ПАЗАРУВАЙ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИТЕ НИ МАГАЗИНИ И ПОЛУЧИ КАРТА ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ПОКУПКА НАД 60 ЛВ.
Реф. : 8530487
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СКИ ОБУВКИ ЗА ФРИЙРАЙД, МЪЖЕ

ски обувки за фрийрайд Rossignol Alltrack Pro 110 LOW TEC ROSSIGNOL

ROSSIGNOL
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 04/12/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 06/12/2021 12лв.
  • Доставка до адрес От 06/12/2021 12лв.
Предназначени за експерти във фрийрайда, които търсят удобни и прецизни обувки, подходящи и за туринг low tec с Dynafit. Обувки за фрийрайд и туринг low tech.

Предимства

Твърдост Флекс индекс 110, идеален за неутрализиране на неравностите на терена.
Омекотяване Generative Design за омекотяване в стратегическите зони.
Свобода на движение 50° ротация в позиция "ходене" за по-лесно изкачване.
Фиксиране на стъпалото 4 алуминиеви щраймера и черупка с иновационен дизайн за стабилна поддръжка.
Удобно използване Много удобен чорап Full Custom Optisensor.
Лесно обличане/събличане Подплатата улеснява обуването и събуването.
Топлина Поларена подплата на стъпалото. Чорап Thinsulate.

Техническа информация

Какво представлява термоформоването?

За някои чорапи се използва пяна , която може да се термоформова. Това означава, че след затопляне пяната е оформя по крака и по черупката на обувките. Това позволява подобряване на съвместимостта между чорапа и черупката и се освобождава повече място за стъпалото за повече комфорт.
Препоръчваме ви да карате с обувките поне 2 дни, преди да решите дали имате нужда да ги термоформовате, тъй като понякога е нужно време кракът да привикне към новите обувки.

Как да термоформовате обувките си?

1. Загрейте предварително фурната на 80°C.2. Извадете чорапите от обувките.3. Извадете стелките от чорапите.
4. Поставете чорапите във фурната за 8 мин. 5. Извадете чорапите от фурната. 6. Поставете стелките в чорапите. 7. Поставете чорапите в обувките. 8. Обуйте обувките и закопчайте всички щраймери на средна степен. 9. Останете с обувките около 8 мин на стайна температура, преди да ги събуете. Готови сте за спускане!

Настройка на щраймерите

4 алуминиеви щраймера с микрорегулиране, двата щраймера на тибията са с 3 позиции, позволяващи адаптиране към всякаква форма на прасеца. 2 щраймера на тибията с позиция "ходене". Широк страп 40 мм за допълнително стягане.

Чорап

Чорап за тясно стъпало, FULL CUSTOM OPTISENSOR - лек и много удобен. Предварително формована пяна на кокалчетата. Гъвкава пяна, позволяваща лесно ходене. В случай на дискомфорт след няколко дни използване, можете да термоформовате обувките.

Какво е флекс индекс?

Флекс индексът е характеристика, използвана от производителите за обозначаване на твърдостта на обувките. Тази цифра определя твърдостта на цялата обувка, колкото по-висока е стойността, толкова по-твърда е външната обувка. Смята се, че флекс индекс 70 е подходящ за средно напреднали и напреднали скиори. Флекс индекс от 70 до 90 е подходящ за напреднали скиори. Експертите трябва да изберат обувки с флекс индекс над 75. Скиорите с по-голямо тегло могат да изберат обувки с по-голям флекс индекс.

Как да пробвате ски обувки?

След като обуете обувките, закопчайте щраймерите на средната степен. Можете да закопчаете още по-стегнато? Това означава, че обемът на обувките не е подходящ за вас. След като закопчаете обувките, приклекнете 3 пъти, пренасяйки тежестта на тялото върху големия тибията (поставете ръце на коленете, за да ви е по-лесно), за да се намести петата ви в обувката. Изправете се, трябва да усещате върха на обувката. При приклякане стъпалото ви се измества назад и пръстите ви не трябва да стигат до върха.

Как да обуете лесно ски обувките?

Издърпайте езика навън, за да отворите широко обувката. Така ще я обуете много по-лесно.

Как да подобрите комфорта на ски обувките?

Съществуват различни възможности за подобряване на комфорта на стъпалото в ски обувките. Ски обувките трябва да прилягат плътно по стъпалото. За по-добра поддръжка се предлагат стелки, съобразени със свода на стъпалото, за намаляване на обема на обувката или за повдигане на петата.

Как да предотвартите измръзването на краката?

Често пренебрегвано, пълното изсъхване на вътрешния чорап е важно, за да не ви е студено на краката. Дори при -10°C стъпалото се поти и чорапът не може да изсъхне сам в пластмасовата черупка, дори за няколко дни. Затова го изваждайте след всяко каране. Можете да използвате и сешоар за обувки. В този случай не е необходимо да вадите чорапа.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за поддръжка Да се оставя да изсъхне на сухо и проветриво място.
Съвети за съхранение Уверете се, че обувките са напълно сухи, преди да ги приберете за съхранение. Съхранявайте обувките със затворени щраймери в калъф на сухо и проветриво място.
Ограничения за употреба: Да не се поставя върху или в близост до източник на топлина.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи