Реф. : 8640619
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ УРЕДИ ЗА ГИМНАСТИКА

СГЪВАЕМА ПОСТЕЛКА ЗА БЕБЕШКА ГИМНАСТИКА 100, С ДВЕ ЛИЦА DOMYOS

DOMYOS
4.8/5
4.8/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 24/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 27/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 27/09/2021 6лв.
Сгъваема постелка за бебешка гимнастика. Удобна и подплатена, с две лица. РАЗМЕРИ:1,47 м x 1,75 м x 1 см дебелина. Сгъваема постелка. От едната страна е с принт за бебешка гимнастика, от другата в семпъл десен, който се вписва в интериора на дома ви. Продуктът е одобрен от специалист от психомоторика.

Предимства

Развитие на психомоториката Характеристиките на постелката са съобразени с психомоторното развитие на детето
Компактност Сгъната постелка: 35 см широчина, 73,5 см дължина, 9,5 см височина.
Сцепление Тегло:1 кг.
Лекота Разгъвате постелката с едно движение и създавате удобна и безопасна зона.
Лесно използване Промазана материя, почиства се лесно с вода и сапун.
Лесна поддръжка

Техническа информация

Как постелката помага за психомоторното развитие?

Позволява детето да активира проприоцепцията си. Проприоцепцията е необходима за преминаване към по-високи нива в психомоторното развитие. Постелката позволява безопасно изпълнение на тези активности. В този смисъл постелката помага за психомоторното развитие. Продуктът е одобрен от специалист от психомоторика.

Етапи до постигане на динамичен баланс

До 4-годишна възраст детето трябва да се научи да насочва тялото си в дадена посока, а след това постепенно да е по-прецизно в движенията си, като напредва двата крака един до друг. На 4-годишна възраст детето може да ходи с единия крак пред другия на повърхност с ширина най-малко метър и половина.
На 6-годишна възраст детето е в състояние да ходи с единия крак пред другия (пета - пръсти) на повърхност поне с ширината на стъпалото му.

Психомоторно развитие

Психомоторното развитие на детето има генетични, двигателни и психологически основи.
Продукт може да окаже влияние върху психомоторното развитие на детето, ако действа на двигателното ниво.
Двигателното ниво включва няколко основни елемента: телесна проекция, динамична координация, равновесие, координация око-ръка, фина моторика и времево-пространствена ориентация.

Телесна проекция

Телесната проекция е представата, която детето има за своето тяло. Тя му позволява да има по-фин контрол върху движенията си и по-точно възприятие за тялото си. Първоначално то се изгражда от усещания и действия („усещане за тяло, тялото в движение“), преди да бъде представено и изобразено („представено тяло“, рисунка на човек). Колкото повече детето действа, толкова по-прецизна става проекцията на тялото му.

Координация око-ръка

Координацията око-ръка включва действия, които позволяват на детето да се прицелва с цялото си тяло или с част от него - най-малките да следват траектория, след това се прицелват към големи предмети и цели с ръцете и краката, а след това и към все по-малки и по-малки цели до пълен контрол на движенията - писане, нанизване на топчета на връв и др.

Времево-пространствена ориентация

Времево-пространствената ориентация включва всичко, което ориентира детето във времето (преди/след, ритмични дейности, ден/нощ, сезон и др.) и пространството (отпред/отзад, горе/долу, ляво/дясно и др).

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пяна
100% полиетиленова пяна
Филм
100% полиетилен
Съвети за поддръжка Да се изпере преди първото използване. Да не се почиства на химическо чистене.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи