Реф. : 8544164
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ОБЛЕКЛО ЗА СКИ ФРИЙРАЙД ДЕЦА

ДЕТСКИ СКИ ГАЩЕРИЗОН С ПРОТЕКТОР ЗА ФРИЙРАЙД 900 BIB PROTECT, СИН WEDZE

WEDZE
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 11/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 13/10/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 15/10/2021 Безплатно
Нашият дизайнерски екип създаде този гащеризон с вграден протектор за гърба за млади фрийрайдъри. Този гащеризон предлага всички необходими характеристики за фрийрайд - непромокаемост, дишане на тялото и вентилация. С непромокаеми шевове. Предпазва ефикасно гърба на начинаещите фрийрайдъри.

Предимства

Непромокаемост Мембрана 10 000 мм воден стълб и непромокаеми шевове.
Дишане на тялото Дишаща материя (RET12) и вентилация за по-добро отвеждане на изпотяването.
Противоударна защита С вграден протектор за гърба. ЛПС UE 2017425.
Свобода на движение Широка кройка и гъвкав протектор за гърба за свобода на движение.
Топлина Вата 100 г/m².
Здравина Здрава материя и подсилени в долната част крачоли.
Лесно забелязване Система Recco за по-лесна локализация в случай на лавина.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Протектор за гръб

Това е най-голямото предимство на този гащеризон за фрийрайд. Отговаря на стандартите за лични предпазни средства. Изработена е от гъвкава полиуретанова пяна, за да не пречи на свободата на движение, и е с микроперфорации, за да гарантира вентилация на гърба. Протекторът стои стабилно и не се размества. Да се изважда преди пране на дрехата.

Промазка

Промазаността на тъканите е способността им да задържат водата на повърхността, без да я абсорбират. Нашето облекло за фрийрайд е изработено от промазани материали, които ще удължат устойчивостта му на неблагоприятни климатични условия. Това е допълнително техническо решение, което позволява да останете сухи по-дълго време. В нашите магазини ще намерите продукти за подновяване на промазаността на дрехите.

Непромокаема материя

Устойчивостта на тъканите срещу вода се измерва в мм воден стълб (тест по стандарт ISO 811). Колкото по-висок е показателят на налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 5000 мм издържа на налягане, упражнявано от 5000 мм вода.

Дишаща материя

За да се определи дали една материя е дишаща, се измерва нейната устойчивост на паропропускливост - RET (тест по ISO 11092). Това е способността на материята да пропуска изпаренията от изпотяването навън, като по този начин се възпрепятства задържането на вода по кожата. Колкото по-малка е стойността на RET, толкова по-дишаща е материята. Нпример: RET < 9 = изключително дишаща материя/ 9 < RET < 12 = много дишаща материя/ 12 < RET < 20 = дишаща материя/ RET > 20 = слабо дишаща или недишаща.

Каква е разликата между мембрана и импрегнацията?

Дрехата е с мембрана. Мембраната е фин пластмасов слой (полиуретан), който прави материята непромокаема, като запазва свойството й да диша. Има предимството да е по-лека, гъвкава и трайна, а често и по-дишаща от импрегнацията. Тази технология в повечето случаи е по-икономична от мембраната и изисква подплата, която да я предпазва.

Как разработваме непромокаемото облекло?

Непромокаемостта на дрехата зависи от материята, шевовете и начина на съединяване на елементите. Използваме непромокаеми ципове или ги покриваме с капак.

Как разработваме дишащото облекло?

Освен дишащи материи, използваме и други технически решения (ципове, зони за вентилация, мрежести материи и др.) подобряващи общата вентилация на якетата и панталоните, предназначени за фрийрад. Тези системи позволяват регулиране на топлината и улесняват отвеждането на отделяното от тялото изпотяване по време на физическо натоварване.

Въздействие върху околната среда

Въздействието върху околната среда на продуктите се изчислява въз основа на цикъла им на живот, като се вземат предвид различни показатели. Продуктите се оценяват по скалата ABCDE, за да можете лесно да идентифицирате тези с най-малко въздействие върху околната среда, като ги сравните с други продукти от същия вид.Decathlon предприе по собствена инициатива тази стъпка за информиране относно въздействието върху околната среда.
За повече информация посетете http://sustainability.decathlon.com/

Какво е система RECCO?

Технология RECCO® за локализиране в случай на затрупване от лавина. Прадавателите RECCO® позволяват бързо и точно установяване на местоположението на пострадал от лавина от планинските служби, снабдени с RECCO®. Предавателят RECCO не замества използването на оборудване за лавинна безопасност. Технологията RECCO увеличава шансовете пострадалият да бъде открит навреме.100% о нашите якета и панталони за фрийрайд са със система RECCO.

Инструкции за пране

Следвайте инструкциите за пране във видеото по-долу, за да запазите характеристиките на дрехата.
Линк: https://youtu.be/rh4GLwALgBM

След всяко трето пране подновявайте водоустойчивостта с импрегниращ спрей.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
100% полиестер
Пълнеж
100% полиестер
Основна подплата
100% полиестер
Подплата
76% полиамид, 24% еластан
Пяна
100% полиуретан
Импрегнация
100% полиуретан
Допълнителна подплата
86% полиестер, 14% еластан
Платка
22% полиуретан, 2% полиестер, 76% полиамид
Съвети за поддръжка Да се пере наопаки. Да не се почиства на химическо чистене. Да се пере със затворен цип. Да се пере отделно. Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.
Ограничения за употреба: Сваляйте протектора преди пране на дрехата.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Нашите дизайнерски екипи са разположени в подножието на Монблан в близост до множество ски курорти в департамент От-Савоа (Франция). През цялата година проектираме семпли и технични продукти. След това подлагаме тези продукти на изпитания в реални условия, при каквито ще бъдат използвани ежедневно.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи