/common/3Dpictures/a/befcac4c-be24-42a3-b331-dc840cbfc351.zip/index.html
Реф. : 8492093
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ

МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ NH150 MID, НЕПРОМОКАЕМИ, СИНЬО/КАФЯВО QUECHUA

QUECHUA
4.4/5
Мнения от потребителите
Декатлон
до 63,60лв. -17 %

От

52,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От 26/02/2020 До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
63,60лв. - %
Преди0лв.Сега63,60лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
ВИЖ НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИН
Непромокаемите обувки NH150 са създадени в региона на Френските Алпи и са подходящи за преходи до 2 ч в гористи или открити местности в дъждовно време. Отлична цена. Средновисока непромокаема яка.Тези обувки са разработени за устойчивост при преход от 2 ч на слаб дъжд. Подметката от каучук гарантира по-висока устойчивост и по-ефикасно сцепление.

Предимства

Омекотяване Релефна подметка от каучук за естествени терени.
Сцепление Подметка CrossContact с грайфери 4 мм, подходяща за естествени терени.
Непромокаемост Дишащата непромокаема мембрана запазва краката сухи. Тест за 2 ч.
Удобно използване Стелка от полиуретан с дебелина 5 мм. Пяна за удобство около глезена.
Фиксиране на стъпалото Средно висока лицева част с връзководи до горе за поддръжка на крака.
Противоударна защита Синтетичен борд в предната част за защита от камъни.
Лесно използване Средновисока яка на обувката, ограничаваща навлизането на камъчета или клони.
Лекота само 495 г за обувка номер 43.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Подметка CrossContact

Дизайнът на подметката, предмет на продължителни изследвания в нашите лаборатории, в съчетание със специалния каучук, осигурява оптимално захващане и сцепление. Поради променящите се потребителски нужди системно търсим най-доброто решение за подметка, подходяща и за мек (горска пътека), и за минерален терен (крайбрежна пътека).

Предназначени за употреба на естествен терен

Нашите обувки за преходи са създадени за естествени терени. Избираме и тестваме компонентите на подметката и вътрешната част на нашите обувки така, че оптимално да подхождат за преходи по мек (горска пътека) или минерален терен (крайбрежна и камениста пътека). Употребата на обувките върху асфалтов път може да ускори износването и да причини неудобство. Не са подходящи за планински преходи.

Как да изберете правилния размер на обувки за преходи?

Пробвайте и двете обувки, с чорапите, които бихте носили при преход. Премерете различни модели и размери, ако се налага. Обърнете специално внимание на удобството при основата на петата и предната част на крака при спускане по наклон. По време на пробата не трябва да се усеща никакво стягане от обувката. Може спокойно да се разходите с обувките из магазина. Да се използват постепенно при първите преходи, за да се нагодят към крака.

Тест за непромокаемост

Изпитани лабораторно и в реални условия, обувките с мембрана осигуряват оптимална дишаща функция и непромокаемост. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали остават напълно сухи отвътре.

3 степени на непромокаемост

Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост: 2000 сгъвания (около 2 ч ходене), 4000 сгъвания (около 4 ч ходене) и 8000 сгъвания (около 8 ч ходене). Разбира се, след този тест или в реална употреба, след като изсъхне, обувката възвръща първоначалната си непромокаемост.

Поддържане на непромокаемостта

Препоръчително е обувките да се третират няколко пъти годишно със спрей, възстановяващ непромокаемостта, за възвръщане на първоначалната промазаност и отстраняване на петната.

Лабораторни тестове

Проведени са лабораторни тестове за одобрение по следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Изборът на обувка и подходящ за нея чорап е от особена важност.

Причините за поява на пришки по време на преход могат да бъдат различни: триене, подгъване на чорапа, влагата, неподходящ размер - много малък или прекалено голям. Следователно е много важно добре да изберете точния размер обувки за преходи както и материята на чорапите, подходяща за тях.

Как да изберете правилния размер чорапи за преходи?

Изберете подходящ размер чорап за вашия крак, за да избегнете нежелани гънки, било защото чорапът е прекалено голям и следователно има прекалено много тъкан около крака ви, било защото чорапът е прекалено малък и се смъква към вътрешността на обувката.

Как да изберете материята на чорапи за преходи?

Старайте се да контролирате влагата по време на преход, но имайте предвид, че изпотяването често е неизбежно.
Ако обувката е дишаща, тя ще изведе влагата от изпотяването, следователно изберете леки и дишащи чорапи.
Ако обувката е непромокаема и ви защитава от дъжд, имате нужда от друг вид чорапи: тогава се препоръчва избор на чорапи, абсорбиращи и отвеждащи влагата от изпотяване.

Кои чорапи са подходящи за обувките NH150 MID WP?

Тези обувки са непромокаеми. Мембраната е дишаща, но отвеждането на влагата от изпотяване остава по-ограничено в сравнение с изцяло проветрива обувка. Затова се препоръчва избор на чорапи NH100 mid: те съдържат памук, абсорбиращ влагата, и са с вътрешен слой от хавлиена материя, който отвежда влагата от крака.
Отлична комбинация, която ще предотврати появата на пришки.

Гаранция

Обувките за преходи са с гаранция 2 години.
Ние се стремим да ви предложим здрави и устойчиви продукти, които да направят по-удобни вашите разходки в природата. Благодарение на това ще можете да изживявате нови и нови приключения с тях.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Подметка
100.00% бутадиенов каучук (BR)
Външна част
30.00% полиуретан, 15.00% полиестер, 50.00% полиамид, 05.00% еластан
Вътрешна част
30.00% полиуретан, 70.00% полиестер
Съвети за поддръжка Да се почиства с влажна кърпа.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.
Ограничения за употреба: Не са подходящи за планински преходи и пътни настилки (асфалт).

Тестове и гаранция

Тестови продукт Дизайнерският екип на Quechuа работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). През цялата година дизайнерите ни разработват стилни и семпли високотехнологични продукти, които се тестват в различни условия и на различни терени, например в горите на Фонтенбло и Бретан. По този начин можем да усъвършенстваме постоянно своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи