Реф. : 8590056
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СКИ ТУРИНГ

СКИ ЗА ПЛАНИНСКИ ТУРИНГ MT90 WEDZE

WEDZE
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
Създадохме тези ски за туринг, широки са и предлагат добро усещане при спускане във всякакви снежни условия. Мултифункционални и много маневрени ски, идеални за всякакви снежни условия.

Предимства

Лекота 1 чифт ски с автомати Tour Free = 2130 г за 178 см.
Маневреност Къс радиус (18 м) и rocker на върха и опашката за маневреност.
Стабилност Конструкция от дърво и прави странични стени за стабилност на всякакъв сняг.
Сцепление Камберът и вертикалните стени осигуряват добро закантване.
ПЛАВАЕМОСТ Дълъг връх с прогресивен рокер за бързо оттласкване.
Съвместимост Само за обувки за точкови автомати.
Лесно използване Предлагат се в комплект с автомати и колани, оразмерени по дължината на ските.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Какво представлява планинският ски туринг?

Наричаме преходите със ски в планински условия "ски туринг". Карайте и определете сами маршрута си за изкачване, далеч от ски пистите. Спуснете се там, където снегът е най-добър, а склонът е най-безопасен и няма риск от лавини. Това е автентичната практика на ски туринга. Вие се придвижвате в неприспособена околна среда, трябва да владеете движенията си, да подготвяте маршрута си и да умеете да ползвате екипировката си за лавинна безопасност. Не излизайте сами.

Характеристики на ските

Тегло ска 162 см: 1365 г само ската, 1920 г + автомати;
Тегло ска 170 см: 1470 г само ската, 2025 г + автомати;
Тегло ска 178 см: 1575 г само ската, 2130 г + автомати. Геометрия
162 см => 124/88/109 см, радиус => 16 м
170 см => 127/89/111 см, радиус => 17м
178 см => 129/90/113 см, радиус => 18 м

Профил: Rocker/Cambre/Rocker. Тегло автомати:
555 г.

Автомати

Точкови автомати за туринг FREE TOUR. DIN 4-10. Стоперите позволяват лесно слагане. Манипулирате лесно позициите за изкачване (2 позиции) и за каране с щеката. Съвместими с котки Wedze и Dynafit.

Регулиране на автоматите

Автомати FREE TOUR съвместими с обувки за панти.
Дължина на ските = 162 см / регулиране за обувки с дължина 257-307 мм; дължина на ските = 170 см / регулиране за обувки с дължина 267-317 мм; дължина на ските = 178 см / регулиране за обувки с дължина 287-337 мм. За регулирането ще са ви необходими инструменти (отвертки и ключ тип лула).

Колани

Коланите са предварително отрязани. Изработени са от 70% мохер и 30% синтетика и предлагат оптимално съотношение между плъзгане (при качване, за да се намали натоварването) и задържане (при качване, за да се намали пързалянето назад). Коланите са снабдени с метални скоби отпред за фиксиране на върха и с регулируеми катарами за фиксиране на опашката.Оставяйте ги да изсъхнат след използване.

Конструкция

Ските MT90 са със сърцевина от дърво и слой от карбон по цялата дължина. Предимствата на тази конструкция са, че осигурява реактивност и лекота.

Устойчивост

Конструкция semicap за ограничаване на драскането при кръстосване на ските.
Черни основи за лесен сервиз.

Подготовка на ските

Готови за използване ски (вакса и наточени кантове). Наточени кантове на 89°.

Какво е камбер?

Когато поставите ските на земята, точките на контакт със снега са разположени в зоната на върха и опашката, докато централната част (под автоматите) е леко повдигната (това е камберът). Колкото камберът е по-дълъг и висок, толкова по-пъргави и с по-добър контакт със снега. Колкото по-нисък е, толкова по-маневрени и толерантни са ските.

Какво е рокер?

При ските с извивка рокер върхът, понякога и опашката, са повдигнати от земята по-рано, отколкото при ските с камбер профил. Така точките на контакт се изместват към центъра. Контактната повърхност е по-къса и позволява по-добра маневреност и флотация на мек сняг. При увеличаване на ъгъла на страничен наклон, контактът със снега е по цялата дължина на канта за добро сцепление на твърд сняг. Колкото по-дълъг е рокера, толкова по-маневрени са ските.

Autoride rocker

Малък rocker на върха и опашката, камбер под автоматите. Тази форма допринася за маневреност и толерантност при промяна на снежните условия. Ските са маневрени при обикновени завои и стабилни при закантване.

Какво е геометрия на ските?

Геометрията на ските включва три характеристики - широчина на върха, на талията и опашката. Колкото по-широк е върхът, толкова по-лесно влизате в завоя. Колкото по-тясна е талията, толкова по-добър контакт със снега гарантират ските на твърд сняг. Колкото по-широка е талията, толкова по-удобни и стабилни са ските при промяна на снега. Колкото по-широка е опашката, толкова стабилни са ските в завоя.Колкото по-тясна е опашката, толкова по-лесно е диагоналното свличане.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Дъска
20% фибростъкло, 10% стомана, 5% полиетилен, 20% полиамид, 45% дървесина
Съвети за съхранение Оставяйте коланите да изсъхнат след всяко каране. Подсушавайте кантовете и основата след употреба и преди период на съхранение, за да предотвратите появата на ръжда.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Ските MT90 са тествани и одобрени от техническите ни партньори през зимата на 2019-2020 г.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи