ПАЗАРУВАЙ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИТЕ НИ МАГАЗИНИ И ПОЛУЧИ КАРТА ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ПОКУПКА НАД 60 ЛВ.
Реф. : 8561795
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ХИДРАТАЦИЯ И ПРЕДТРЕНИРОВЪЧНИ ПРОДУКТИ

РАЗТВОРИМ МАЛТОДЕКСТРИН НА ПРАХ, 6 ДОЗИ X 34 Г, ЛИМОН APTONIA

APTONIA
4/5
4/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 02/12/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 02/12/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 02/12/2021 6лв.
Екипите ни разработиха този малтодекстрин на прах за увеличаване на енергийните запаси на тялото преди състезания над 3 часа. Този малтодекстрин на прах, разработен съвместно с триатлонисти, е идеален за натрупване на енергиен запас в рамките на 3 дни преди състезание с продължителност над 3 часа.

Предимства

Енергизиращ ефект 1 доза = 33 г въглехидрати за натрупване на енергия преди състезание.
Намаляване на умората Витамини B1, B3, B6 и C за намаляване на умората в мускулите.
Антиоксидантни свойства Витамин C с ефективно действие срещу оксидативния стрес.
Вкус С лимонов вкус и ниско съдържание на захар срещу стомашен дискомфорт.
Лесно използване Единичните дози са идеални за тестване преди закупуване на опаковка от 1 кг.
Лесно пренасяне Компактна опаковка за прибиране в куфара при пътуване на далечни разстояния.

Техническа информация

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ПРОДУКТЪТ?

Малтодекстринът на прах е подходящ за състезания по триатлон, маратон и планинско бягане с продължителност над 3 часа. Една доза малтодекстрин от 34 г се разтваря в 500 мл вода. Малтодекстринът трябва да се консумира в рамките на 3 дни преди състезание, по 2 бутилки на ден. Комплектът от 6 дози осигурява необходимото количество напитка за подготовка за състезанието и максимална енергия и издръжливост.

МАЛТОДЕКСТРИН: СЪЩНОСТ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Малтодекстринът се получава от хидролиза на пшенично или царевично нишесте, но с извличане на по-малки молекули за по-лесно усвояване от организма.
- Преди натоварвания за издръжливост, малтодекстринът увеличава въглехидратните запаси на мускулите.
- По време на натоварване, той е бърз източник на енергия, а ниското съдържание на захар не предизвиква стомашен дискомфорт.
- След натоварване за издръжливост, той позволява възстановяване на запасите от глюкоза.

ДЕ (декстрозен еквивалент) 12, идеален за продължително натоварване и за издръжливост

Малтодекстринът е разработен за подготовка на спортисти преди натоварвания за издръжливост с продължителност над 3 ч: триатлон, маратон, планинско бягане и други*. Благодарение на ниския си ДЕ, нашият малтодекстрин е идеален за натрупване на достатъчно запас от гликоген, без да се налага да прекалявате с въглехидратни храни.

*Не е необходим прием на продукта при натоварвания под 2 ч, тъй като спортната форма, ежедневното хранене и хидратиране осигуряват необходимите на организма въглехидрати.

НОВА ФОРМУЛА

Този усъвършенстван малтодекстрин на прах е разработен съвместно с потребители. Той е с по-интензивен аромат на екзотични плодове и по-наситен вкус. "Разработихме продукта на основата на натурален аромат на лимон, който редуцирахме, и премахнахме подсладителя. По този начин можете да консумирате по 2 бутилки в рамките на 3 дни", разказва нашият инженер-технолог.

ДВА ВИДА АДАПТИРАНИ ОПАКОВКИ

- Вие сте начинаещи в триатлона? Искате да опитате новата рецепта с лимон? Предстои ви състезание, свързано с пътуване, и търсите компактен продукт? Опаковката от 6 дози (по 2 на ден в рамките на 3 дни) е идеалният избор.
- За опитните триатлонисти препоръчваме опаковката от 1 кг: тя съдържа необходимото количество за прием на 2 бутилки в рамките на 3 дни преди състезание и е достатъчна за 5 състезания.

ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕ

Напитките ISO и ISO+ също съдържат малтодекстрин и са подходящи за състезания:
• Напитката ISO е адаптирана за натоварвания под 3 часа. Препоръчваме прием на 1 доза от 30 г, разтворена в 500 мл вода.
• Напитката ISO+ е подходяща за натоварвания с продължителност 3 или повече часа. Препоръчваме прием на 60 г въглехидрати за 1 час натоварване, което се равнява на 1 доза ISO+ от 38 г, разтворена в 500 мл вода, съчетана с енергиен гел или блокче.

ИНОВАТИВНИ СПОРТНИ ХРАНИ: НАТУРАЛНИ И ВКУСНИ

Няколко думи от нашия инженер-технолог:
"Ние сме изключително стриктни при избора на съставки. Непрекъснато следим и взимаме предвид проучванията върху спортни добавки, чиято употреба е спорна от етична, екологична и здравна гледна точка. Постепенно опростяваме производствения процес. Преминаваме към изработка на продукти с натурални съставки от местно производство. Това ще осигури по-естествен вкус, близък до домашните храни". Опитайте продуктите и се уверете сами.

Таблица с хранителни стойности

Хранителни стойности 100 г | 34 г (1 доза) Енергийни стойности 1652 kJ - 395 kcal | 562 kJ - 135 kcal Мазнини < 0,1 г | < 0,1 г от които наситени < 0,1 г | < 0,1 г Въглехидрати 97 г | 33 г от които захари 4,4 г | 1,5 г Протеини < 0,1 г | < 0,1 г Сол < 0,01 г | < 0,01 г Витамин B1 0,49 мг (45%)* | 0,17 мг (15%)* Витамин B3 7,06 мг (44%)* | 2,40 мг (15%)* Витамин B6 0,62 мг (44%)* | 0,21 мг (15%)* Витамин С 70,6 мг (88%)* | 24,0 мг (30%)* *% от препоръчителния дневен прием PH 7.0 - 8.0

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Да се съхранява на хладно и сухо място. Без консерванти. След разтваряне да се консумира в рамките на деня.

Тестове и гаранция

Малтодекстринът на прах Aptonia е одобрен от диетолог и тестов екип от над 100 души, в който са включени и потребители.
Тестови продукт Малтодекстринът на прах е разработен в лабораторията на Aptonia в продължение на 18 месеца.
Вкусът на лимон е тестван и одобрен от екип от над 100 души преди състезание.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи