Реф. : 8641840
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СКИ ОБУВКИ ЗА ПИСТА МЪЖЕ НАПРЕДНАЛИ

МЪЖКИ СКИ ОБУВКИ ЗА ПИСТА 580, ФЛЕКС 100 WEDZE

WEDZE
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 01/11/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 03/11/2021 Безплатно
Нашият дизайнерски екип създаде тези обувки, гарантиращи комфорт и поддръжка, за напреднали скиори, които искат да усъвършенстват уменията си. Благодарение на регулиращия се фклекс (+/-), моделът 580 ще бъде ваш съюзник при спокойни или по-агресивни спускания, осигурявайки ви комфорт. Конструкцията гарантира точност и комфорт.

Предимства

Твърдост Средна степен - регулируем флекс 90 или 100.
Фиксиране на стъпалото 102 мм -средно широко стъпало (medium). Обгръщат отлично тибията.
Анатомичен дизайн Вътрешната обувка е термоформоваща се в зоната на кокалчетата на глезена.
Регулиране 4 щреймера с микрорегулиране, регулиране на твърдостта.
Лесно използване Лесно обуване благодарение на конструкцията, позволяваща широко отваряне.
Топлина Дебела вътрешна обувка, стелка и подметка.

Техническа информация

Ниво

Обувките 580 са отличен избор за напреднали скиори. Благодарение на регулиращия се флекс обувките могат да бъдат по-толерантни (подновяване на карането, каране с деца) или по-мощни (по-реактивни и по-точни). Вътрешният обем (medium) е подходящ за повечето форми на стъпалото и предлага много добър баланс между комфорт и поддръжка. Външната обувка (по-висока от тази на класическите модели) обгръща отлично тибията и осигурява много добро разпределение на натиска.

Настройка на твърдостта

Флексът на обувкире 580 се регулира лесно. С помощта на ключ променяте позицията от "Softer" (по-меки и по-толерантни) на "Stiffer" (по-твърди и по-прецизни и реактивни).

Например: започнете ски сезона със позиция "Softer", за да си припомните усещанията и за по-малко физическо натоварване, след това преминете към позиция "Stiffer" за по-спортно каране.
Обувките ще ви изведат на по-високо ниво в карането.

Настройка на щраймерите

Обувките 580 имат 4 алуминиеви щраймера с микрорегулиране за мощно и точно стягане. Можете да настройвате дължината на щраймерите, като завиете и развиете, и така да персонализирате стягането. Двата най-горни щраймера са с три позиции и позволява точно адаптиране към прасеца. Широк страп за допълнително стягане.

Какво е флекс индекс?

Флекс индексът е характеристика, използвана от производителите за обозначаване на твърдостта на обувките. Тази цифра определя твърдостта на ски обувките, колкото по-висока е стойността, толкова по-твърда е външната обувка. Смята се, че флекс индекс 60-70 е подходящ за начинаещи скиори. Флекс индекс от 70 до 100 е подходящ за напреднали скиори.Експертите трябва да изберат обувки с флекс индекс над 100. Скиорките с по-голямо тегло могат да изберат обувки с по-голям флекс индекс.

Как да изберете размер?

След като обуете обувките, закопчайте щраймерите на средната степен. Можете да закопчаете още по-стегнато? Това означава, че обемът на обувките не е подходящ за вас. След като закопчаете обувките, приклекнете 3 пъти, пренасяйки тежестта на тялото върху големия тибията (поставете ръце на коленете, за да ви е по-лесно), за да се намести петата ви в обувката. Изправете се, трябва да усещате върха на обувката. При приклякане стъпалото ви се измества назад и пръстите ви не трябва да стигат до върха.

Как да избегнете болки в стъпалото?

1. Изберете тънки и технични ски чорапи, за да се улесни нормалното кръвообращение на стъпалото.
2. Изберете стелка, съобразена с формата на стъпалото ви, за да се избегне риск от притискане в обувката. Потърсете съвет от консултант.

Какво е термоформоване?

Вътрешната обувка на модела 580 е термоформоваща се в зоната на кокалчетата. Термоформоването не е задължително, но се препоръчва в случай на дискомфорт.
Това означава, че може да се загрее, за да се оформи по крака и по външната обувка. Това позволява повишаване на съвместимостта между стъпалото, чорапа и черупката и намаляване на дискомфорта.

Как да съхранявате ски обувките?

1. Извадете чорапа и проветрете обувките.
2. Закопчайте шраймерите на най-малка степен.
3. Съхранявайте ги на сухо място при температура над 10°C.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав Външна част: 100% полипропилен; Вътрешна част: 100% полиестер; Подметка: 100% термопластичен полиуретан; Топла подплата: 100% полиестер;
Съвети за поддръжка Да се оставя да изсъхне след използване.
Съвети за съхранение Уверете се, че обувките са напълно сухи, преди да ги приберете за съхранение. Съхранявайте обувките със затворени щраймери в калъф на сухо и проветриво място.
Ограничения за употреба: Да не се поставят върху или в близост до източник на топлина.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Всички продукти с марката Wedze се проектират и разработват в нашите работни и изследователски центрове в подножието на Монблан. След това ги тестваме в условия, идентични на тези, при които ще бъдат използвани. Нашите инженери, дизайнери и технически сътрудници гарантират, че продуктът отговаря напълно на предназначението си.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи