Реф. : 8384961
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СПАЛНИ ЧУВАЛИ ЗА КЪМПИНГ

СПАЛЕН ЧУВАЛ ЗА КЪМПИНГ FORCLAZ 10°C FORCLAZ

FORCLAZ
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
10°C. Изключително многофункционален спален чувал: топлина и лекота. Смесена форма мумия/правоъгълник за по-голям комфорт. Сдвоява се, за спане по двама. Гаранция 5 години.

Предимства

Топлина Температура на комфорт 10°C; гранична температура 5°C.
Удобно спане Размери: 210 x 72 см. Правоъгълна форма, с качулка. 3/4 цип.
Лесно пренасяне Тегло 1075 г / обем 10,2 литра. Транспортен калъф.
Съвместимост Сдвоява се, за двама души: свържете 2 чувала Forclaz 10°C (с десен и с ляв цип).
Лесна поддръжка Лесно пране в пералня, следвайте съветите за поддръжка.

Техническа информация

Температура на употреба

Върху всички спални чували посочваме "температурите на комфорт", тествани от независима лаборатория (AITEX) съгласно европейския стандарт EN 13537 от 11.04.2002 г. "Температурата на комфорт" е долната граница, при която ползвателят, легнал отпуснат, е в термично равновесие и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистическа жена при нормални условия на употреба). Изберете спалния чувал по този показател.

Гранична температура на комфорт

Гранична температура на комфорт: гранична температура, при която ползвателят, легнал свит в чувала, е в термично равновесие и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистически мъж при нормални условия на употреба).

Полезна информация за температурите

Спалният чувал не произвежда топлина, а съхранява телесната. Ако изтощени и измръзнали се пъхнете в студен и влажен спален чувал, съществува риск да ви е студено, независимо от неговите качества. Температурите зависят от устойчивостта на студ на ползвателя (телосложение, умора и др.), от екипировката (изолираща постелка или дюшек и др.), от облеклото (без дрехи, по бельо и т.н.) и от климатичните условия (влага, вятър и т.н.).

Практични съвети за употреба на чувала

Обличайте се нормално (1 слой дрехи е достатъчен). Затоплете крайниците си: с шапка, ръкавици, чорапи, затоплящи лепенки, разтриване и др. Манерка с топла вода може да се използва като грейка (ако няма опасност да се отвори неволно). Свивайте и отпускайте мускулите си (70% от използваната енергия се превръща в топлина), но без да се движите, за да не се създаде студен въздушен поток. За да перете чувала по-рядко, препоръчваме ви употребата на чаршаф за спален чувал (реф. номер: 8382711).

Състав

Вътрешна и външна тъкан: 100% полиестер. Пълнеж: 100% полиестерна вата 200 г/м².

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда. За повече информация: http://sustainability.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пълнеж
100% полиестер
Подплата
100% полиестер
Основна материя
100% полиестер
Чанта за пренасяне
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се суши в хоризонтално положение.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Лесно прибиране в калъфа - с долната част напред, без да се сгъва. Да се съхранява разгънат на сухо място, извън калъфа, с цел запазване на обема, важен за термоизолационната ефективност на чувала.
Ограничения за употреба: Ръст: M < 170 см < L < 185 см < XL < 200 см.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Този спален чувал е с гаранция 5 години, считано от датата на покупката, посочена върху касовата бележка. Продуктът в гаранция ще бъде поправен или заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на спалния чувал с изключение на повреди, причинени от нормалното му износване или от необичайни условия на употреба. Тази специална 5-годишна гаранция ще бъде зачетена единствено при представяне на продукта и на касовата бележка.
Гаранция 5 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи