Реф. : 8505012
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ ЯКЕТА ЗА ПРЕХОДИ

МЪЖКО НЕПРОМОКАЕМО ЯКЕ ЗА РАВНИННИ ПРЕХОДИ NH550, ТЪМНОСИНЬО QUECHUA

QUECHUA
4.7/5
4.7/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
Нашият дизайнерски екип от любители на преходите разработи непромокаемото яке NH550 за редовни преходи в гористи или крайбрежни райони по време на дъжд. Екипите ни разработиха и ви предлагат ефикасна защита при дъжд по време на преходи - високотехнологично яке от непромокаема, дишаща материя със 7 джоба и стилен дизайн.

Предимства

Непромокаемост Непромокаемо покритие 2000 мм. 100% непропускливи шевове. Регулируема качулка.
Лесно пренасяне Общо 7 джоба. 2 джоба с цип на гърдите. 1 вътрешен джоб с мрежа.
Свобода на движение Цепка в долната част на гърба за по-голяма свобода на движение.
Дишане на тялото Хидрофилен слой (RET=12): ограничава конденза в дрехата.
Мекота Материя на качулката с велурена мекота за по-голям комфорт.
Лесно използване Езичета на всеки цип за лесно отваряне на якето и джобовете.
Лекота Тегло: 628 го за размер L.
Екоконцепция Моделът в син цвят е боядисан по технология, разходваща по-малко вода.

Техническа информация

Технология на багрене с намалено въздействие върху околната среда

Нашите екипи работят за намиране на иновативни процеси, които ограничават използването или замърсяването на водата по време на производството. Технологията dope dye (директно багрене на влакното с неразтворим пигмент) спестява до 60% вода и намалява значително емисиите на CO². Освен това цветовете са по-трайни. Прилагаме тази технология за основната материя на якето в тъмносиньо и за подплата на модела в каки (докато я усъвършенстваме напълно, за да я приложим и за другите цветове).

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

По скала от A до E този продукт има оценка С.
Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка, която да ви помогне лесно да определите между продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда.

Джобове

Якето има общо 7 джоба, от които два странични джоба за ръцете, два големи външни джоба с капак с тик-так копче, един външен джоб с цип на гърдите и един вътрешен с цип за сигурно съхранение на документи, един вътрешен джоб с мрежа, за да съхранявате на топло до тялото ръкавиците си например.

Непромокаемост на дрехата

Дрехата е преминала тест с душ при 60 л вода/м²/час в продължение на 2 часа. Изпитването възпроизвежда средните условия на проливен дъжд. Материята на якето е промазана. Водата се стича по повърхността на плата, без да попива в него. По този начин платът не се напоява с вода и остава лек и дишащ. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна
В допълнение всички шевове са непропускливи.

Съвети за дълготрайно запазване на непромокаемостта

За дълготрайно запазване във времето на ефикасна непромокаемост промазката на тъканта трябва да се обновява редовно. Препоръчваме ви да го правите на всяко трето пране или след 10-ина излизания под дъжда. Промазката се възстановява лесно чрез топлинна обработка - или в сушилня на кратка програма, или например със сешоар за кратко време. При пране дрехата трябва да се изплаква обилно.

Мярка за непромокаемост, изразена в мм воден стълб

Непропускливостта на дадена тъкан се измерва чрез налягането, упражнено върху нея от воден стълб, изразено в мм (тест на базата на стандарт ISO 811). Колкото по-голямо е налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 2000 мм издържа на налягане, упражнявано от 2000 мм воден стълб.

Високотехнологична качулка

Качулката се регулира на височина чрез връзка за стягане. Възможност за регулиране и на дълбочина чрез велкро лента, разположена на тила. Качулката има оформена козирка за по-добра защита на лицето.

Дишаща функция на материята

За да се определи дали дадена материя е дишаща, се измерва нейната устойчивост на паропреминаване - RET (тест на базата на стандарт ISO 11092). Колкото по-ниска е стойността на този показател, толкова по-висока е способността на тъканта да диша, тоест да благоприятства изпаряването на влагата, генерирана от тялото при физическа дейност.
- RET < 9 = изключително дишаща тъкан;
- 9 < RET < 12 = силно дишаща тъкан;
- 12 < RET < 20 = дишаща тъкан;
- RET > 20 = слабо дишаща или недишаща тъкан.

Избор на непромокаемо яке

Когато спортувате, вие се потите повече или по-малко в зависимост от интензивността и продължителността на натоварването. Ако материята на дрехата, с която сте, не е съобразена с нуждите ви, влагата се задържа в нея. Причината за влагата, която усещате отвътре, е кондензът, а не дъждът, който е проникнал. Затова е важно да изберете непромокаемо яке, което отговаря на вашите нужди. Якето е подходящо за 2-часови преходи с темпо до 5 км/ч.

Подплати от технически материи

Подплатата на якето е изработена от две материи: мрежеста материя на гърба за по-добра вентилация и найлонова на нивото на ханша за максимална свобода на движение и устойчивост на износване. Качулката е подплатена с материя, наподобяваща велур, за мекота и удобство.

Гаранция

Якетата и дъждобраните за преходи имат гаранция 2 години.
Ние се стремим да ви предложим здрави и устойчиви продукти, които да направят по-удобни вашите преходи и разходки в природата. Благодарение на това ще можете да изживявате нови и нови приключения с тях.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
100% полиамид
Подплата
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да се глади на максимална температура 110°C без пара
Да се глади на максимална температура 110°C без пара
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Дизайнерският екип на Quechuа работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция).
Тестваме всички продукти в лабораторни и в реални условия, за да гарантираме комфорта и непромокаемостта им. Тестовете се извършват на различни терени (горски, планински, крайбрежни и др.) и при най-разнообразни условия (слънчево време, дъжд и т.н). По този начин можем да усъвършенстваме постоянно своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи