Реф. : 8358123
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
КОСТЮМИ ЗА СЪРФ СТУДЕНИ ВОДИ

Мъжки костюм за сърф SWITCH 900, от неопрен 5/4 мм, черен OLAIAN

OLAIAN
Мнения от потребителите
Декатлон
до 400,10лв. -12 %

От

350лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От 19/07/2020 До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
400,10лв. - %
Преди0лв.Сега400,10лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Нашият дизайнерски екип разработи този костюм специално за каране на сърф и бодиборд в много студени води (7°C до 12°C) при сесии до 3 часа. Най-топлият костюм от гамата и най-новаторският благодарение на свалящото се боне. Топлина, гъвкавост, бързо съхнене и модулност.

Предимства

Няколко начина на използване Свалящо се боне. Две яки: със и без боне.
Свобода на движение Много разтеглив неопрен. Ергономична кройка. Преден цип за по-лесно обличане.
Непромокаемост Неопрен 5 и 4 мм: шит/лепен/поръбен. Носи се прилепнал.
Ограничаване на дразненето на кожата : 3 ч Платка за комфорт на мишниците. Двойно дебела мека яка. Подсилвания на коленете.
Бързо изсъхване Много бързо съхнене с кардираната вътрешна подплата от рециклиран полиестер.

Техническа информация

Избор на подходящ костюм (първи критерий)

Първият критерий за избор на костюм за сърф е температурата на водата. Температурите варират според мястото и годишния сезон. Проверявайте редовно дали температурата на водата в зоната, където практикувате, влиза в диапазона на препоръчителните за продукта температури: топли води над 20°C; умерени води между 17° и 22°C; студени води между 12° и 17°C; много студени води между 7° и 12°C. На сайта seatemperature.org ще откриете информация за температурата на водата на вашия спот.

Избор на подходящ костюм (втори критерий)

Вторият критерий е продължителността на вашите сесии. Моделите от гамата 100 са подходящи за сърфиране под 1 час. Костюмите 500 са предназначени за сесии до 2 часа, а моделите 900 - за сърфиране до 3 часа. В сравнение с гамата 100 моделите 500 са по-топли, с по-висока степен на непропускливост, ограничават по-ефикасно умората и кожните раздразнения и осигуряват по-голяма свобода на движение. Същото важи и за гамата 900 в сравнение с костюмите 500.
ВАЖНО: моделите 900 са по-трудни за обличане.

Избор на подходящ размер

Изборът на подходящия за вас размер е задължително условие за гарантиране функционалността на продукта. Костюмът за сърф трябва да прилепва добре по тялото, без да образува гънки. Нормално е да го чувствате твърде стегнат при проба на сухо. Това неудобство ще изчезне, щом влезете във водата. При размер, по-голям от необходимото, ще се образуват гънки, причиняващи кожни раздразнения и нарушаване на термоизолацията (проникване на вода в костюма).
Премерете костюма преди покупка.

Материали

Костюмите OLAIAN 900 са изработени от 100% свръхразтеглив неопрен, гарантиращ термокомфорт и свръхгъвкавост. Неопренът е подплатен със синтетичен текстил, за по-голяма устойчивост на протриване. Дебелина на неопрена: 5 и 4 мм. Неопренът е съставен от еластомерна пяна със затворени клетки полихлоропрен и мехурчета азот, които имат изолиращи свойства. Свръхразтегливите пяна и текстил гарантират гъвкавост на костюмите от гамата 900.

Яка

Обшивката на яката е специално разработена за ограничаване на раздразненията. Съветваме ви да носите UV горнище под костюма, ако имате по-чувствителна кожа. При по-продължително сърфиране се препоръчва прилагане на мазен крем (например вазелин) в зоните, където триенето е най-силно (шия, подмишници, колене).

Максимална свобода на движение

Кройката и материите на костюмите от мъжката линия 900 на OLAIAN са специално подбрани, за да улеснят гребането и да осигурят максимална свобода на движение.
Целият костюм е от свръхразтеглив неопрен.
Всички шевове са разтегливи. По време на сърфиране ципът на гърдите освобождава напълно гърба.

Закопчаване / Свалящо се боне

Костюмът 900 5/4 Switch разполага с нашето ново свалящо се боне. Според условията и вашите желания можете да избирате между нормална яка и боне, пришито директно към костюма. Модулността е благодарение на двата ципа, използвани в системата за отваряне.
Затварянето с преден цип осигурява свобода на движенията, гарантирайки по-добра непропускливост от класическото закопчаване на гърба. Езичетата са от неръждаема стомана, за да устояват на солта.

Магнитно закопчаване / Внимание към пейсмейкърите / Джоб за ключ

Магнитите могат да окажат неблагоприятно влияние върху правилното функциониране на пейсмейкъра или на имплантируемия дефибрилатор.
• Пейсмейкърът може на мине в тестов режим и да предизвика прилошаване.
• Дефибрилаторът може да прекъсне работа.
• Ако притежавате такова устройство, е наложително да е на достатъчно разстояние от магнитите. ВАЖНО: Джоб за ключ в предната платка под ципа.

Непропускливо съединяване

Шевовете са шити и лепени за гарантиране на непропускливост и дълъг живот.
Шевът е едностранен, тоест конецът не минава изцяло през неопрена, което предотвратява влизането на вода. За допълнително подсилване на непропускливостта и трайността на съединяването, костюмите от гамата 900 са изцяло с ширит отвътре.
Липсата на конци отвътре предотвратява и раздразнения. Вътрешните платки в чувствителните зони осигуряват комфорт и по-висока устойчивост.

Ограничаване на нахлуването на вода

Краищата при глезените и китките разполагат със стопери, които ограничават нахлуването на вода. Те осигуряват и добрата поддръжка при комбинация с ръкавици и високи обувки.

Порест неопрен и защита от вятър

Платката за защита на торса (гладък неопрен Fine Mesh) позволява да се намали ефектът на треперене, предизвикан от вятъра, докато карате сърф, бодиборд, уиндсърф или кайтсърф. Порестата подплата изолира още повече студа. Тази материя подобрява термокомфорта на костюма.

Бързо съхнене

Костюмът 900 5/4 SWITCH е с ново вътрешно кардирано поларено покритие. Така едновременно поема минимално количество вода и изсъхва изключително бързо.
Затова може да бъде използван по няколко пъти на ден, като усещането за сухота при обличането ще се запази.

Запазете топлината за по-дълго време чрез допълнителни термопродукти -
подходящ набор за различни температури

Докато сме във водата, губим над половината си телесна топлина чрез крайниците (крака, ръце, глава). Ето защо се препоръчват следните допълнителни продукти: за топли и умерени води (>17°C) - ниски неопренови обувки;
за студени води (12°-17°C) - високи обувки (боти) и ръкавици;
за много студени води (7°-12°C): високи обувки (боти), ръкавици, боне, горнище с боне. Разгледайте нашия каталог с продукти от неопрен на: decathlon.bg

Костюми за различни водни спортове

Нашите костюми са разработени да отговорят на най-високите изисквания на сърфистите. Концепцията на изработка ги прави подходящи и за други водни спортове като кайтсърф, уиндсърф, уейкборд, водни ски, ходене във вода и стенд-ъп падъл.

НОВАТА МАРКА OLAIAN

OLAIAN, МАРКАТА НА ДЕКАТЛОН, ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА СЪРФИСТИ.
Разположена в град Андай, Югозападна Франция, OLAIAN е новата марка продукти за сърф на Декатлон. В нашите ателиета в близост до морето можем в един ден да разработим костюм за сърф и след това да го тестваме в реални условия.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
10.00% полиамид, 90.00% неопрен
Съвети за поддръжка Да се пере със студена вода.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Да не се подлага на химическо чистене
Да не се подлага на химическо чистене
Съвети за съхранение Да се съхранява на сухо и проветриво място. Да се избягват източници на топлина. Да не оставя да съхне на слънце - за удължаване на експлоатационния срок. Не се препоръчва пране в пералня.
Ограничения за употреба: Води с t° между 7°C и 12°C. До 3 часа. Неподходящ за пейсмейкър.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Разработен и тестван от нашите дизайнерски екипи в Андай (Франция). Използваните материи са лабораторно тествани, за да се гарантира оптимално качество и издръжливост във времето.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи