Реф. : 8513486
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СПАЛНИ ЧУВАЛИ ЗА КЪМПИНГ

СПАЛЕН ЧУВАЛ ЗА КЪМПИНГ ARPENAZ, 20°С, ЗЕЛЕН QUECHUA

QUECHUA
4.5/5
4.5/5

Цвят : изумруденосиньо / сиво

Декатлон
  • Доставка в магазин От 20/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 23/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 23/09/2021 6лв.
Този спален чувал е разработен от нашия дизайнерски екип, за да гарантира на къмпингуващите комфорт при спане при температури около 20°C. 20°C. Екипът ни разработи този практичен спален чувал с цип по цялата дължина, който се отваря напълно и може да се ползва като завивка. 5 години гаранция.

Предимства

Температура на използване Температура на комфорт: 20°C. Гранична температура: 15°C.
Удобно спане Размери: 190 x 72 см. Цял цип.
Лесно пренасяне Тегло: 755 г. Обем: 9 л. С калъф за транспортиране.
Съвместимост Този чувал не се сдвоява.
Лесна поддръжка Лесно почистване - пране в пералня, следвайте съветите за поддръжка.
Екоконцепция Подплата, боядисана по метод DopeDye. Намалява въздействието в/у околната среда.

Техническа информация

Температура на употреба

Върху всички спални чували посочваме "температурата на комфорт", тествана от независима лаборатория (AITEX) съгласно европейския стандарт ISO 23537-1 от 21.01.2017 г.
Температурата на комфорт е долната граница, при която ползвателят в легнало положение изпитва топлинен комфорт - не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистическа жена при нормални условия на употреба). Изберете спалния чувал по този показател.

Гранична температура на комфорт

Граничната температура на комфорт е температура, при която ползвателят, легнал с прибрани крака към тялото в чувала, усеща топлинен комфорт и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистически мъж при нормални условия на употреба).

Полезна информация за температурите на употреба

Самият спален чувал не произвежда топлина. Той запазва топлината на тялото. Ако изтощени и измръзнали, легнете в студен и влажен спален чувал, рискувате да ви е студено, независимо от качествата на продукта. Температурите на употреба зависят от чувствителността към студ на ползвателя (телосложение, умора и др.), от екипировката (изолиращ дюшек/шалте и др.), от облеклото (без дрехи, по бельо и др.) и от климатичните условия (влага, вятър и др.).

Практични съвети за употреба на чувала

Обличайте се нормално (един слой дрехи е достатъчен). Затоплете крайниците си: с шапка, ръкавици, чорапи, загряващи лепенки, разтриване и др. Бутилка с топла вода може да се използва като топъл компрес (ако няма опасност да се отвори неволно). Стягайте и отпускайте мускулите си (70% от използваната енергия се превръща в топлина), но без да се движите, за да не се създаде студен въздушен поток. За да перете чувала по-рядко, препоръчваме ви употребата на чаршаф за спален чувал.

Състав

Вътрешна и външна материя: 100% полиестер. Пълнеж: 100% полиестерна вата 100 г/м².

Екоконцепция

За да намалим въздействието върху околната среда на продукта, подплатата е Bi-ton, боядисанa с Dope Dye. При тази технология влакната се боядисват с неразтворим пигмент при производството им и така се избягват багрилните бани. Материята е изтъкана от една, боядисана с DopeDye нишка, от всеки две. В сравнение със стандартна подплата така се намаляват със:
средно 65,8% емисиите на фини прахови частици (PM2.5);
средно 65,6% еутрофизацията на сладка вода;
средно 76,7% еутрофизацията на морски води.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пълнеж
100% полиестер
Подплата
100% полиестер
Основна материя
100% полиестер
Чанта за пренасяне
100% полиестер
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Лесно прибиране в калъфа - с долната част напред, без да се сгъва. За да запазите обема, осигуряващ топлоизолационните му свойства, го съхранявайте разгънат на сухо.
Ограничения за употреба: Не се сдвоява.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Този спален чувал е с гаранция 5 години, считано от датата на покупката, посочена върху касовата бележка. Продуктът в гаранция ще бъде поправен или заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на чувала с изключение на повреди, причинени от нормалното му износване или от необичайни условия на употреба. Тази специална 5-годишна гаранция ще бъде зачетена единствено при представяне на продукта и на касовата бележка.
Гаранция 5 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи