Реф. : 8614308
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ОБУВКИ ЗА ХОКЕЙ НА ТРЕВА

МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА ХОКЕЙ НА ТРЕВА ZONE DOX 1.9S, СИНЬО/ОРАНЖЕВО ADIDAS

ADIDAS
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 11/08/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 12/08/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 12/08/2021 Безплатно
Предназначени за средно до високоинтензивна игра на хокей на трева; подходящи както за напреднали, така и за експерти. Идеални обувки за интензивен хокей на трева.

Предимства

Сцепление Плоски бутони на по-голямо разстояние по цялата подметка за сцепление.
Лекота 350 г за размер 43.
Оттласкване Без материи за допълнителна динамичност.
Фиксиране на стъпалото Гъвкава полиуретанова вложка за стабилност.
Удобно използване Пяна от вътрешната страна с вложка на петата за оптимален комфорт.
Омекотяване Междинната подметка от гъвкава пяна EVA осигурява омекотяване.

Техническа информация

Подробно описание на продукта

Външна подметка от от отлят каучук с плоски бутони на по-голямо разстояние по цялата подметка за сцепление. Междинна подметка от пяна от мека пяна EVA за омекотяване. Стелка: от пяна с вложка на петата за оптимален комфорт.

Подробно описание на продукта (продължение)

Форт от твърд полиуретан за стабилност. Подплата от пяна и 3D мрежеста материя за комфорт. Лицева част с гъвкава полиуретанова вложка и лека мрежеста материя, подсилена на пръстите за защита от удари. Подплата от мрежеста материя за проветрение. Средна част с вложка от гъвкав полиуретан за стабилност и лека мрежеста материя за проветрение. Плоски връзки. Език от полиуретан и 3D мрежеста материя за проветрение.

Тегло

340 г за размер 43.

Избор на размер и форма

Доброто прилягане към стъпалото е основна характеристика за всички спортни обувки. Първо, не трябва да има зони на стягане. Второ, стъпалото не трябва да има място за движение в обувката. Това е особено важно за терени със синтетична настилка. Някои модели са специално разработени за жени. Те са адаптирани за по-слабото телосложение и по-тесните стъпала на хокеистките.

Избор на размер и форма(продължение)

Жените с по-малки стъпала често избират детски обувки. Детските обувки не са специално адаптирани към дамското телосложение и стъпало.

Избор на размер и форма(продължение 2)

Основни насоки при избора на правилно прилягаща към стъпалото обувка: обуйте чорапи за хокей; поставете стъпалото плътно към земята; с оказване на вертикален натиск, опитайте се да раздвижите стъпалото в обувката във всички посоки.Стъпалото не трябва да има място за движение в обувката.

Предимства на специалните обувки за хокей

Обувките за хокей на трева са разработени с 2 особености, съобразени със спецификите на този спорт: подсилващите елементи, особено на пръстите и петата, предпазват от удари с топката и стика; подметката е адаптирана за оптимално сцепление към специфичните настилки за хокей на трева - изкуствена трева с пясъчно покритие или водна основа.

Специфики на обувките за хокей

Характеристиките на обувките за хокей на трева са съобразени със спецификите на този спорт.
Подметката обикновено е изработена от каучук и с бутони с различна форма и разположение по цялата повърхност. За разлика от обувките за бягане, тя е твърда. Адаптирана е към специфичните в хокея на трева настилки с пясъчно покритие или на водна основа. Тя осигурява ключовото в този спорт сцепление с терена.

Специфики на обувките за хокей (продължение)

Подметката може да покрива предната част на стъпалото за защита на пръстите от удари. Междинната подметка (слоят над подметката) обикновено е изработена от пяна EVA (етилен винил ацетат). Тя омекотява ударите, които понася стъпалото при движение по сравнително твърдите терени за хокей на трева.

Специфики на обувките за хокей (продължение 2)

Междинната подметка е анатомична и стабилизира стъпалото при смяна на посоката на движение и натиск.
Вътрешната и външна средна част на обувката обикновено е съставена от полиуретан и мрежеста материя. Тя осигурява важната в хокея на трева поддръжка на стъпалото.

Специфики на обувките за хокей (продължение 3)

Към нея често са добавени вложки от полиуретан, които изобразяват логото на марката или осигуряват допълнителна защита от удари.
Фортът се намира в задната част на обувката. Обикновено е съставен от гъвкав полиуретан, подсилен от вътрешната страна с вложка от твърд полиуретан за стабилизиране на петата и защита на ахилесовото сухожилие от удари.

Специфики на обувките за хокей (продължение 4)

Езикът обикновено е изработен от пяна и мрежеста материя. Той защитава стъпалото от навлизане на вода, камъчета или други външни частици.

Съвети за безопасност

Спортът е преди всичко удоволствие. Затова безопасността е от основно значение. Играчите трябва винаги да носят протектор за уста, протектори за тибия и ръкавица. Използвайте обувки за хокей със защитни вложки и подметки, адаптирани към вида на терена. Носете маска и специални ръкавици за защита при къси корнери. Спазвайте инструкциите за безопасност по време на тренировки и мачове.

Концепция и разработка

Adidas е марка с дългогодишни традиции в производството на спортна екипировка. Нейното производство е изцяло насочено в тази област. Тя е емблема за висококачествена спортна екипировка.
Adidas е водеща марка за спортни продукти в световен мащаб благодарение на разработването, производството и предлагането на най-висококачесвената екипировка, съчетано с отлично обслужване, опит и традиции.

Информация

Гореизложената информация е предоставена от производителя или установена от нашите екипи при работата върху получените от него мостри.

Размери

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Изчетквайте и измивайте обувките с влажна кърпа. Оставете ги да изсъхнат на проветриво място. Не оставяйте обувките в сака. Съхранявайте на сухо място.
Ограничения за употреба: Продуктът не е подходящ за други спортове и дейности.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи