Реф. : 8406259
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
КОРДАЖИ ЗА ТЕНИС РАКЕТИ

МНОГОНИШKОВ ТЕНИС КОРДАЖ X ONE BIPHASE 1,24 ММ, ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ TECNIFIBRE

TECNIFIBRE
4/5
4/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 31/01/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 01/02/2022 6лв.
  • Доставка до адрес От 02/02/2022 6лв.
Този кордаж осигурява отлично усещане и комфорт. Подходящ е за напреднали и експертни тенисисти, които рядко късат кордажа. Висококачествен многонишков кордаж Tecnifibre X-One Biphase 1,24 мм, осигуряващ максимална мощност, топспин и усещане.

Предимства

Мощност 50% влакна Elastyl, 50% влакна H²C за повече мощност и издръжливост.
Технични удари Еластичен кордаж с дебелина 1,24 мм за добър топспин.
Устойчивост Ниска устойчивост, идеален избор за тенисисти, които рядко късат кордажа.
[EN] Durable string tension Отлично запазване на обтягането до 6 месеца след наплитане.

Техническа информация

Състав

50% влакна H²C, устойчиви на топлина и обтягане.

Сила на наплитане

При умерена сила на наплитане (18 - 23 кг) кордажът осигурява комфорт, топспин и мощност, но намалява контрола и точността.
По-голямата сила на наплитане (>23 кг) осигурява точност и контрол, но така ракетата има по-голямо въздействие върху ставата и сухожилията. Освен това по-голямата сила на наплитане намалява топспина и мощността.

Еднонишков кордаж

Еднонишкови кордажи: За еднонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане между 19 и 22 кг. Не препоръчваме използване на еднонишкови кордажи от деца под 15 год., за да се избегне рискът от наранявания. Тези кордажи са предназначени за тенисисти, които късат кордаж при игра до 10 ч, защото се отпускат бързо.

Многонишков кордаж

За многонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане до 25 кг. Препоръчваме тези кордажи за хора, предразположени към тендинит, млади тенисисти и тенисисти, които късат рядко кордажа. Многонишковите кордажи запазват силата на наплитане и не се отпускат.

Кога да сменяте кордажа?

Характеристиките на ракетата зависят 50% от рамката, 50% от кордажа. Следователно изборът и състоянието на кордажа са много важни за качеството на игра.
Тенисистите, които късат често кордажа, трябва да го сменят при всяко късане.
Тенисистите, които късат рядко кордаж, трябва да го сменят толкова пъти годишно, колкото пъти седмично играят. Например, ако играете веднъж седмично, трябва да сменяте кордажа веднъж годишно. Ако играете 3 пъти седмично, трябва да сменяте кордажа 3 пъти годишно.

Съвети

Не трябва да обтягате прекалено гъвкав кордаж, за да го направите по-твърд, тъй като това ще повлияе на характеристиките му. По-малко обтегнатият кордаж позволява повече мощност. С времето кордажът се износва, като губи еластичността си и първоначалните си характеристики. Диаметърът също има значение за усещането при игра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-голяма мощност и топспин предлага. Колкото по-дебел е кордажът, толкова е по-издръжлив, но и рискът от травми е по-голям.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Да не се излага на резки температурни промени. Не оставяйте ракетата в колата си, тъй като там температурите се променят рязко.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи