Реф. : 8403073
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ОБУВКИ СЪСТЕЗАТЕЛНО ХОДЕНЕ

ОБУВКИ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛНО ХОДЕНЕ RW 900, ЖЪЛТО/СИНЬО NEWFEEL

NEWFEEL
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
Нашият екип от любители на спортното ходене създаде тези обувки за състезателно ходене на къси разстояния. Търсите обувки, с които да подобрите резултатите си? Тези обувки са създадени в сътрудничество с професионални спортисти и ще ви предложат гъвкавост и лекота.

Предимства

Гъвкавост Обувките следват движението на ступалото благодарение на подметката Flex-H.
Лекота Тегло само 200 г за номер 43.
Оттласкване Геометрията на подметката осигурява динамика при ходене.Дроп 7 мм.
Сцепление Отлично сцепление благодарение на каучуковите зони.
Устойчивост на триене Безшевна конструкция и мек форт за повече комфорт.
Естествено движение на стъпалото Стабилни обувки благодарение на геометривта в зоната на петата.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Необходими ли са ви специални обувки за спортно ходене?

Биомеханичните проучвания, които проведохме в лабораториите на Decathlon със съдействието на техническите ни партньори, ни позволиха да идентифицираме специфичните нужди на стъпалото при практикуване на спортно ходене - ъгъла на посрещане на земята, траектория на зоните на натиск на стъпалото и интензивност на фазата на оттласкване.
Изборът на материали, геометрията на подметката и формата на горната част са съобразени изцяло с нуждите на стъпалото при състезателно ходене.

Подметка, създадена за състезателно ходене

За да следва движението на стъпалото отвън навътре, подметката е заоблена от външната страна на стъпалото със зона на опора от петата към пръстите. Геометрията на зоната на петата позволява голям ъгъл на посрещане на земята.
Какви са особеностите на подметката Flex-H? В предната част подметката има 3 гъвкави канала във формата на "H", които допринасят за гъвкавост при оттласкване.

Какво се крие зад дизайна на обувките RW 900?

За да отговорят напълно на нуждите при състезателно ходене, обувките са много леки - само 200 г за номер 43.
Горната част и езикът са тънки само с 2 шева, за да се избегне рискът от триене и дразнене на кожата. А за да осигуряват обувките необходимата защита, добавихме безшевни подсилващи елементи в зоната на пръстите.
Няколко думи от нашия дизайнер: "Създадохме дизайнът на обувките, като включихме всичко необходимо, без да добавяме нищо излишно."

Обувки, създадени в сътрудничество със спортуващи

За да създаде първите си обувки за състезателно ходене, нашият дизайнерски екип се срещна членовете на клуба по ходене във Вилньов д'Аск. Ето какви бяха впечатленията му: "Тази среща беше наистина ползотворна. Запознахме се със страстни спортуващи, познавачи на тялото и на спорта. В сътрудничество с тях създадохме тези обувки. Разговорите ни бяха динамични и обменихме много добри идеи. Това е първият модел, който отговаря напълно на нуждите на спортуващите."

Искате да подобрите личните си постижения?

В процеса на създаване на прототипа много атлети пожелаха за тестват обувките RW 900. Сред тях са Йоан Диниз, Кени Гинодо, Емили Менюе и Давид Кюстер. Резултатът е леки обувки, съобразени изцяло с нуждите при състезателно ходене, верен съюзник на атлетите по време на състезания. Готови ли сте да поставяте рекорди?

Нашата гордост

Горди сме, че създадохме първите обувки за състезателно ходене и най-вече, че ги направихме с помощта на вашите съвети и обратна връзка. Защото освен екипът ни, проучванията в спортните ни лаборатории и прототипите, в процеса важно място заемаха редовните дискусии с клубове и обратната връзка на спортуващите.
В социалните мрежи вече има общност от 900 души, която обменя опит в областта на състезателното ходене.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
30% полиуретан, 70% полиестер
Подметка
100% каучук
Вътрешна част
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се почиства с влажна кърпа. Да се оставя да изсъхне на открито.
Съвети за съхранение Съхранявайте обувките на сухо и проветриво място, далече от пряка слънчева светлина.

Тестове и гаранция

Йоан Диниз, световен шампион на 50 км през 2017, технически партньор на Decathlon, използващ обувките RW 900 за състезания.
Тестови продукт Продуктите са тествани от представителна група спортуващи при реални условия. Проведени са и тестове в лаборатория, които ни позволяват са гарантираме характеристиките на продуктите, преди да ги пуснем в продажба.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи