Реф. : 8399225
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

ВОДОЛАЗЕН РЕГУЛАТОР SCD 500 DIN 300 С БАЛАНСИРАНО БУТАЛО, МАНОМЕТЪР И ОКТОПУС SUBEA

SUBEA
Декатлон
до 480лв. - %

От

480лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
480лв. - %
Преди0лв.Сега480лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Екипът ни разработи този комплект с регулатор с балансирано бутало за гмуркане без промяна на дихателното усилие на дълбочина до 40 м. Комплект с водолазен регулатор с отличен анатомичен мундщук, разработен съвместно с ортодонти.Ергономична система, канализираща потока от мехурчета на нивото на бузите.

Предимства

Лесно дишане 1-ва степен с балансирано бутало за вода +10°C.
Клапанът спира постоянния дебит.
Комфорт за устата Мундщук с двойна плътност + подвижен накрайник за повече удобство на челюстите.
Мултифункционалност Първа степен с балансирано бутало, предназначено за топла вода +10°C.
Вижте иновацията зад Вашия продукт
Вижте Вашия продукт в действие

Техническа информация

Съдържание на комплекта

Комплектът включва:
1 регулатор с бутало с балансирана първа степен DIN Subea SCD 500 (шланг 75 см)
1 октопус Subea SCD 500 (шланг 100 см)
1 манометър Subea SCD.

Компенсирана първа степен, по-лесно дишане


Първата степен на водолазния регулатор Subea SCD 500 е изработена от хромиран месинг и с балансирано бутало. Постоянно средно налягане от втората степен за поддържане на дейността на регулатора, която също е постоянна за цялото гмуркане. Регулаторът SCD 500 е снабден с подвижен накрайник за по-добро разположение на шланговете около главата.
2 изхода за високо налягане (HP - 7/16'') и 4 изхода за средно налягане (LP - 3/8).

Втора степен, по-лесно вдишване

Втората степен на регулатора трябва да превърне естественото дишане в действащ механичен процес. Висококачествената втора степен може да намали значително стреса, допринасяйки за безопасността на гмуркача, като му осигури по-лесно снабдяване с въздух, в достатъчна степен, без необходимост от излишно физическо усилие.
По-лесно вдишване благодарение на хидродинамичните отвори на клапана.Изключителният дизайн на клапана предотвратява постоянния дебит на регулатора.

Издишване: по-добра видимост и по-малко шум

При издишване ергономичната система канализира потока от въздушни мехурчета на нивото на бузите, което предотвратява минаването им пред маската и смущаването на водолаза от шума.По-малко усилие и повече удоволствие от гмуркането.

Регулатори SUBEA: изключителен анатомичен мундщук

Мундщуците гарантират отлично удобство за устата благодарение на анатомичната си форма, разработена съвместно с ортодонти. Ексклузивната му форма улеснява стабилността в устата посредством крилцата при небцето, подложката за езика и различната дебелина и плътност на материята (единична или двойна плътност), която отчита ъгъла на затваряне на челюстта.

Октопусът за гмуркане Subea разполага с втора степен с клапан, с голяма мембрана и изпускателно бутало.

Семплата и здрава конструкция осигурява дълготрайна надеждност и превръща октопуса SCD в идеалната втора степен за начинаещи водолази; той е и отличен избор за безопасно гмуркане благодарение на жълтия шланг с дължина 1 метър, улесняващ разпределянето на въздуха.

Манометър SUBEA: водолазен манометър за бутилки с налягане до 300 бара

Манометър 300 бара с неръждаема, излята кутия от хромиран месинг, осигуряваща противовъзпламенителна и противоударна защита. Механизъм: чувствителна спирала от мед-берилий.Шланг с външен диаметър 55 мм.Мъжка резба. 7/16'' високо налягане.Червена зона между 50-ия 0-ия бар за по-добра видимост и повече сигурност. Допълнителен страничен ринг за закачане на манометъра с обезопасителна каишка за повече удобство.

Сертифициране на регулаторите

Регулаторът е сертифициран по норма EN250:2014.
Тестовете са проведени от RINA, Генуа, Италия (сертифицирана организация № 0474).
Тестовете са проведени на машина за дишане, симулираща дишането на гмуркача. Тестовете са извършени при налягане, равно на 50 м дълбочина, с дихателна амплитуда 2,5 л (вдишване/издишане), дихателен дебит 62,5 л/минута, равен на 25 цикъла в минута, и температура 10 °C или 4 °C за студена вода.

Сертифициране и измерване на дихателното усилие

Регулаторите SUBEA SCD 500 са с първа балансирана степен и са сертифицирани за ползване в топла вода (температура над +10 °C). Регулаторът DIN е сертифициран за налягане 300 бара.Резултати от тестовете за сертифициране на дихателно усилие (симулация на налягане 50 м и вода 8 °C)
- налягане на бутилката от 50 до 200 бара: 1,4 джаул/л.
Дихателната работа е измерването на енергията (в джаули), изразходвана за вдишване/издишване на 1 литър.

Тегло и дължина на шланговете

Тегло на първа степен: 750 грамаТегло на втора степен с шланга (75 см): 350 грамаТегло на октопус с шланга (100 см): 365 грамаТегло на манометър: 260 грама
Дължина на шланга: 75 см.

Съвети за поддръжка

В никакъв случай да не се използват разтворители или продукти на въглеводородна основа за почистване или смазване на регулатора. В никакъв случай да не се използват аерозолни и пропелентни продукти, които могат да повредят пластмасата.

Проверка на регулаторите

SUBEA препоръчва извършване на технически преглед на регулатора на всеки 2 години и проверка поне 1 път в годината. Прегледите и проверките трябва да се извършват от сертифициран сервиз на SUBEA. Препоръчва се и проверка на регулатора след интензивен сезон (над 100 гмуркания) или след дълъг период на съхранение.
https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

Гаранция на продуктите

Продуктите на SUBEA са с гаранция 2 години (според условията на приложимото законодателство в съответната държава), считано от датата на покупка, и 2 години (според условията на приложимото законодателство в съответната държава) законова гаранция за скрити дефекти, считано от откриването на дефект.
Продуктите са предназначени за любителски спорт. Не са подходящи за професионална употреба. Гаранцията не покрива повреди от удари в резултат от лоша употреба или нормално износване.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Конструкция
05.00% стомана, 05.00% силикон, 75.00% полиамид 12 (РА12), 15.00% месинг
Платка
100.00% месинг
Джоб
100.00% полиестер
Съвети за съхранение Много е важно екипировката да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция
DecathlonLegalNoticeTitle Гмуркането изисква притежание на сертификат.Не се гмуркайте сами.

Тестове и гаранция

Всички регулатори SUBEA са разработени и посредством тестове в реална употреба или практически изпитания (статичен, динамичен и биомеханичен анализ), осъществени от DAN Europe, в качеството си на независим специалист и консултант. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) е международна организация с идеална цел, упражнява медицинска и изследователска дейност, посветена на безопасността и здравето на водолазите.
Тестови продукт Нашият технически партньор: Planet Ocean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на DECATHLON в Андай, Франция. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA. Екип взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 2 години.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи