размер L 1,2 кг, за ръст между 1,70 и 1,84 м. Размери на калъфа:40 см Ø19 см. Обем 11,3 литра. Размер XL 1,29 кг, за ръст между 1,85 и 2 м. Размери на калъфа:40 см Ø20 см. Обем 12,6 литра. Размерите и обемът могат да варират в зависимост от начина, по който е компресиран продуктът.

Размер и термоизолация


Теглото, обемът и размерите могат да варират в резултат на допустимите отклонения при производство.Пробвайте спалния чувал, преди да го купите, за да изберете подходящия за вас размер, гарантиращ оптимален комфорт.Предимството на формата тип "мумия" е оптимизираното съотношение между тегло, обем и термоизолация. Колкото по-плътно обгръща чувалът тялото ви, толкова по-малък обем трябва да се затопли. Тази форма ограничава свободата на движение, особено когато циповете са затворени.

Съвместимост

Може да се съединява със спални чували Trek 500 Forclaz.
Може да се съединява с други модели от сериите Ultralight 2017 и Light 2018.

Екоконцепция

Стандартните технологии за багрене на текстил разходват много вода, като в същото време я замърсяват. За да намалим въздействието върху околната среда, продуктът е багрен по технология BI-TON, която представлява багрене на една на всеки две нишки. Тази нишка от своя страна е багрена директно с неразтворим пигмент по време на производството.

Екоконцепция (продължение)

Пълнеж от полиестерна вата със 70% рециклиран полиестер за ограничаване на въздействието върху околната среда.
Благодарение на решенията ни, свързани с екоконцепцията, намалихме с 16% емисиите на CO2 в сравнение с предишния модел.

Гаранция

Този спален чувал е с гаранция от 5 години, считано от датата на покупката, посочена върху касовата бележка. Продуктът в гаранция ще бъде поправен или заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на чувала с изключение на повреди, причинени от нормалното му износване или от необичайни условия на употреба. Тази специална 5-годишна гаранция ще бъде зачетена единствено при представяне на продукта и на касовата бележка.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пълнеж
100% полиестер
Основна материя
100% полиестер
Чанта за пренасяне
100% полиестер
Подплата
100% полиестер
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Лесно прибиране в калъфа - с долната част напред, без да се сгъва. Да се съхранява разгънат на сухо място, извън калъфа, с цел запазване на обема, важен за термоизолационната ефективност на чувала.
Ограничения за употреба: S < 1,60 м < M < 1,70 м < L < 1,85 м < XL < 2 м.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Всички спални чували преминават механични тестове за проверка на качеството и здравината им, гарантиращи комфорт и пълноценен сън (термоизолация, комфорт, устойчивост на протриване и др.). Освен това извършваме множество полеви изпитания в реални условия на употреба.
Гаранция 5 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи