Непромокаемост на материята
Дрехата е преминала тест с душ при 60 л вода/м²/час в продължение на 2 часа. Изпитването възпроизвежда средните условия на проливен дъжд в планината.Материя с непромокаемост от 2 000 мм издържа на налягане, упражнявано от 2 000 мм воден стълб (което се равнява приблизително на 2 часa проливен дъжд).Непромокаемостта се изразява в мм воден стълб (например: 2 000 мм воден стълб).
Дишаща функция на материята
Дишащите свойства на материята се установяват чрез тест, измерващ нейната устойчивост на паропреминаване - RET (по стандарт ISO 11092). Колкото по-ниска е стойността на този показател, толкова по-висока е способността на тъканта да диша, тоест да благоприятства изпаряването на влагата, генерирана от тялото при физическа дейност. Например: RET < 9 = изключително дишаща тъкан / 9 < RET < 12 = силно дишаща тъкан / 12 < RET < 20 = дишаща тъкан / RET > 20 = слабо или недишаща тъкан.
Промазка на материята
Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия срок на живот на дрехата (препоръчително е при всяко трето пране). Всички непромокаеми якета на Quechua са промазани.
Функционални предимства
Еластичен колан.
НАМАЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА
Тъй като осъзнаваме, че са необходими действия, за да запазим нашата планета, Quechua се ангажира да ограничи въздействието на своите продукти върху околната среда.
Към днешна дата продуктът не е разработен с екодизайн, но работим постоянно в посока отговорност към околната среда: екоконцепция, възможност за поправка и дълъг живот на продуктите са основните направления, които развиваме.
КОНЦЕПЦИЯ НА ПРОДУКТИТЕ: НАШЕТО НОУ-ХАУ
Световният център за концепция, дизайн и разработка на Quechua е базиран в Паси, в подножието на Монблан, в От-Савоа.
Това местоположение го предопределя като идеален сборен пункт за обмен на идеи между нашите екипи (дизайнери, продуктови инженери и мениджъри) и практикуващите спортове в природата.
Страхотно преимущество при проектирането и разработването на продукти за планински туризъм и получаване на експертиза в областта.