РЕЦИКЛИРАН ПОЛИЕСТЕР
Използвайки рециклиран полиестер от пластмасови бутилки или от употребен текстил, ние ограничаваме изразходването на нефтените ресурси, без това да оказва влияние върху качеството на материята при употреба по време на планински преходи.
Моделите в зелено, тъмносиньо и бордо са изработени от 100% рециклиран полиестер, а моделът в сиво от 25% рециклиран полиестер.
ТЕХНОЛОГИЯ НА БАГРЕНЕ DOPE-DYE
При технологията на директно багрене на влакното с неразтворим пигмент (Dope Dye) материята се боядисва при производството на нишките ѝ. Тя позволява да се ограничи въздействието върху околната среда в сравнение с класическа технология на багрене на тъкани, при която се използва и замърсява голямо количество вода.
Моделът на полар MH120 в черно и сиво използва тази технология, която ще приложим и за другите цветове в най-скоро време.
Поларена материя: Изолира, задържайки въздуха
Структурата и развласяването на поларената материя създава обем, който задържа въздуха. Чрез естествените изолационни свойства на задържания въздух поларът запазва топлината на тялото. Материята е лабораторно тествана за температура на комфорт между 7°С и 10°С без допълнителна връхна дреха.
Гарантирана устойчивост във времето: 2 години.
Провеждаме тестове за износване на поларените дрехи за преходи, за да потвърдим устойчивостта им във времето. Гарантираме:
- устойчивост на протриване от раницата и от движенията на ръцете, за да се забави образуването на топчета;
- здрави шевове;
- устойчивост на поларената материя след многократно изпиране;
- устойчивост на цветовете при пране, на UV лъчи и на контакт с потта.
КОНЦЕПЦИЯ НА ПРОДУКТИТЕ: НАШЕТО НОУ-ХАУ
Световният център за концепция, дизайн и разработка на Quechua е базиран в Паси, в подножието на Монблан, в От-Савоа.
Това местоположение го предопределя като идеален сборен пункт за обмен на идеи между нашите екипи (дизайнери, продуктови инженери и мениджъри) и практикуващите спортове в природата.
Страхотно преимущество при проектирането и разработването на качествени продукти за планински туризъм и получаване на експертиза в областта.