Реф. : 8501438
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ УРЕДИ ЗА ГИМНАСТИКА

ДЕТСКА МОДУЛНА ПОСТЕЛКА ЗА ГИМНАСТИКА, ЕДИН ЕЛЕМЕНТ, СВЕТЛОСИВА DOMYOS

DOMYOS
4.2/5
4.2/5

Цвят : перленосиво / сиво

Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/01/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 31/01/2022 6лв.
  • Доставка до адрес От 01/02/2022 6лв.
Практична модулна постелка, която се продава на брой, за да направите постелка с желаната дължина и широчина в зависимост от пространството. Парчетата се сглобяват като пъзел, което позволява да я конфигурирате според желанието си.

Предимства

Развитие на психомоториката Създавате постелка според пространството, като съединявате елементите.
Омекотяване Лицевата страна абсорбира ударите. Плътност 60 кг/кв.м, дебелина 14 мм.
Компактност Удобно съхранение благодарение на размера 33 х 33 см.
Сцепление Материалът от долната страна не се плъзга.

Техническа информация

Етапи до постигане на динамичен баланс

До 4-годишна възраст детето трябва да се научи да насочва тялото си в дадена посока, а след това постепенно да е по-прецизно в движенията си, като напредва двата крака един до друг. На 4-годишна възраст детето може да ходи с единия крак пред другия на повърхност с ширина най-малко метър и половина.
На 6-годишна възраст детето е в състояние да ходи с единия крак пред другия (пета - пръсти) на повърхност поне с ширината на стъпалото му.

Психомоторно развитие

Психомоторното развитие на детето има генетични, двигателни и психологически основи.
Продукт може да окаже влияние върху психомоторното развитие на детето, ако действа на двигателното ниво.
Двигателното ниво включва няколко основни елемента: телесна проекция, динамична координация, равновесие, координация око-ръка, фина моторика и времево-пространствена ориентация.

Телесна проекция

Телесната проекция е представата, която детето има за своето тяло. Тя му позволява да има по-фин контрол върху движенията си и по-точно възприятие за тялото си. Първоначално то се изгражда от усещания и действия („усещане за тяло, тялото в движение“), преди да бъде представено и изобразено („представено тяло“, рисунка на човек).
Колкото повече детето действа, толкова по-прецизна става проекцията на тялото му.

Координация око-ръка

Координацията око-ръка включва действия, които позволяват на детето да се прицелва с цялото си тяло или с част от него - най-малките да следват траектория, след това се прицелват към големи предмети и цели с ръцете и краката, а след това и към все по-малки и по-малки цели до пълен контрол на движенията - писане, нанизване на топчета на връв и др.

Времево-пространствена ориентация

Времево-пространствената ориентация включва всичко, което ориентира детето във времето (преди/след, ритмични дейности, ден/нощ, сезон и др.) и пространството (отпред/отзад, горе/долу, ляво/дясно и др).

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пяна
90% полиетилен, 10% EVA

Тестове и гаранция

Тестови продукт Често ни питате за безопасността на тези продукти за нашите малки потребители, по-специално относно наличието на определени токсични субстанции. Този продукт отговаря на всички законови и регулаторни изисквания и на стандартите за играчки, приложими към него. Периодично се провеждат тестове от акредитирана външна лаборатория, за да се гарантира, че не представлява риск за здравето на нашите малки потребители (формамид, бисфенол A, S, фталати и др.).
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи