Реф. : 8613237
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ УРЕДИ ЗА ГИМНАСТИКА

КОМПЛЕКТ ОТ ПЯНА ЗА ДЕТСКА ГИМНАСТИКА DOMYOS

DOMYOS

Цвят : наситено тюркоазеносиньо / петролно / зеленикава горчица

Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 30/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 04/10/2021 6лв.
Комплектът от пяна за детска гимнастика включва няколко елемента за различни активности напълно безопасно. Създавате трасета за преминаване, по които детето скача, пази равновесие, прицелва се, хвърля. Развивате двигателните му функции и стимулирате автономността му.

Предимства

Развитие на психомоториката Помага за развитие на двигателните функции - скачане, равновесие, хвърляне.
Противоударна защита Без риск от нараняване на детето.
Няколко начина на използване Множество активности за деца от 1 до 6 години.
Устойчивост на опън Тестван в лаборатория и при продължително използване.

Техническа информация

Трасета

Комплектът позволява детето само да измисли трасе, по което да извършва различни действия. Може да скача от обръч на обръч, да се учи да върти обръчите на ръката си, да се учи да пази равновесие, като минава по речните камъни, без да стъпва на земята, да хвърля обръчите към конуса или да ги търкаля. Многобройни комбинации за стимулиране на психомоторното развитие и въображението на детето.

Сертифициране

Комплектът отговаря на действащите нормативни документи за играчки, предназначени за деца до 3 год. Ползите му са потвърдени от специалист по психомоторика.

Почистване и съхранение

Да се съхранява в хоризонтално или вертикално положение. Да се почиства с вода. Да се избягва използването на битова химия. Да не се поставят тежки предмети отгоре.

Етапи до постигане на динамичен баланс

До 4-годишна възраст детето трябва да се научи да насочва тялото си в дадена посока, а след това постепенно да е по-прецизно в движенията си, като напредва двата крака един до друг. На 4-годишна възраст детето може да ходи с единия крак пред другия на повърхност с ширина най-малко метър и половина.
На 6-годишна възраст детето е в състояние да ходи с единия крак пред другия (пета - пръсти) на повърхност поне с ширината на стъпалото му.

Психомоторно развитие

Психомоторното развитие на детето има генетични, двигателни и психологически основи.
Продукт може да окаже влияние върху психомоторното развитие на детето, ако действа на двигателното ниво.
Двигателното ниво включва няколко основни елемента: телесна проекция, динамична координация, равновесие, координация око-ръка, фина моторика и времево-пространствена ориентация.

Телесна проекция

Телесната проекция е представата, която детето има за своето тяло. Тя му позволява да има по-фин контрол върху движенията си и по-точно възприятие за тялото си. Първоначално то се изгражда от усещания и действия („усещане за тяло, тялото в движение“), преди да бъде представено и изобразено („представено тяло“, рисунка на човек). Колкото повече детето действа, толкова по-прецизна става проекцията на тялото му.

Координация око-ръка

Координацията око-ръка включва действия, които позволяват на детето да се прицелва с цялото си тяло или с част от него - най-малките да следват траектория, след това се прицелват към големи предмети и цели с ръцете и краката, а след това и към все по-малки и по-малки цели до пълен контрол на движенията - писане, нанизване на топчета на връв и др.

Времево-пространствена ориентация

Времево-пространствената ориентация включва всичко, което ориентира детето във времето (преди/след, ритмични дейности, ден/нощ, сезон и др.) и пространството (отпред/отзад, горе/долу, ляво/дясно и др).

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Пяна
100% пяна EVA
Опаковка
100% полиестер
Ограничения за употреба: Да не се използва на открито.

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи