Реф. : 8550807
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

КОМПЕНСАТОРНА ЖИЛЕТКА ЗА ВОДОЛАЗНО ГМУРКАНЕ SCD 500 B, С ГРЪБНА ПЛАВАЕМОСТ SUBEA

SUBEA
Мнения от потребителите
Декатлон
до 439лв. - %

От

439лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
439лв.  %
Преди0лв.Сега439лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
ВИЖ НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИН
Екипите ни разработиха тази компенсаторна жилетка с гръбна плаваемост и самоизсушаващи се джобове за тежести, осигуряваща свобода на движение при гмуркане. Екипите ни разработиха тази компенсаторна жилетка с гръбна плаваемост, която осигурява отлична свобода на движение при потапяне.

ПРЕДИМСТВА

Плавателност Само с гръбна плаваемост: 140N за размер S/M.
Няколко начина на използване 7 ринга, 2 фиксатора за шланг, джобове: 2 баластни, 2 фиксирани, 1 за аксесоари.
Тегло 2.99 кг за размер M.
Регулиране Y Предлага се в 2 размера: S/M и L/XL.Регулируем на дължина коремен ремък.
Устойчивост на триене Материя: полиестер 600d. Материя на надуваемата камера: ламиниран полиамид 420d.
Вижте Вашия продукт в действие

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Вид жилетка (Stab/BCD)

компенсаторната жилетка (stab/BCD) SCD 500B на SUBEA е тип "гръбна": въздушният обем е концентриран на гърба. Тази технология осигурява по-добър баланс във водата и свобода на движение на ръцете. Стандартните жилетки със странично разположени надуваеми камери пречат на движението във водата и на сушата. Системата за окачване на жилетката SCD 500B е независима от надуваемата част и предотвратява усещането за натиск, когато жилетката е надута.

Лесно ползване

Жилетката е снабдена със система за изпускане, ограничаваща навлизането на вода в надуваемата част: клапанът под ципа за изпускане на горната част и ниско разположеният цип за изпускане на долната част предотвратяват навлизането на вода при отваряне. Циповете за изпускане са лесно видими благодарение на яркожълтия си цвят и с форма за лесно хващане. Чрез своята форма и размер, катарамите на презрамките позволяват лесно и прецизно регулиране.

Система за баластиране

Жилетката SCD 500B е снабдена с два самоизсушаващи се странични джоба с яркожълти закопчалки. Вместимост: 3 кг всеки.Предвидени са още 2 гръбни джоба (разположени върху ремъка за бутилката) с вместимост 2 кг всеки.

Аксесоари за закачане и подреждане на екипировката

6 ринга за закачане на аксесоари: 1 3D ринг от неръждаема стомана на лявото рамо, 2 на дясното рамо, 2 3D ринга от неръждаема стомана на кръста и 2 PVC ринга на корема. Предвидени са и 2 куки за фиксиране на шлангове. Гръдният ремък е снабден със свирка за сигнализация на повърхността. 1 подвижен джоб за аксесоари: подходящ е за малки аксесоари като маска, парашут и др. За удобство, може да е поставя от лявата или дясната страна.

Удобно носене

Предлага се в 2 размера: S/M и L/XL. Коремният ремък е регулируем на дължина, за да приляга на всяко телосложение: регулира се със система с велкро лента на гърба. За повече удобство, дизайнерските ни екипи разработиха жилетките с подсилена подплата на гърба, осигуряваща омекотяване при носене на бутилката. Презрамките от 3D мрежеста материя също са подсилени и осигуряват повече гъвкавост на раменете.

Размери и плаваемост

Жилетката Subea SCD 500 B се предлага в 2 размера:
плаваемост за размер S/M=140N (стоманена бутилка 15 л)
плаваемост за размер L/XL =210N (стоманена бутилка 15 л).
Жилетките Subea са изработени съгласно норма EN 1809: 2014 + A1 2016 (последна версия на нормата). Сертифицирани от INPP (Френски национален институт за професионално гмуркане).

Състав на продукта

компенсаторните жилетки SUBEA са изработени от висококачествени материали, тествани в морска вода и в басейн. Външна материя: полиестер 600d. Материя на надуваемата камера: полиамид 420d с ламиниран PU.
Етикетът с размера е поставен на яката на жилетката. Предлага се с шланг за Direct system.

Съвети за поддръжка

1/Изплакнете грижливо жилетката с чиста вода. Почистете зоните за изпускане и инфлатора. 2/Изпразнете останалата в жилетката вода като дръпнете ципа за долно изпускане. Не оставяйте вода в надуваемото отделение на жилетката. 3/Изсушете жилетката на широка закачалка, на защитено от пряка слънчева светлина място. Проверявайте всяка година жилетката за следи от износване. Надуйте с уста надуваемото отделение, изчакайте 12 ч и проверете дали не изпуска.

Проверка на компенсаторните жилетки

Компенсаторната жилетка трябва да преминава проверка и поддръжка от одобрен център на SUBEA на минимум 2 години и по-често при редовно гмуркане.
Отдел за обслужване след продажба: https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687.

Съхранение

Важно е да съхранявате всяко оборудване за гмуркане далеч от източници на озон (електромотори, печки и др.) и да предпазвате от UV лъчи. В противен случай, това води до по-бързо износване на уплътненията и застрашава вашата безопасност и правилното функциониране на регулатора. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.

Покажи повече Покажи по-малко

СЪСТАВ/СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ПОДДРЪЖКА

Състав
Основна материя
100.00% полиамид
Инструкции за пране
Да не се пере
Да не се пере
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Да не се подлага на химическо чистене
Да не се подлага на химическо чистене
Съвети за съхранение Много е важно екипировката за гмуркане да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
Ограничения за употреба: Гмуркането изисква сертифициране при инструктор.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

ТЕСТОВЕ И ГАРАНЦИЯ

Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на Декатлон в Андай, Франция. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA. Екипът взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 10 години.

МНЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИ

МНЕНИЯ НА НАШИТЕ ЕКИПИ