БЕБЕШКИ КЛИН 100, С UV ЗАЩИТА, СИНЬО/СИВО

8403438

OLAIAN

Споделете първото мнение за продукта
Предназначение: за защита на детето от слънцето при занимания във и около водата. Предпазва от UV лъчите дори мокър.
Бебешки клин, който защитава от UV лъчите дори във водата.
Таблица с размери

Купете В
     магазина

НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИНИ

Предимства на продукта
СлънцезащитаРециклирана тъкан UPF 50+: защитава дори мокра, спира минимум 95% от UV лъчите.
Бързо изсъхванеСинтетична материя - бързосъхнещ полиестер.
Лесна поддръжкаСтруктурата на тъканта предотвратява задържането на пясък в плата.
Гаранция2 Години
Техническа информация

1
Защита за децата
Детската кожа е силно уязвима на слънцето, тъй като системата за защита на детето започва да функционира след 3-годишна възраст. При еднакво излагане на слънце ефектите върху детето са от 2 до 3 пъти по-значителни, отколкото при възрастен. Затова е важно децата да бъдат добре защитени.
2
Предпазва от UV лъчите дори след намокряне
Материята на този продукт на OLAIAN с UV защита блокира минимум 98% от UVB лъчите и 95% от UVA лъчите (UPF 50+): гаранция за ефикасна слънцезащита. Клинът е подходящ за практикуване на различни спортове във водата и извън нея. Филтрирането на UV лъчи се осигурява от плътността на текстилните влакна, а това гарантира устойчива във времето защита, дори след многократно пране.
3
Какво означава UPF 50+?
UPF (Ultra Violet Protection Factor) е международно стандартизиран и нормиран индекс на слънцезащита - показател за нивото на защита, което материята осигурява, и по-конкретно - процента блокирани UV лъчи. Съгласно действащите норми текстилът трябва да спира поне 95% от UV лъчите. UPF 50+ означава блокиране на минимум 95% от UVA и 98% от UVB лъчите.
4
Мерки за защита от слънцето
Макар този клин да предпазва от слънцето, за оптимална защита трябва да се вземат под внимание и други фактори като например отраженията на слънцето (във водата, пясъка и т.н.), горещината, конкретният момент от деня и др. Носенето на клина НЕ изключва останалите предпазни мерки: носене на слънчеви очила, редовно прилагане на подходящ крем за слънце, редовен прием на вода и т.н.
5
Ръководство за слънцезащита
https://www.tribord.tm.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-a_32367
6
Термичен ефект и вятър
Този клин се препоръчва за употреба във води с температура минимум 22°C (ако се носи самостоятелно). Внимание: наличието на вятър може да причини неудобства, когато клинът е мокър и да предизвика допълнително усещане за студ.
7
Бързо съхнене
Полиестерът осигурява естествено бързо изсъхване. При все това при наличие на вятър е препоръчително да подсушавате бебето и дрехите му с кърпа, за ограничаване ефекта на измръзване.
8
НОВАТА МАРКА OLAIAN
Продуктите за сърф на Tribord вече носят името OLAIAN - новата марка на Декатлон, посветена на сърфа, бодиборда и скимборда. Етикетите на всички продукти ще бъдат постепенно заменени, затова е възможно продуктът ви да носи различно лого от представеното на снимката.
Информация / Концепция / Технология
Състав
Основна материя : 85.0% полиестер, Основна материя : 15.0% еластан

Тест
Всички компоненти за слънцезащита са тествани от нашите лабораторни инженери. Те отговарят на действащия стандарт: EN 13758-2. Всички материи се тестват, преди да се започне производството на даден продукт. Разполагаме и със собствена измервателна апаратура, която допълва тестовете, провеждани от външни лаборатории. Продуктите са лабораторно тествани мокри и сухи, както и в реална употреба (с индуктивно разтягане при носене).

Тестов продукт
Разработен и тестван от нашите дизайнерски екипи в Андай (Франция). Използваните материи са лабораторно тествани, за да се гарантира оптимално качество и издръжливост във времето.
    Показване