Реф. : 8384903
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СПАЛНИ ЧУВАЛИ ЗА КЪМПИНГ

СПАЛЕН ЧУВАЛ ЗА КЪМПИНГ ARPENAZ 20°C, СИН QUECHUA

QUECHUA
Декатлон
20°C. Практичен спален чувал с цял цип - превръща се в завивка, може да се сдвои. 5 години гаранция.

Предимства

Топлина Температура на комфорт: 20°C. Гранична температура: 15°C.
Удобно спане Размери: 190 x 75 см. Цял цип.
Лесно пренасяне Тегло: 1100 г. Обем: 13,2 л. Транспортен калъф.
Съвместимост Сдвоява се, за 2-ма души: да се съедини със същия модел спален чувал.
Лесна поддръжка Лесно пране в пералня, следвайте съветите за поддръжка.

Техническа информация

Температура на употреба

Върху всички спални чували посочваме "температурите на комфорт", тествани от независима лаборатория (AITEX) съгласно европейския стандарт EN 13537 от 11.04.2002 г. "Температурата на комфорт" е долната граница, при която ползвателят, легнал отпуснат, е в термично равновесие и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистическа жена при нормални условия на употреба). ИЗБЕРЕТЕ ВАШИЯ СПАЛЕН ЧУВАЛ ПО ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ.

Гранична температура на комфорт

Гранична температура на комфорт: гранична температура, при която ползвателят, легнал свит в чувала, е в термично равновесие и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистически мъж при нормални условия на употреба).

Полезна информация за температурите

Спалният чувал не произвежда топлина, а съхранява телесната. Ако изтощени и измръзнали, легнете в студен и влажен спален чувал, рискувате да ви е студено, независимо от качествата на продукта. Температурите зависят от устойчивостта на студ на ползвателя (телосложение, умора и др.), от екипировката (изолиращ дюшек/постелка и др.), от облеклото (без дрехи, по бельо и др.) и от климатичните условия (влага, вятър и др.).

Практични съвети за употреба на чувала

Обличайте се нормално (1 слой дрехи е достатъчен).
Затоплете крайниците си: с шапка, ръкавици, чорапи, затоплящи лепенки, разтриване и др. Манерка с топла вода може да се използва като грейка (ако няма опасност да се отвори неволно). Свивайте и отпускайте мускулите си (70% от използваната енергия се превръща в топлина), но без да се движите, за да не се създаде студен въздушен поток. За да перете чувала по-рядко, препоръчваме ви употребата на чаршаф за спален чувал (реф. номер: 8382711).

Състав

Вътрешна и външна тъкан: 100% полиестер. Пълнеж: 100% полиестерна вата 180 г/м².

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда. За повече информация: http://sustainability.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пълнеж
100% полиестер
Вътрешна материя
100% полиестер
Външна материя
100% полиестер
Чанта за пренасяне
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се суши в хоризонтално положение.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Лесно прибиране в калъфа - с долната част напред, без да се сгъва. Да се съхранява на сухо място, извън калъфа - за запазване на обема, важен за термоизолационната ефективност на чувала.
Ограничения за употреба: Не може да се сдвоява с модели отпреди 2017 г.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Този спален чувал е с гаранция 5 години, считано от датата на покупката, посочена върху касовата бележка. Продуктът в гаранция ще бъде поправен или заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на чувала с изключение на повреди, причинени от нормалното му износване или от необичайни условия на употреба. Тази специална 5-годишна гаранция ще бъде зачетена единствено при представяне на продукта и на касовата бележка.
Гаранция 5 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи