Реф. : 8526216
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДАМСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ

ДАМСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА РАВНИННИ ПРЕХОДИ NH500, БЕЖОВО/КАКИ QUECHUA

QUECHUA
5/5
5/5

Цвят : тъмносиньо / тъмносиньо / тъмно виненочервено

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 30/07/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 02/08/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 02/08/2021 5лв.
Нашият дизайнерски екип разработи по екологично отговорна технология обувки NH500 за редовни преходи в равнинни или гористи местности в сухо време. Екипът ни разработи тези кожени обувки за преходи, които осигуряват удобство, сцепление и са изработени с екокоцепция. Подходящи за маршрути с малка денивелация. Ще ви спечелият и със стилен дизайн.

Предимства

Омекотяване Стелка от пяна EVA с двойна твърдост за повече комфорт по естествен терен.
Сцепление Дизайнът и материалът на подметката осигуряват стабилност. Грайфери 4 мм.
Екоконцепция Екоконцепция (31% от теглото на обувката).
Удобно използване Дишаща ергономична стелка с дебелина 5 мм. Може да се сваля.
Cцепление Дизайн на подметката и грайфери 4 мм за отлично сцепление.
Свобода на движение Заоблена форма тип derby и мрежеста материя за свобода на пръстите.
Противоударна защита Безшевен борд в предната част за защита от камъни.
Лекота Тегло на обувката: само 315 го за размер 39.

Техническа информация

Дизайн на подметка за естествен терен

Дизайнът на подметката, предмет на продължителни проучвания в нашите лаборатории, в съчетание със специалния каучук, осигурява оптимално захващане и сцепление. Постоянните ни проучвания са насочени към създаване на обувка, осигуряваща идеален комфорт при придвижване както по мек, така и в горист терен.

Предназначени за употреба на естествен терен

Обувките за преход за предназначени за употреба на естествен терен. Избираме и тестваме компонентите на подметката и вътрешната част на нашите обувки така, че оптимално да подхождат за преходи по мек (горска пътека) или минерален терен (крайбрежна и камениста пътека). Употребата на обувките върху асфалтов път може да ускори износването и да причини неудобство. Не са подходящи за планински преходи.

Лабораторни тестове

Проведени са лабораторни тестове за одобрение по следните показатели: изскубване на връзководите и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV лъчи, износване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.Тези тестове позволяват да се подобри качеството на продукта и да се предотврати преждевременното му износване.

Ограничаване на въздействието върху околната среда

Обувките са изработени от екологични материали:
- лицева част, връзки и връзководи, подплата на езика и яка: 100% рециклиран полиестер;
- стелка: 85% пяна от рециклиран полиуретан;
- подметка: 30% рециклиран каучук.
Те представляват 31% от теглото на обувката.
Използването на рециклирани материали позволява да се намали изчерпването на ресурсите благодарение на повторната им употреба. Техническите характеристики и качество на обувките са гарантирани.

Произход на кожата

За изработката е използвана кожа "набук". Той осигурява мекота и комфорт при контакт с крака.Обувките са изработени от телешка кожа. Не убиваме животни, за да получим тази кожа, използваме единствено отпадъчни продукти от хранително-вкусовата промишленост. Кожата на обувките е с произход Франция, която впоследствие е обработена в Испания.

Поддръжка на кожените обувки

Съвети след преход: изсушете ги далеч от източник на топлина, четкайте енергично добре изсушената кожа с твърда четка, за да отстраните кал и замърсявания, почистете с четка от естествен каучук или гума за набук, за да отстраните петната, при упорити петна почистете с четка и малко хладка вода, изсушете, отново изчеткайте с твърда четка, напръскайте с препарат за непромокаемост, за да придадете блясък на кожата и яркост на цвета.

Как да изберете правилния номер на обувки за преходи?

Пробвайте и двете обувки, с чорапите, които бихте носили при преход. Премерете различни модели и размери, ако се налага. Обърнете специално внимание на удобството в следните две зони:
- петата - трябва да е стабилно обхваната;
- пръстите при спускане.
Не трябва да усещате стягане никъде, когато ги пробвате. Не се притеснявайте да се разходите из магазина. Да се използват постепенно при първите преходи, за да се нагодят към крака.

Значение на комбинацията обувки/чорапи

Причините за поява на пришки по време на преход могат да бъдат различни: триене, подгъване на чорапа, влагата, неподходящ размер - много малък или прекалено голям. Следователно е много важно да изберете точния размер обувки за преходи както и материята на чорапите, подходяща за тях.

Как да изберете правилния размер чорапи за преходи?

Изберете подходящ размер чорапи за вашия крак, за да избегнете нежелани гънки, било защото чорапът е прекалено голям и следователно има прекалено много тъкан около крака ви, било защото чорапът е прекалено малък и се смъква към вътрешността на обувката.

Как да изберете материята на чорапите за преходи?

Старайте се да контролирате влагата по време на преход, но имайте предвид, че че изпотяването често е неизбежно.
Моделът осигурява дишаща функция благодарение на мрежестата материя отпред, която отвежда влагата от изпотяване, затова трябва да се комбинират с леки и дишащи чорапи.

Кои чорапи са подходящи за обувките NH500?

Следователно изберете чорапите NH500 low или mid: те съдържат памук, който абсорбира влагата, и притежават хавлиен вътрешен слой, който отвежда влагата далеч от крака. Чорапите са достатъчно дълги, за да могат да защитят глезена от обувката.
Отлична комбинация, която ще предотврати появата на пришки.

Гаранция

Обувките за преходи са с гаранция 2 години.
Ние се стремим да ви предложим здрави и устойчиви продукти, които да направят по-удобни вашите преходи и разходки в природата. Благодарение на това ще можете да изживявате нови и нови приключения с тях.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
30% рециклиран полиестер, 10% полиуретан, 60% [EN] Leather - Bovine - Full Grain
Подметка
60% каучук, 40% EVA
Вътрешна част
100% рециклиран полиестер
Съвети за поддръжка Да се пере на ръка. Да не се почиства на химическо чистене.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Съветваме ви да съхранявате обувките на проветриво място, защитено от светлина и влага.
Ограничения за употреба: Не са подходящи за дъжд, планински преходи и пътища (асфалт).

Тестове и гаранция

Тези обувки са тествани и одобрени през април 2018 г. от група изпитатели по време на дневен преход по крайбрежна пътека GR34 в Бретан.
Тестови продукт Дизайнерският екип на Quechuа работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). През цялата година дизайнерите ни разработват стилни и семпли високотехнологични продукти, чиито технически характеристики се тестват в реална употреба, например в горите на Фонтенбло и в Бретан. Извършваме тестовете при възможно най-разнообразни условия и терени. По този начин можем да усъвършенстваме постоянно своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи