Реф. : 8493371
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДАМСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ

ДАМСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА РАВНИННИ ПРЕХОДИ NH150 MID, КАКИ QUECHUA

QUECHUA
4.6/5
4.6/5

Цвят : сиво каки / сивкавозелено

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 27/07/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 28/07/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 28/07/2021 5лв.
Нашият екип създаде непромокаемите обувки NH150 Mid за нередовна употреба при преходи през равнинни терени, гори или край морския бряг в дъждовно време. Гарантират удобството на маратонки, съчетано със сцеплението и защитата, осигурени от туристически обувки. Ще ви спечелят и със стилния си дизайн. Остават непромокаеми до 2 часа при проливен дъжд.

Предимства

Непромокаемост Непромокаема дишаща мембрана, тествана при 2-часов преход в дъжд.
Сцепление Дизайнът и материалът на подметката осигуряват стабилност. Грайфери 4 мм.
Омекотяване Гумена подметка с шестостенен релеф, адаптирана за естествени терени.
Удобно използване Дишаща стелка 5 мм, която се маха. Яка на глезена от удобна пяна.
Фиксиране на стъпалото Връзване до горе на лицевата част за отлична поддръжка.
Противоударна защита Синтетичен борд в предната част за защита от камъни.
Cцепление Дизайн на подметката и грайфери 4 мм за отлично сцепление.
Лекота Тегло на обувката: само 360 го за размер 39.

Техническа информация

Дизайн на подметка за естествен терен

Дизайнът на подметката, предмет на продължителни проучвания в нашите лаборатории, в съчетание със специалния каучук, осигурява оптимално захващане и сцепление. Постоянните ни проучвания са насочени към създаване на обувка, осигуряваща идеален комфорт при придвижване както по мек, така и в горист терен.

Предназначени за употреба на естествен терен

Обувките за преход за предназначени за употреба на естествен терен. Избираме и тестваме компонентите на подметката и вътрешната част на нашите обувки така, че оптимално да подхождат за преходи по мек (горска пътека) или минерален терен (крайбрежна и камениста пътека). Употребата на обувките върху асфалтов път може да ускори износването и да причини неудобство. Не са подходящи за планински преходи.

Тест за непромокаемост

Проведени са лабораторни тестове и тестове в реални условия, за да се гарантира непромокаемостта и дишащата функция на мембраната. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали остават напълно сухи отвътре.

3 степени на непромокаемост

Тестът за непромокаемост определя три степени на непромокаемост:
- 2000 сгъвания, около 2 часа преход;
- 4000 сгъвания, около 4 часа преход;
- 8000 сгъвания, около 8 часа преход.
Обувки NH150 WP са лабораторно тествани за 2000 сгъвания. Те остават непромокаеми в рамките на 2 часа преход. След като изсъхнат, обувките възвръщат първоначалната си непромокаемост.

Поддържане на непромокаемостта

Препоръчително е обувките да се обработват няколко пъти годишно с импрегниращ спрей за възстановяване на първоначалната непромокаемост и почистване.

Лабораторни тестове

Проведени са лабораторни тестове за одобрение по следните показатели: изскубване на връзководите и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV лъчи, износване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.Тези тестове позволяват да се подобри качеството на продукта и да се предотврати преждевременното му износване.

Как да изберете правилния номер обувки за преходи?

Пробвайте и двете обувки, с чорапите, които бихте носили при преход. Премерете различни модели и размери, ако се налага. Обърнете специално внимание на удобството в следните две зони:
- петата - трябва да е стабилно обхваната;
- пръстите при спускане.
Не трябва да усещате стягане никъде, когато ги пробвате. Не се притеснявайте да се разходите из магазина. В началото носете обувките за кратки периоди, за да могат постепенно да се адаптират към крака.

Значение на комбинацията обувки/чорапи

Причините за поява на пришки по време на преход могат да бъдат различни: триене, подгъване на чорапа, влагата, неподходящ размер - много малък или прекалено голям. Следователно е много важно да изберете точния размер обувки за преходи както и материята на чорапите, подходяща за тях.

Как да изберете правилния размер чорапи за преходи?

Изберете подходящ размер чорапи за вашия крак, за да избегнете нежелани гънки, било защото чорапът е прекалено голям и следователно има прекалено много тъкан около крака ви, било защото чорапът е прекалено малък и се смъква към вътрешността на обувката.

Как да изберете материята на чорапите за преходи?

Старайте се да контролирате влагата по време на преход, но имайте предвид, че изпотяването често е неизбежно.
Обувките NH150 Mid WP са непромокаеми и ще ви защитят от влага и дъжд: изберете чорапи, които ще абсорбират влагата от изпотяване и възможно най-добре ще я отдалечат от крака.

Кои чорапи са подходящи за обувките NH150 MID WP?

Непромокаемата мембрана на тези обувки е дишаща, но отвеждането на влагата е ограничено в сравнение с изцяло дишащи обувки. Затова в комбинация с тях се препоръчват чорапи NH100 high: те съдържат памук, който абсорбира влагата, и притежават хавлиен вътрешен слой, който отвежда влагата далеч от крака. Чорапите са достатъчно дълги, за да могат да защитят глезена от обувката.
Отлична комбинация, която ще предотврати появата на пришки.

Гаранция

Обувките за преходи са с гаранция 2 години.
Ние се стремим да ви предложим здрави и устойчиви продукти, които да направят по-удобни вашите преходи и разходки в природата. Благодарение на това ще можете да изживявате нови и нови приключения с тях.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Подметка
100% бутадиенов каучук (BR)
Външна част
30% полиуретан, 15% полиестер, 50% полиамид, 5% еластан
Вътрешна част
30% полиуретан, 70% полиестер
Съвети за поддръжка Да се почиства с влажна кърпа.
Съвети за съхранение Съветваме ви да съхранявате обувките на проветриво място, защитено от светлина и влага.
Ограничения за употреба: Не са подходящи за преходи с голяма денивелация и за асфалт.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Дизайнерският екип на Quechuа работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). През цялата година дизайнерите ни разработват стилни и семпли високотехнологични продукти, чиито технически характеристики се тестват в реална употреба, например в горите на Фонтенбло и в Бретан. Извършваме тестовете при възможно най-разнообразни условия и терени. По този начин можем да усъвършенстваме постоянно своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи