Реф. : 8549506
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДАМСКИ ЯКЕТА ЗА ПРЕХОДИ

ДАМСКО ЯКЕ ЗА ПРЕХОДИ NH100 RAINCUT, НЕПРОМОКАЕМО, ТЮРКОАЗЕНО QUECHUA

QUECHUA
5/5
Мнения от потребителите
Декатлон
до 14,90лв. - %

От

14,90лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
14,90лв. - %
Преди0лв.Сега14,90лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
ВИЖ НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИН
Нашият дизайнерски екип създаде това яке за кратки преходи по време на дъжд, както през равнинни терени, така и в гористи местности или край морския бряг. Насладете се на първите си преходи в природата с това леко, компактно, непромокаемо и дишащо яке. Функционално яке за защита от дъжд. Прибира се в джоба си.

ПРЕДИМСТВА

Непромокаемост Водоустойчивост: 2 000 мм воден стълб. Непромокаеми шевове. Качулка.
Лесно пренасяне 1 джоб с цип. Десният джоб служи за калъф, в който се прибира якето.
Екоконцепция Екопрооизводство - рециклиран полиестер.
Дишане на тялото Хидрофилен слой (RET=12), който ограничава конденза в дрехата.
Лесно използване Връзка за затягане на качулката. Лента на езика на ципа за лесно отваряне.
Лекота Леко и компактно яке. Тегло: 175 г за размер .

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Непромокаемост на дрехата

Дрехата е преминала тест с душ при 60 л вода/м²/час в продължение на 1 час. Изпитването възпроизвежда средните условия на проливен дъжд. Материята на якето е промазана. Водата се стича по повърхността на плата, без да попива в него. По този начин платът не се напоява с вода и остава лек и дишащ. Промазаността се постига чрез обработка, приложена на външната страна на плата.
В допълнение всички шевове са непромокаеми.

Съвети за дълготрайно запазване на непромокаемостта

За дълготрайно запазване във времето на ефикасна непромокаемост промазката на тъканта трябва редовно да се обновява. Препоръчваме ви да го правите на всяко трето пране или след 10-ина излизания под дъжда. Промазката се възстановява лесно чрез топлинна обработка - или в сушилня на кратка програма, или например със сешоар за кратко време. При пране якето трябва да се изплаква обилно.

Мярка за непромокаемост, изразена в мм воден стълб

Устойчивостта на плата на водно налягане се измерва в мм воден стълб (тестът се базира на стандарта ISO 811). Колкото по-високо е налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 2000 мм издържа на налягане, упражнявано от 2000 мм воден стълб.

Дишаща функция на материята

За да се определи дали дадена материя е дишаща, се измерва нейната устойчивост на паропреминаване - RET (тест на базата на стандарт ISO 11092). Колкото по-ниска е стойността на този показател, толкова по-висока е способността на тъканта да диша, тоест да благоприятства изпаряването на влагата, генерирана от тялото при физическа дейност. RET < 9 = изключително дишаща тъкан, 9 < RET < 12 = силно дишаща тъкан, 12 < RET < 20 = дишаща тъкан, RET > 20 = слабо дишаща или недишаща тъкан.

Избор на непромокаемо яке

Когато спортувате, вие се потите повече или по-малко в зависимост от интензивността и продължителността на тренировката. Ако материята на дрехата, с която сте, не е съобразена с нуждите ви, влагата се задържа в нея. Причината за влагата, която усещате отвътре е конденза, а не дъждът, който е проникнал. Затова е важно да изберете непромокаемо яке, което отговаря на вашите нужди. Якето е подходящо за 2-часови преходи с темпо до 5 км/ч.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Оценка B.
Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда. За повече информация: https://youtu.be/8t63KkRwn_8

Тъкани, съобразени с околната среда

Грижим се за околната среда, за да запазим природата и да допринесем за вашето удоволствие по време на преходи. Използваме материя от изцяло рециклирани полиестерни влакна за ограничаване на въглеродните емисии в природата.

Препоръчителни допълнителни продукти

Горен панталон Raincut за предпазване на краката - така ще разполагате с пълен и ефикасен комплект за цялостна защита срещу вятър и проливен дъжд. Освен това производството на дрехата през 2019 г. е съобразено с околната среда.

Гаранция

2 години.
Ние се стремим да ви предложим здрави и устойчиви продукти, които да направят по-удобни вашите разходки в природата. Благодарение на това ще можете да изживявате нови и нови приключения с тях.

Покажи повече Покажи по-малко

СЪСТАВ/СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ПОДДРЪЖКА

Състав
Основна материя
100.00% полиестер
Импрегнация
100.00% полиуретан
Съвети за поддръжка Да се пере със затворен цип. Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Да не се подлага на химическо чистене
Да не се подлага на химическо чистене
Съвети за съхранение Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.
Ограничения за употреба: Не се препоръчва за дълги преходи, спортно ходене, бягане и пр.

ТЕСТОВЕ И ГАРАНЦИЯ

Тестови продукт Нашият дизайнерски екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). Тестваме всички продукти в лабораторни и в реални условия, за да гарантираме комфорта и непромокаемостта им. Убедени сме, че тестването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме нашите продукти.
Гаранция 2 години

МНЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИ

МНЕНИЯ НА НАШИТЕ ЕКИПИ