Реф. : 8302503
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ ЯКЕТА ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ

МЪЖКО ЯКЕ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДЪЖД ПРИ ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ MH500, НЕПРОМОКАЕМО, ЧЕРНО QUECHUA

QUECHUA
4/5
4/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
В подножието на Монблан нашият екип създаде това непромокаемо яке за напредналите в планинските преходи (4 - 6 часа, 10 - 20 км). Непромокаемо яке - здраво, дишащо и проветриво, на конкурентна цена. Още предимства? Разтеглива материя, осигуряваща свобода на движение.

Предимства

Непромокаемост Мембрана 10 000 мм воден стълб. Защитава при буря (или 30 см дъжд за 3 часа).
Проветрение Странични отвори по 30 см и материя, отвеждаща потта (Ret = 6).
Свобода на движение Разтеглива материя с 13% еластан за оптимален комфорт.
Анатомичен дизайн Стягащ шнур в долната част. 3D качулка, регулируема на дълбочина и височина.
Джобове 3 затварящи се джоба, непромокаеми. Вътрешен мрежест джоб.
Лекота Тегло: 590 г за размер L.

Техническа информация

Размер и кройка

Кройка по тялото за максимална функционалност на разтегливата материя. Благодарение на вътрешния обем якето може да се носи върху втори слой лека и фина дреха тип лек пуловер или тънко яке.

Качулка

Приляга по главата. Регулира се на височина и дълбочина чрез еластичен шнур и стопери. Твърда козирка за максимална защита на лицето.

Джобове

2 джоба за ръцете с непропускливи ципове + 1 външен джоб на гърдите с непропусклив цип + 1 вътрешен мрежест джоб с бърз достъп.

Регулиране на долната част на якето

С еластичен шнур + стопери.

Регулиране на маншетите

Пристягащи велкро ленти.

Основна материя

3-слойна разтеглива тъкан с мембрана.

Препоръчителни допълнителни продукти

Горен панталон Forclaz Rain за предпазване на краката - така ще разполагате с пълен и ефикасен комплект за цялостна защита при дъжд в планината. Продукти за поддръжка: спрей или течност, възвръщащи непромокаемостта при пране в пералня - за възстановяване на промазката и оптимизиране функционалността на дрехата през целия ѝ срок на живот.

Непромокаемост на материята

Водоустойчивостта на дадена тъкан се измерва чрез налягането, упражнено върху нея от воден стълб, изразено в мм (тест на базата на стандарт ISO 811). Колкото по-високо е налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Материя с непромокаемост от 2000 мм издържа на налягане, упражнявано от 2000 мм воден стълб (което се равнява приблизително на 2 часa проливен дъжд).

Непромокаемост на дрехата

Дрехата е преминала тест с душ при 100 л вода/м²/час в продължение на 3 часа. Тестът възпроизвежда условията при силна буря в планината.

Дишаща функция на материята

Освен дишащите функции на използваните тъкани, Quechua разработва и други технически решения (ципове, вентилационни отвори, мрежести части), подобряващи цялостното проветрение на всички якета и горни панталони за дълги преходи (сериите Forclaz, Bionnassay и Hélium). Тези системи за проветрение дават възможност за регулиране на температурата във вътрешността на дрехата, както и за по-ефикасно отвеждане на потта, отделяна от тялото при физическо усилие.

Материя с мембрана или с промазка

Промазката е вид покритие от вътрешната страна на тъканта, което я прави непромокаема, запазвайки дишащите свойства. Често е на по-ниска цена от мембраната и трябва да се предпази чрез подплата. Мембраната представлява много тънък пластмасов филм (от полиуретан), който осигурява непромокаемост, съхранявайки дишащите свойства на материята. Тя е по-мека, по-лека, по-трайна и често по-дишаща от промазката.

Материя с три, два или 2,5 слоя

3-слойна: мембраната е залепена между външния и вътрешния слой на плата. Тази конструкция удължава живота на мембраната и подобрява функционалността на тъканта. 2-слойна: мембраната е залепена само за външния текстилен слой, а защитната подплата отвътре е "свободна". Тази структура е на по-ниска цена, но обикновено е по-тежка. 2,5 слоя: мембраната е защитена отвътре по-скоро с лак, отколкото с истински слой. Целта е максимална лекота.

Промазка на материята

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата (препоръчително е на всяко трето пране). Всички непромокаеми якета на Quechua са промазани.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда.
Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда. За повече информация: http://sustainability.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
16% полиестер, 72% полиамид, 12% еластан
Импрегнация
100% полиуретан
Джоб
74% полиестер, 26% еластан
Съвети за поддръжка Да се пере със затворен цип. Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 30°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Винаги проверявайте дали тази непромокаема защитна дреха е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Нашият дизайнерски екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). През цялата година дизайнерите ни разработват стилни и семпли високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на строги полеви изпитвания, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи