Реф. : 8544963
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH500 Х-WARM MID, КАКИ QUECHUA

QUECHUA

Цвят : пепеляво каки / графитно тъмносиво

Декатлон
до 109лв. - %

От

109лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
  • Доставка в магазин От 29/11/2020 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 01/12/2020 6лв.
  • Доставка до адрес От 01/12/2020 Безплатно
109лв. - %
Преди0лв.Сега109лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
ВИЖ НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИН
Нашият дизайнерски екип на продукти за зимни преходи създаде тези обувки - топли и непромокаеми, те ще ви осигурят добра поддръжка и удобство. Отличен захват на всякакъв вид сняг, средновисока лицева част, осигуряваща поддръжка и непромокаемост - този модел ще ви гарантира удобство при преходи в сняг.

Предимства

Топлина Температура на комфорт в статично положение: -6°C. При активност: -15°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана за сухи крака.
Сцепление Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.
Cцепление Разположението и размерът (5 мм) на грайферите осигуряват сцепление на сняг.
Фиксиране на стъпалото Висока лицева кожена част и 1 чифт канджи за прецизно регулиране и поддръжка.

Техническа информация

Обувки, вдъхновени от природата, от риса - снежната котка

Природата е дала на животните необходимото да се справят с условията на жизнената си среда - перата и козината задържат въздуха и изолират от студа и топлината, лапите са приспособени за придвижване по разнообразни трудни и непостоянни терени. Рисът, истинският цар на снеговете, ни вдъхнови да създадем обувките: със своите широки, добре защитени и изолирани от студа лапи и със специфичния релеф на възглавничките си, който му помага да запази пъргавината си върху снега.

Как да сте сигурни, че обувките са достатъчно топли за преходи през зимата?

Избрахме изключително топла подплата и голям обем, които подобряват изолацията, за да ви защитят ефикасно от студа.
Тествахме обувките лабораторно и на терен с помощта на представителна извадка потребители. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -6°С в покой и -15°C в движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките от естествена кожа разполагат с мембрана, която ги прави непромокаеми и дишащи. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на тъканта, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън. Високата им лицева част и еластичните гети ви осигуряват добра защита от студа и проникването на сняг, а междинното ходило изолира отлично. Краката ви ще бъдат добре защитени, топли и сухи.

Как да сте сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките чрез лабораторни изпитания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост:
2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 4000 сгъвания, равняващи се на 8-километров преход.

Дишащи обувки за оптимален термичен комфорт

Термокомфортът е съчетание от топлината, която ви осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката ви да дишат. Ако е прекалено топло или краката не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Обувките са създадени за неинтензивна или редовна употреба, с мембрана, която предпазва от навлизането на вода и отвежда влагата.

Каква е разликата между захващане и сцепление?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какви са захващането и сцеплението, които ще ви осигурят тези обувки?

Тези обувки имат подметки SNOWCONTACT за максимален комфорт по отношение на захващане при преход и сцепление върху сняг. Грайферите с височина 5 мм, вдъхновени от лапите на риса, са разположени стратегически за постигане на оптимално захващане при преходи върху сняг с денивелация. Повърхността и шарката на грайферите са разработени да прилягат отлично към слоя твърд сняг и да отвеждат излишната вода, за да не се пързаляте.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Защо стабилността е важна при обувките за преходи?

Стабилността на крака в обувката е от основно значение за удобството при ходене. Добрата стабилност оптимизира ходенето под наклон (изкачване и слизане), предотвратява хлъзгането на крака в обувката и ограничава появата на пришки. При предаването на енергията към обувката има по-малко загуба, което води до по-малко умора. Това е особено важно при преходи със снегоходки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Защо да изберете обувки за сняг от естествена кожа?

Естествената кожа е изключително удобна, издръжлива (естествен материал) и гъвкава, което допълнително повишава комфорта.
Освен това тя е естествено непромокаема и дишаща.
Топлина през зимата и прохлада през лятото - тя осигурява естествена терморегулация.
Препоръчваме ви да изчетквате добре (с мека четка) обувките си, за да ги поддържате и да удължите техния живот.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, ви съветваме да спазвате следните принципи. Топлина: осигурете си топлина с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).
Дишаща функция: избирайте чорапите си според интензивността на прехода и залагайте на дишащи модели, за да намалите влагата.
Височина: съобразявайте височината на чорапите си с височината на лицевата част на обувките и избирайте високи чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на обувките?

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Гаранцията покрива фабрични дефекти на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите между продуктите от един вид онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция. Повече за нашите мерки за устойчиво развитие: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Подметка
70% полиуретан, 30% каучук
Външна част
20% полиуретан, 15% полиестер, 15% полиамид, 50% набук от телешка кожа
Вътрешна част
30% полиестер, 70% полиамид
Топла подплата
30% полиестер, 70% полиамид
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на сухо и проветриво място.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи