Реф. : 8565252
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ПРОДУКТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

ЛАВИННА РАНИЦА С AIRBAG СИСТЕМА REACTOR 24 Л, ЧЕРНА ARVA

ARVA
Декатлон
  • Доставка в магазин От 07/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 08/10/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 12/10/2021 Безплатно
Тази многофункционална и здрава раница с Airbag система е подходяща за еднодневни преходи. Тази раница с Airbag система е разработена с технология Reactor и осигурява голям обем за прибиране на екипировка благодарение на олекотената система. Идеална за еднодневни преходи.

Предимства

Капацитет Използваем обем 24 литра.
Комфорт при носене Диагонално поставяне на ски, сноуборд и котки.
Разпределение на пространството Голям джоб + преден джоб + джоб за маска.

Техническа информация

Раница с Airbag система

Лавинната раница с Airbag е обезопасителна екипировка, която позволява задържане на повърхността при лавина. Да се носи винаги в комплект с лавинен детектор, лопата и сонда. Принцип на функциониране: увеличава телесния обем на човека като издува въздушната възглавница около раницата.

Система Reactor

Системата е снабдена със спусък, който позволява на въздушната възглавница в раницата да се напълни с въздух за няколко секунди. Принципът се основава на физичното явление "обратна сегрегация", което представлява издигане на по-големите частици нагоре и спускане на по-малките надолу.

Газова бутилка

Бутилките са изработени от висококачествени материали и са разработени за устойчивост при вътрешно налягане над 300 бара. Предназначени са за еднократна употреба и се презареждат само от ARVA. Стоманените бутилки са изработени съгласно директива 2010/35/EU за Европа и регламенти DOC/TC за Северна Америка.

Компактност и лекота

Усъвършенстваната система за надуване осигурява на продукта компактност, лекота (790 г) и оптимална ефективност в реални условия. Всички иновации са обект на 3 патента. Системата REACTOR може да се откачи от раница и да се премести на друга раница, съвместима със система REACTOR.

Тегло

Раница с интегрирана система: 2100 г

Лавинна екипировка

Планината е чудесно място за приключения, но изисква и голяма предпазливост. Задължително е да разполагате с лавинен детектор, сонда и лопата. При все това внимавайте: наличието на тези три продукта не трябва да ви създава усещане за пълна защита.

Лавинен детектор

Детектор за пострадали при лавини: дава възможност да се установи местоположението на затрупания скиор или турист, ако той носи лавинен детектор в режим на предаване. Позволява търсене от потребител, използващ устройството в режим на търсене.

Лопата

Средно копаенето продължава по-дълго от търсенето на пострадалия, т.е то трябва да е ефикасно.

Сонда

С нея се определя местоположението на пострадалия и дълбочината, на която е затрупан.

Предупреждение

Носете лавинния детектор възможно най-близо до тялото, за да не бъде отнесен от лавината.Проверявайте дали работи правилно преди всяко излизане.Припомняйте си редовно правилата за лавинна безопасност и какво да предприемете. Научете се да определяте кога да се откажете.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Да преминава преглед за изправност веднъж годишно от сервиз на ARVA.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи