Реф. : 8502616
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH520 Х-WARM MID, ЧЕРНИ QUECHUA

QUECHUA
4.6/5
4.6/5

Цвят : ЧЕРЕН / яркочервено

Размерът е съответства (100%)
100% от клиентите споделят, че размерът е
съответства
Нашите клиенти преценяват размера
умален 0
леко умален 0
съответства 8
леко уголемен 0
уголемен 0
Нашите клиенти преценяват ширината
тесен 0
леко тесен 0
съответства 6
леко широк 0
широк 0
Декатлон
до 90,40лв. - %

От

90,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
90,40лв. - %
Преди0лв.Сега90,40лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Преходи по снежните склонове? Създадохме тези топли и непромокаеми обувки за преходи в сняг, осигуряват отлично захващане на планински терени. Тези топли и непромокаеми обувки осигуряват много добра стабилност със снегоходки. Подметката Snowcontact осигурява отлични захващане и сцепление по всякакви снежни терени.

Предимства

Топлина Температура на комфорт в статично положение: -4°C. При движение: -16°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана за сухи крака.
Сцепление Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.
Cцепление Разположението и размерът (5 мм) на грайферите осигуряват тяга върху сняг.
Фиксиране на стъпалото Средно висока лицева част с 2 чифта канджи в горната част за поддръжка на крака.

Техническа информация

Тези топли и непромокаеми обувки осигуряват много добра стабилност със снегоходки. Подметката snowcontact

За изработването на тези обувки избрахме топли и изолиращи материали, чрез които да ви осигурим добра защита от снега и студа.
Изпробвахме обувките в лаборатория и на терен с помощта на представителна извадка потребители. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -4°С в статично положение и -16°C в движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките ви разполагат с мембрана, която им осигурява оптимална непромокаемост. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на тъканта, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън. В тези обувки краката ви ще бъдат не само на топло, но и на сухо. Подметката изолира от студа при контакта със снега.

Дишащи обувки за оптимален термичен комфорт

Термокомфортът е съчетание от топлината, която ви осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката ви да дишат. Ако е прекалено топло или краката не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Обувките са създадени за неинтензивна или редовна употреба, с мембрана, която предпазва от навлизането на вода и отвежда влагата.

Как да сте сигурни, че обувките ви са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките ви чрез лабораторни изпитвания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост:
2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 8000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките (5 мм) SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Защо стабилността е важна при обувките за преходи?

Стабилността на крака в обувката е от основно значение за удобството при ходене. Добрата стабилност оптимизира ходенето под наклон (изкачване и слизане), предотвратява хлъзгането на крака в обувката и ограничава появата на пришки. При предаването на енергията към обувката има по-малко загуба, което води до по-малко умора. Това е особено важно при преходи със снегоходки.

Пригодени ли са обувките за преходи със снегоходки?

Създадохме тези обувки за преходи в сняг със или без снегоходки. Лицевите части на обувките (тип полувисоки) и захванатите върху тях гети (отделни или пришити към панталона) осигуряват добра защита срещу проникването на сняг. С добрия захват на крака и твърдостта си, тези непромокаеми и топли обувки са много подходящи за ходене със снегоходки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани за зимата, ви предлагаме да спазвате следните принципи.
Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива със съответен процент вълна в състава си).
Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.
Височина на лицевата част: съобразявайте дължината на чорапите си с височината на лицевата част на обувките и избирайте дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на обувките си?

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

Идеалното облекло за вашите преходи в студено време

Създадохме тези обувки като един от елементите на идеалния набор за преходи в студено време - комплектът SH500. С вашия панталон, полара SH500, обувките SH520 и снегоходките SH500 можете да се насладите на преходи върху сняг в почти всякакво време. Във всеки случай вече няма да се налага да изчаквате идеалните условия или да се претоварвате с екипировка за всякакви случаи - сега ще тръгвате добре екипирани и с лека раница на гърба.

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите между продуктите от един вид онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция. Повече за нашите мерки за устойчиво развитие: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
30% полиуретан, 69% полиестер
Подметка
60% каучук, 40% EVA
Топла подплата
18% полиуретан, 82% полиестер
Вътрешна част
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се оставя да изсъхне на сухо и проветриво място.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи