Реф. : 8576293
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СПАЛНИ ЧУВАЛИ И ШАЛТЕТА ЗА ТРЕКИНГ

СПАЛЕН ЧУВАЛ ЗА ТРЕКИНГ TREK500, 15°С, СИН FORCLAZ

FORCLAZ

Цвят : гранитово сиво / графитено синьо

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
до 72,90лв. - %

От

72,90лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
72,90лв. - %
Преди0лв.Сега72,90лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Нашият дизайнерски екип от любители на трекинга създаде този спален чувал за удобно спане в бивак при температура 15°C или по-висока. Този лек и компактен спален чувал може да се ползва в широк температурен диапазон. Гарантиран комфорт от 15° до 25°C благодарение на двата 3/4 ципа с двоен плъзгач за контрол на температурата.

Предимства

Температура на използване Температура на комфорт 15°С, гранична температура 10°C. Синтетична вата.
Лесно пренасяне За размер L тегло 680 г. Обем 4,5 литра. Калъф за лесно съхранение.
Удобно спане Удобна форма тип мумия. Два 3/4 ципа с двоен плъзгач.
Съвместимост Сдвоява се с други модели от гама "Ultralight" 2017 и "Light" 2018.
Промазана материя Промазана материя за по-добра термоизолация на чувала.

Техническа информация

Температура на употреба

Върху всички спални чували посочваме "температурата на комфорт", тествана от независима лаборатория (AITEX) съгласно европейския стандарт NF EN 23537 - 2017.
"Температурата на комфорт" е долната граница, при която ползвателят, легнал в отпуснато положение, изпитва топлинен комфорт и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистическа жена при нормални условия на употреба). Изберете спалния чувал по този показател.

Какви са граничните температури на употреба?

Гранична температура: температура, при която ползвателят, легнал свит в чувала, изпитва топлинен комфорт и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистически мъж при нормални условия на употреба).Препоръчваме да се използва шалте с цел оптимизиране на термоизолацията.
Спалният чувал е с пълнеж от синтетична вата, която гарантира неговата ефективност и при влажни условия.

Полезна информация за температурите на употреба

Спалният чувал не произвежда топлина, а запазва телесната. Ако легнете изтощени и измръзнали в студен и влажен спален чувал, има опасност да ви е студено, независимо от качествата на продукта. Температурите на употреба зависят от устойчивостта на студ на ползвателя (телосложение, умора и др.), от екипировката (изолиращ дюшек/шалте и др.), от облеклото (без дрехи, по бельо и др.) и от климатичните условия (влага, вятър и др.).

За по-голям комфорт, преди да легнете в чувала

Обличайте се нормално (1 слой дрехи е достатъчен). Затоплете крайниците си: с шапка, ръкавици, чорапи, загряващи лепенки, разтриване и др. Бутилка с топла вода може да се използва като топъл компрес (ако няма опасност да се отвори неволно).
Стягайте и отпускайте мускулите си (70% от използваната енергия се превръща в топлина), но без да се движите, за да не се създаде студен въздушен поток. Използвайте чаршаф за спален чувал, за да оптимизирате хигиената и топлоизолацията на чувала.

Форма

Удобна форма тип "мумия": по-широка при раменете и стеснена при стъпалата за оптимална термоизолация (без загуба на топлина) и компактна, като осигурява относителна свобода на движение.
Широчина при раменете 70 см, височина при стъпалата 32 см за размер L.
Ергономична качулка с връзка.
Два странична ципа с двоен плъзгач. С тях можете да контролирате навлизането на въздух в чувала и механично да го проветрявате.

Размери и тегло

Размер S: 590 г, за ръст до 1,60 м. Размери сгънат:В 27 см Ø12,5 см. Обем 3,3 литра. Размер М: 630 г, за ръст между 1,60 м и 1,70 м. Размери сгънат:В 27 см Ø13,5 см. Обем 3,9 литра. Размер L 680 г, за ръст между 1,70 м и 1,85 м. Размери сгънат:В 27 см Ø14,5 см. Обем 4,5 литра. Размер ХL: 740 г, за ръст между 1,85 м и 2 м. Размери сгънат:В 27 см Ø15,5 см. Обем 5,1 литра. Размерите и обемът могат да варират в зависимост от начина, по който е компресиран продукта.

Тегло и размери (2)

Размерите и обемът могат да варират в зависимост от начина, по който е компресиран продукта.Пробвайте спалния чувал, преди да го купите, за да изберете подходящия за вас размер, гарантиращ оптимален комфорт.Предимството на формата тип мумия е оптимизираното съотношение между тегло/обем и термоизолация. Колкото по-плътно обгръща чувалът тялото ви, толкова по-малък обем трябва да се затопли (спестявайки енергия). Тази форма ограничава свободата на движение, особено когато циповете са затворени.

Гаранция

Този спален чувал е с гаранция от 5 години, считано от датата на покупката, посочена върху касовата бележка. Продуктът в гаранция ще бъде поправен или заменен безплатно. Гаранцията покрива всички дефекти на спалния чувал с изключение на предизвиканите от нормалното износване или от необичайни условия на употреба. Тази специална 5-годишна гаранция ще бъде зачетена единствено при представяне на продукта и на касовата бележка.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пълнеж
100% полиестер
Основна материя
100% полиестер
Чанта за пренасяне
100% полиестер
Подплата
100% полиестер
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - програма за деликатни тъкани
Пране в пералня на максимална температура 30°C - програма за деликатни тъкани
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Да не се подлага на химическо чистене
Да не се подлага на химическо чистене
Съвети за съхранение Лесно съхранение - приберете чувала в калъфа с долния край напред.
За да запазите обема, осигуряващ топлоизолационните му свойства, го съхранявайте разгънат на сухо.
Ограничения за употреба: S < 1,60 м < M < 1,70 м < L < 1,85 м < XL < 2 м.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Всички спални чували преминават механични тестове за проверка на качеството и здравината им, гарантиращи комфорт и пълноценен сън (термоизолация, комфорт, устойчивост на протриване и др.). Освен това извършваме множество полеви изпитания в реални условия на употреба.
Гаранция 5 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи