Реф. : 8397799
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

МЪЖКИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH120 WARM MID, СИВИ QUECHUA

QUECHUA
4.7/5
4.7/5
Размерът е съответства (60%)
60% от клиентите споделят, че размерът е
съответства
Нашите клиенти преценяват размера
умален 0
леко умален 2
съответства 3
леко уголемен 0
уголемен 0
Нашите клиенти преценяват ширината
тесен 0
леко тесен 0
съответства 6
леко широк 0
широк 0
Декатлон
до 60,60лв. -34 %

От

39,90лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От 24/01/2020 До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
60,60лв. - %
Преди0лв.Сега60,60лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Нашите дизайнери разработиха тези обувки за неинтензивни преходи във всякакъв вид сняг. Краката остават топли и сухи. Тези топли и удобни обувки осигуряват добра стабилност при преходи със снегоходки. Подметката Snowcontact ще ви осигури пълна увереност по снежни терени.

Предимства

Топлина Оптимална температура в статично положение: -5°C;
в динамично: -14°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана за сухи крака.
Сцепление Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.
Cцепление Разположението и размерът (4 мм) на грайферите осигуряват тяга върху сняг.
Фиксиране на стъпалото Средно висока лицева част и връзки с 1 чифт канджи в горната част за стабилност.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Сигурни ли сте, че обувките ви са достатъчно топли за преходи през зимата?

На базата на лабораторни и полеви изпитания за възприятието за студ, осъществени с участието на група потребители, ние измерваме термоустойчивостта на нашите обувки в покой (статична -5°C) и в движение (динамична -14°C). Вече можем да установим с точност при какви температури обувките ви защитават. Така определяме указаните гранични температури на използване, като взимаме предвид разликата в усещането при мъжете и жените.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките ви разполагат с мембрана, която им осигурява оптимална непромокаемост. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на тъканта, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън. В тези обувки краката ви ще бъдат не само на топло, но и на сухо. Подметката изолира от студа при контакта със снега.

Дишащи обувки за оптимален термичен комфорт

Термичният комфорт е съчетание от топлината, която ви осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката ви да дишат. Ако ви е прекалено топло или краката ви не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Създадохме тези обувки за вашите неинтензивни или редовни преходи с мембрана, чиято роля е да не пропуска водата да влиза и в същото време да позволява влагата да излиза навън.

Как да сте сигурни, че обувките ви са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките ви чрез лабораторни изпитания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост: 2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 8000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какви са захващането и сцеплението, които ще ви осигури тази обувка?

Тези обувки са екипирани с подметки SNOWCONTACT за максимален комфорт по отношение на захващане при преход и сцепление върху сняг. Грайферите с височина 4 мм са разположени стратегически за постигане на оптимално захващане при преходи в сняг. Повърхността и шарката на грайферите са разработени да прилягат отлично към слоя твърд сняг и да отвеждат излишната вода, за да не се пързаляте.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Как да се обуете за преходи по сняг?

За да сте добре екипирани за зимата, ви предлагаме да спазвате следните принципи: Топлина: тя може да бъде осигурена от топли чорапи (в идеалния случай с някакъв % от вълна);
Дишане: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.
Височина на лицевата част: съобразете височината на чорапите с тази на лицевата част на обувките и залагайте на дългите модели, ако целта ви е по-добра защита.

Как да запазите техническите качества на обувките си?

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

Как действа гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта с изключение на получените вследствие на нормално износване или на някакви необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Чрез сравняване на продукти от един и същ тип се изготвя оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите най-екологичните от тях. Decathlon участва доброволно в тази кампания. Повече за нашето участие в устойчиви процеси ще намерите на: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
70.00% полиуретан, 30.00% полиестер
Вътрешна част
18.00% полиуретан, 82.00% полиестер
Подметка
100.00% каучук
Топла подплата
18.00% полиуретан, 82.00% полиестер
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на открито.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи