Реф. : 8587029
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СКИ ОБЛЕКЛО ЗА ФРИЙРАЙД МЪЖЕ

МЪЖКО СКИ ЯКЕ ЗА ФРИЙРАЙД FR900, КАКИ WEDZE

WEDZE
4.1/5
4.1/5

Цвят : [EN] Frozen cedar

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 06/02/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 08/02/2022 Безплатно
  • Доставка до адрес От 09/02/2022 Безплатно
Предназначено за фрийрайдъри, които интензивно карат през целия сезон и при всякакви климатични условия. Страстни любители сте на фрийрайда и практикувате през целия сезон? Непромокемо и дишащо, това технично яке ще отговори на очакванията ви.

Предимства

Непромокаемост Мембрана 15000 мм воден стълб. Непромокаеми шевове. Качулка 3D
Дишане на тялото Мембраната помага за отвеждане на изпотяването. 3 големи зони за проветрение.
Свобода на движение Свободна кройка и ръкави с анатомичен дизайн за свобода на движение.
Топлина Непромокаем трети слой. Трябва да се носи с 2 слой.
Здравина Много устойчива материя, създадена за интензивен фрийрайд.
Джобове Седем джоба - 2 странични, 2 на гърдите, 1 за карта и 2 мрежести.
Лесно използване Цип за вентилация отпред за лесен достъп.
Регулиране Велкро за стягане на ръкавите. Качулка 3D. Колан против сняг.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Качулка 3D

Качулка с 3D стягане. Качулката следва движението на главата, без да пречи. Можете да я носите под ски каската. Качулката е с висока яка, за да защити лицето от студ и вятър. Капакът на ципа е с микроперфорации, за да улесни дишането, като същевременно предпазва лицето.

Маншети.

Широки и регулируеми в долната част ръкави, които се носят върху ръкавиците. Запазват тялото топло и не позволяват навлизане на сняг при падане. Маншети с еластан и отвори за палците за ефикасна изолация в зоната между ръкавиците и якето.

Вентилация

За да остане тялото ви сухо, е важно якето ви да е непромокаемо. Но също така е важно да не задържа вагата от изпотяването.
Зоните за вентилация играят важна роля за отвеждането на изпотяването.
Ето защо якето има 3 ципа за вентилация - два големи под мишниците (35 см за размер L) и
един отпред с лесен достъп, позволяващ бързо отваряне и затваряне на зоната.

Джобове

2 странични джоба с непромокаеми ципове.
1 вътрешен джоб на гърдите с непромокаем цип.
1 външен джоб на гърдите с непромокаем цип.
1 джоб за карта на дясната ръка с непромокаем цип. 2 мрежести вътрешни джоба с бърз достъп.

Кройка

Широка кройка и ръкави с анатомичен дизайн за свобода на движение.
Якето е изработено от 2 вида материи. Едната гарантира мекота и свобода на движение, другата здравина и устойчивост на триене.

Какво да носите под якето?

За да предпазите тялото си от студ и влага, заложете на облекло от три дишащи слоя: термобельо, горнище, запазващо топлината на тялото и яке, осигуряващо защита от климатични въздействия. C1: Първият слой запазва тялото сухо, като осигурява отвеждане на изпотяването.C2: Вторият слой осигурява топлина.

Трети слой

Защитава от климатични влияния (сняг, дъжд, вятър), като не позволява навлизане през дрехата или отворите (като същевеременно позволява отвеждане на изпотяването). Той трябва да е дишащ и непромокаем. Третият слой също може да изолира (панталони и якета с подплата) и да допълва действието на втория слой.

Как да избегнете навлизане на сняг при падане?

Коланът против сняг е разположен на кръста и се закопчава се с тик-так копчета. Той не позволява навлизане на сняг при падане.Позволява съединяване със ски панталона.

Промазка

Промазката на тъканите е способността им да задържат водата на повърхността, без да я абсорбират. Така дрехата не се напоява с вода и остава лека, суха и дишаща. Промазка се постига чрез третиране на външната страна на тъканта. и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата (препоръчително е при всяко трето пране).Всички якета Wedze са промазани.

Непромокаемост на материята

Устойчивостта на тъканите срещу вода се измерва в мм воден стълб (тест по стандарт ISO 811). Колкото по-висок е показателят на налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 15000 мм издържа на налягане, упражнявано от 15000 мм вода.

Дишащи свойства на материята

За да се определи дали определена тъкан е дишаща, се измерва устойчивостта й на изпарения по RET (тест по стандарт ISO 11092). Колкото по-малка е устойчивостта, толкова повече тъканта пропуска изпаренията от изпотяването, тоест толкова по-дишаща е тя.
Например: RET < 9 = изключително дишаща материя/ 9 < RET < 12 = много дишаща материя/ 12 < RET < 20 = дишаща материя/ RET > 20 = слабо дишаща или недишаща материя.

Какво е импрегнирана материя и материя с мембрана?

Импрегнацията представлява обработване на вътрешната страна на плата с имрегниращ продукт, което го прави непромокаем и едновременно дишащ. Тази технология в повечето случаи е по-икономична от мембраната и изисква подплата, която да я предпазва. Мембраната е фин пластмасов слой (полиуретан), който прави материята непромокаема, като запазва свойството й да диша. Има предимството да е по-лека, гъвкава и трайна, а често и по-дишаща от импрегнацията.

Как разработваме непромокаемото облекло?

Непромокаемостта на дрехата зависи от материята, шевовете и начина на съединяване на елементите. След това тестваме нашето облекло за непромокаемост.

Тест за непромокаемост

Дрехата е тествана за непромокаемост при 100 л вода/ м² / ч в продължение на 3 часа. Този тест възпроизвежда условията при силна буря в планината.

Как разработваме дишащото облекло?

Освен дишащи материи, използваме и други технически решения (ципове, зони за вентилация, мрежести материи и др.) подобряващи общата вентилация на якетата и панталоните, предназначени за фрийрад. Тези системи позволяват регулиране на топлината и улесняват отвеждането на отделяното от тялото изпотяване по време на физическо натоварване.

Въздействие върху околната среда

Въздействието върху околната среда на продуктите се изчислява въз основа на цикъла им на живот, като се вземат предвид различни показатели. Продуктите се оценяват по скалата ABCDE, за да можете лесно да идентифицирате тези с най-малко въздействие върху околната среда, като ги сравните с други продукти от същия вид.Decathlon участва доброволно в тази кампания.
За повече информация: http://sustainability.decathlon.com/

Какво е система RECCO®?

100% от нашите якета и панталони за фрийрайд са със система RECCO®.Технологията RECCO® осигурява локализиране при лавинен инцидент. Предавателите RECCO® позволяват бързо и точно установяване на местоположението на пострадал от лавина от планинските служби, снабдени с RECCO®. Екипирането с рефлектори RECCO не замества употребата на лавинен детектор. Технологията RECCO® увеличава шансовете пострадалият да бъде открит навреме.

Инструкции за пране

Следвайте инструкциите за пране във видеото по-долу, за да запазите характеристиките на дрехата.
Линк: https://youtu.be/rh4GLwALgBM

След всяко трето пране подновявайте водоустойчивостта с импрегниращ спрей.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Платка (за раменете)
100% полиамид
Основна материя
100% полиамид
Подплата
100% полиамид
Допълнителна подплата
85% полиамид, 15% еластан
Мембрана
100% полиуретан
Съвети за поддръжка Да се пере наопаки. Да не се почиства на химическо чистене. Да се пере със затворен цип. Да се пере отделно. Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - програма за деликатни тъкани
Пране в пералня на максимална температура 30°C - програма за деликатни тъкани
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Тестове и гаранция

Продуктът е тестван и одобрен от любители на фрийрайда в реални условия.
Тестови продукт Нашите дизайнерски екипи са разположени в подножието на Монблан в близост до множество ски курорти в департамент От-Савоа (Франция). През цялата година проектираме семпли и технични продукти. След това подлагаме тези продукти на изпитания в реални условия, при каквито ще бъдат използвани ежедневно.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи