Реф. : 8505390
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
МЪЖКИ БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH500 Х-WARM HIGH, ЧЕРНИ QUECHUA

QUECHUA
4.4/5
4.4/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 01/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 04/10/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 06/10/2021 6лв.
Искате да се насладите на снежните пространства? Нашите дизайнери разработиха тези ботуши, които са идеални за редовни преходи по утъпкан или дълбок сняг. Двойната стена при стъпалото гарантира топлината и непромокаемостта на 2/3 от височината на ботушите. Със страничен цип за лесно обуване. Подметката Snowcontact създава добро сцепление със снега.

Предимства

Топлина Температура на комфорт в статично положение: -12°C. При движение: -21°C
Непромокаемост Двойна вътрешна стена за непромокаемост на 2/3 от височината на обувката.
Сцепление Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.
Cцепление Разположението и височината (3,5 мм) на грайферите осигуряват сцепление в снега.
Лесно обличане/събличане Страничен цип за бързо и удобно обуване.

Техническа информация

Дали ботушите са достатъчно топли за зимни преходи?

Избрахме топла подплата за по-добра изолация и ефикасна защита от студа.
Тествахме ботушите в лаборатория и на терен с помощта на представителна извадка потребители. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -9°С в статично положение и -16°C при движение. Взимаме предвид разликата в усещането при мъжете и жените.

Как ботушите защитават от външните условия?

Ботушите са създадени със средно висока (патентована двойна вътрешна стена WATSHELL) и изцяло непромокаема долна част за защита от снега (на 2/3 от височината си ботушите са непромокаеми). Лицевата част от текстил е промазана и топла за добра защита срещу студа и влизането на сняг.

Как да сте сигурни, че ботушите са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на ботушите чрез лабораторни изпитвания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост:
2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 8000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.
(Внимание: лицевата част е промазана)

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на ботуша назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какво захващане и сцепление ще ви осигурят тези обувки?

Подметките SNOWCONTACT осигуряват на ботушите максимално удобство на захващане при преход и сцепление върху сняг. Грайферите с височина 5 мм са разположени стратегически за постигане на оптимално захващане при преходи върху сняг. Повърхността и шарката на грайферите са разработени да прилягат отлично към слоя твърд сняг и да отвеждат излишната вода, за да не се пързаляте.

Какво представлява технологията SNOWCONTACT на подметките на тези ботуши?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате противохлъзгащи протектори.

Дълго ли ще издържат ботушите при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, ви съветваме да спазвате следните принципи. Топлина: осигурете си топлина с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).
Дишаща функция: избирайте чорапите си според интензивността на прехода и залагайте на дишащи модели, за да намалите влагата.
Височина на лицевата част: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и избирайте дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на ботушите?

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите между продуктите от един вид онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция. Повече за нашите мерки за устойчиво развитие: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
60% стирен-етилен-бутадиен-стирен (SEBS), 40% полиестер
Подметка
100% стирен-етилен-бутадиен-стирен (SEBS)
Вътрешна част
100% полиестер
Топла подплата
100% полиестер
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на сухо и проветриво място.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина. Дръжте далече от източник на топлина, за да не повредите ботушите.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи