Реф. : 8502966
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

ШЛАНГ ЗА ВОДОЛАЗЕН РЕГУЛАТОР SCD HYPERFLEX, СПЛЕТЕН НАЙЛОН, 76 СМ, ЯРКОРОЗОВ SUBEA

SUBEA

Цвят : искрящо розово

Декатлон
до 45,40лв. - %

От

45,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
45,40лв. - %
Преди0лв.Сега45,40лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Екипите ни разработиха този шланг от сплетен найлон за адаптиране или персонализиране на регулаторите. Много гъвкав и устойчив шланг за водолазен регулатор.Шлангът е съвместим с всички регулатори с първа и втора степен.

Предимства

Няколко начина на използване Шланг със средно налягане, яркорозов или черен, дължина 76 см.
Устойчивост Покритие от сплетен найлон (здраво и гъвкаво) + два маншона за шланг.

Техническа информация

Технически характеристики

Дължина: 76 см.
Свързване 1-ва степен: конектор тип "мъжки" на 3/8 цола. Затягане с гаечен ключ 9/16 (между 13 и 14 по европейски стандарт).
Свързване 2-ра степен: конектор тип "женски" на 9/16 цола. Затягане с гаечен ключ 11/16 (между 17 и 18 по европейски стандарт).

Състав на шланга

Шлангът е изработен от термопластичен полиуретан (TPU) на основата на антибактериален полиетер.
Външно покритие: сплетен найлон за повече издържливост и гъвкавост. Тези шлангове са по-устойчиви на усукване от класическите каучукови шлангове. Освен това, те не създават усещане за притегляне на устата от регулатора.

Предназначение на шланга със средно налягане

Шлангът със средно налягане, по-известен като LP (Low pressure), служи за пренасяне на въздуха от бутилката (сгъстен на високо налягане) през първата степен до втората степен на регулатора. Пренесеният въздух обикновено е с налягане между 8 и 10 бара.

Съвети при сглобяване

Съветваме ви да не затягате прекалено сглобката на първата степен. Тя обикновено е от хромиран месинг, който е мека сплав и прекалено силното затягане може да доведе до повреда на първата степен. Кръглият уплътнител на шланга осигурява необходимата непропускливост.
При сглобката на 2-ра степен е предвиден цилиндричен участък тип "мъжки" с поставен вътре кръгъл уплътнител осигуряващ непропускливост.
Използвайте силиконова грес за смазване и удължаване на живота на уплътнителите.

Износване и подмяна на шланговете

Последователното излагане на регулатора под налягане и външните пукнатини отслабват шланга. Този тип износване обикновено е видимо и има негативен ефект върху работата на регулатора. При липса на добра поддръжка, шлангът ще се скъса при сглобката. Проверявайте редовно и подменяйте спуканите шлангове. Сменяйте шланговете на максимум 5 години.

Проверка на регулаторите

SUBEA препоръчва извършване на технически преглед на регулатора на всеки 2 години и проверка поне 1 път в годината. Прегледите и проверките трябва да се извършват от сертифициран сервиз на SUBEA. Препоръчва се и проверка на регулатора след интензивен сезон (над 100 гмуркания) или след дълъг период на съхранение.При проверката ще се извърши преглед и, при необходимост, подмяна на шланговете.

Поддръжка на регулаторите

В никакъв случай да не се използват разтворители или продукти на въглеводородна основа за почистване или смазване на регулатора. В никакъв случай да не се използват аерозолни и пропелентни продукти, които могат да повредят пластмасата.
Използвайте силиконова грес за смазване и удължаване на живота на уплътнителите.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Защитна капачка
100.00% термопластичен полиуретан
Нит
100.00% месинг
Съвети за съхранение Много е важно екипировката да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
Ограничения за употреба: Гмуркането изисква притежание на сертификат.

Тестове и гаранция

Всички регулатори SUBEA са разработени и посредством тестове в реална употреба или практически изпитания (статичен, динамичен и биомеханичен анализ), осъществени от DAN Europe, в качеството си на независим специалист и консултант. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) е международна организация с идеална цел, упражнява медицинска и изследователска дейност, посветена на безопасността и здравето на водолазите.
Тестови продукт Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на Декатлон в Андай, Франция. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA. Екипът взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи