Реф. : 8492679
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ОБЛЕКЛО ЗА АРКТИЧЕСКИ ТРЕКИНГ

РЪКАВИЦИ ЗА АРКТИЧЕСКИ ТРЕКИНГ ARCTIC 500 WARM, ЧЕРНИ FORCLAZ

FORCLAZ
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 30/01/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 03/02/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 04/02/2021 Безплатно
За любителите на трекинга, които търсят топли ръкавици с добри термоизолиращи свойства за температури около -20°C. Идеални за зимни условия. Модулни ръкавици за най-висока степен на комфорт през зимата. Длан от козя кожа и здрава основна тъкан. Подплата с дълговлакнеста изолация. Отделна вътрешна ръкавица.

Предимства

Топлина Препоръчителна температура: - 20°C; Подплата и изолация от 100% синтетика.
Устойчивост на триене Здрава основна материя (147 г/кв.м; 70 дение) и кожа в зоните с натоварване.
Няколко начина на използване Вътрешна ръкавица с топла дълговлакнеста подплата и показалец за сензорен екран.
Непромокаемост Здрава дишаща и непромокаема материя. Непропускливи шевове.
Ергономичен захват Кройка, гарантираща сръчност благодарение на платките от кожа.
Лесно обличане/събличане Връзка на китката-може да се стегне с една ръка,каишки за издърпване при слагане
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Защита от вятър и сняг

Ръкавици с висока степен на термоизолация, идеални за зимни условия.
Материята на външната ръкавица е изключително здрава, създадена за арктически условия, благодарение на което през тях не може да проникне нито вода, нито вятър. Шевовете са водоустойчиви.
Благодарение на непромокаемата материя и непропускливи шевове ръкавиците осигуряват защита от вятър и влага и в същото време относително добра дишаща функция.

Измерване на осигурената топлина

Всички ръкавици, които предлагаме, са преминали лабораторни изпитвания върху ръка с термодатчици, чрез които се измерва осигурената от продукта топлина, както и минималните температури на употреба.
Установените температури са валидни само при поход.

Топлина

Нашите консултанти от агенция "66°degré Nord" не препоръчват да се използва изолация от пух във влажни, полярни условия (тъй като влажните пухчета се слепват едно за друго, което намалява осигурената топлина).
По тази причина ние избрахме да направим подплата от 100% фини полиестерни влакна, които имат изключително висок капацитет на термоизолация. Освен това тази материя съхне много бързо.
Очакваното ниво на термозащита се осигурява от изолацията и непромокаемата материя.

Лесно използване

Всички катарами и каишки са с голям размер, за да може да се борави с тях с дебели зимни ръкавици.
Всеки детайл, който улеснява работата и боравенето с ръкавиците, е прецизно обмислен, за да ви гарантираме лекота при употреба.

Информация за кройката

Кройката на ръкавиците е съобразена с арктическите условия. Осигурява добро прилягане, без да прилепва, за да остави изолационен слой въздух между пръстите. На по-чувствителните към студ препоръчваме да вземат един номер по-големи ръкавици, стига да не трябва да се прави компромис със способността да боравят с ръкавиците.

Сръчност, защита и здравина

Предварително оформената конструкция на дланта и пръстите позволява прецизно хващане на щеки, колан за шейна, пикел или въже.
Дланта е изработена от кожа с подсилващи платки, за да се гарантира устойчивост при употреба на щеки, колан за шейна, пикел или въже.
Освен това при използване на различни предмети за употреба в бивак кожата осигурява по-голяма защита в сравнение с ръкавици от 100% синтетика, които не са така устойчиви на топлина (пот и др.)

Подходящо облекло

При активност тялото произвежда топлина, която се запазва чрез термоизолацията на облеклото. Ако облеклото не е подходящо, тялото се охлажда, циркулацията на кръвта в ръцете се забавя, за да се запази топлината в централната част. Ръкавиците и дрехите трябва да са пригодени за условията на употреба, за да се гарантира комфорт за ръцете.
Ако имате колебания за размера, винаги избирайте по-големите ръкавици пред по-малките.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя (външна част)
14.00% полиестер, 86.00% полиамид
Длан
100.00% ярешка кожа
Вътрешна материя
100.00% полиестер
Подплата
100.00% полиестер
Импрегнация
100.00% полиуретан
Съвети за поддръжка Да се почиства с влажна кърпа.
Инструкции за пране
Да не се пере
Да не се пере
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Да се съхранява на чисто и сухо място. - Да не се перат на висока температура, за да не се повреди кожата. - Кожените ръкавици не трябва да се перат твърде често, за да се запази качеството на кожата.

Тестове и гаранция

Всички наши продукти се тестват както в лабораторни, така и в реални условия от представителна група потребители. Провеждането на тестове при различни условия е всеобхватен и прецизен метод да подобряваме дизайна и техническите характеристики на нашите продукти FORCLAZ. При усъвършенстването на продуктите взимаме под внимание и вашето мнение и препоръки.
Тестови продукт За да ви помогне в избора на ефикасна екипировка, Forclaz, в партньорство с Dеcathlon Research, определя препоръчителни температури на използване за продуктите от сериите за големи студове. Тестовете за измерване на термоизолацията на продуктите се извършват в климатизирана стая с помощта на манекен. Тези резултати са допълнени от физиологични изследвания, извършени от екипите на Decathlon Research, за изчисляване на усещането за топло/студено чрез симулиране на реални условия.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи