Реф. : 8562173
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

КОМПЕНСАТОРНА ЖИЛЕТКА ЗА ВОДОЛАЗНО ГМУРКАНЕ SCD 500, МОДЕЛ 2020 SUBEA

SUBEA
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 30/09/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 30/09/2021 Безплатно
Дизайнерските ни екипи разработиха тази обгръщаща жилетка с джобове за тежести за напреднали водолази. Компенсаторна жилетка за водолазно гмуркане, разработена, за да е удобна както за мъже, така и за жени. Осигурява удобство и свобода на движение.

Предимства

ПЛАВАЕМОСТ Плаваемост: M=160 N (стоманена бутилка 15 л).
Няколко начина на използване 5 ринга за закачане на аксесоари, два големи странични джоба за тежести.
Устойчивост на триене Материя: полиамид 400d dobby.Материя на надуваемата камера: ламиниран полиамид.
Анатомичен дизайн Патентовани V-образни презрамки, подходящи за мъже и жени.
Тегло 3,09 кг за размер M.

Техническа информация

Вид жилетка (Stab/BCD)

компенсаторната жилетка (stab/BCD) SCD 500 на SUBEA е тип "обгръщаща": обемът въздух е разпределен по цялата обгръщаща тялото повърхност, което осигурява значителна степен на плаваемост и повече стабилност във вертикално положение.Това осигурява повече комфорт на повърхността.
Жилетката SCD 500 е удобна благодарение на иновативния си дизайн и оптимизираната кройка със система за окачване с широк коремен и гръден ремък и патентовани презрамки.

Универсална компенсаторна жилетка с V-образни презрамки: концепция Rgomoove

Чрез ексклузивната си форма презрамките освобождават ръцете, гарантирайки едновременно с това и по-добра поддръжка. Формата на презрамките предотвратява натиска на гърдите, затова жилетката е подходяща както за мъже, така и за жени. Чрез своята форма и размер, катарамите на презрамките позволяват лесно и прецизно регулиране.За по-добро регулиране се препоръчва изтегляне на ремъците към кръста (по посока на презрамките), вместо надолу.

Лесно ползване

Циповете за изпускане са изнесени напред (на гърдите за изпускане на горната част и на корема под десния джоб за изпускане на долната част). Лесно видими благодарение на формата и яркожълтия си цвят.
Отворите на двата странични джоба са разположени ниско за по-лесен достъп. Предвидени са и две гайки за по-лесно закачане на манометъра и октопуса.

Удобно носене

За повече удобство, дизайнерските ни екипи разработиха жилетките с подсилена подплата на гърба, осигуряваща омекотяване при носене на бутилката. Презрамките също са подсилени и осигуряват повече гъвкавост на раменете. Еластични зони на коремния ремък за идеално прилягане на жилетката на гърба и кръста.

Аксесоари за удобно и безопасно закачане на цялата екипировка.

5 ринга за закачане на аксесоари: по 1 3D ринг от неръждаема стомана на всяко рамо, 2 3D ринга от неръждаема стомана на кръста и 1 PVC ринг от вътрешната страна на джоба. 2 джоба за тежести, предназначени за 3 кг всеки. Гръдният ремък е снабден със свирка за сигнализация на повърхността. Предвидени са и две гайки за по-лесно закачане на манометъра и октопуса.

Плавателност

Новият модел компенсаторни жилетки SCD 500 на SUBEA е с по-голяма плаваемост.
Плаваемост, изчислена със стоманена бутилка 15 л:
XS=120 N;
S=130 N;
M=160 N;
L=170 N;
XL=200 N.

Жилетка Subea SCD 500 отговаря на изискванията на стандарт EN 1809: 2014 + A1 2016 (последна версия на нормата). Сертифицирана е от лаборатория ITALCERT SRL- МИЛАНО
Италия (Европейски нотифициран орган N° 0426).

Състав на продукта

Компенсаторната жилетки SUBEA са изработени от висококачествени материали, тествани в морска вода и в басейн. Основна материя: полиамид 400d dobby.
Материал на надуваемата камера: полиамид PA210 с ламиниран PU.
Етикетът с размера е поставен на яката на жилетката.
За клубовете е предвидено място за вписване на размера на лявото рамо и на джобовете, при необходимост.
Предлага се в комплект с шланг DIRECT SYSTEM.

Съвети за поддръжка

1/Изплакнете грижливо жилетката с чиста вода. Почистете зоните за изпускане и инфлатора. 2/Изпразнете останалата в жилетката вода като дръпнете ципа за долно изпускане. Не оставяйте вода в надуваемото отделение на жилетката. 3/Изсушете жилетката на широка закачалка, на защитено от пряка слънчева светлина място. Проверявайте всяка година жилетката за следи от износване. Надуйте с уста надуваемото отделение, изчакайте 12 ч и проверете дали не изпуска.

Проверка на компенсаторните жилетки

Компенсаторната жилетка трябва да преминава проверка и поддръжка от одобрен център на SUBEA на минимум 2 години и по-често при редовно гмуркане.

Отдел за обслужване след продажба: https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687.

Съвети за съхранение

Важно е да съхранявате всяко оборудване за гмуркане далеч от източници на озон (електромотори, печки и др.) и да предпазвате от UV лъчи. В противен случай това води до по-бързо износване на уплътненията и застрашава вашата безопасност и правилното функциониране на регулатора. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
100% полиамид
Инструкции за пране
Да не се пере
Да не се пере
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Много е важно екипировката за гмуркане да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
Ограничения за употреба: Гмуркането изисква сертифициране при инструктор.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Всички регулатори SUBEA са разработени и посредством тестове в реална употреба или практически изпитания (статичен, динамичен и биомеханичен анализ), осъществени от DAN Europe, в качеството си на независим специалист и консултант. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) е международна организация с идеална цел, упражнява медицинска и изследователска дейност, посветена на безопасността и здравето на водолазите.
Тестови продукт Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на Декатлон в Андай, Франция. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA.
Екип взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 10 години.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи