Реф. : 8484467
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

КОМПЕНСАТОРНА ЖИЛЕТКА ЗА ВОДОЛАЗНО ГМУРКАНЕ SCD 100 SUBEA

SUBEA
Мнения от потребителите
Декатлон
до 274лв. - %

От

274лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
274лв. - %
Преди0лв.Сега274лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
ВИЖ НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИН
Инженерните ни екипи разработиха тази здрава и лесна за ползване компенсаторна жилетка, идеална за начинаещите гмуркачи или водолазните клубове. Компенсаторна жилетка за гмуркане, разработена, за да приляга на мъже и на жени, осигурявайки лесно ползване, удобство и свобода на движение.

Предимства

Плавателност Плаваемост: M =120N (стоманена бутилка 15 л).
Няколко начина на използване 1 ринг на рамото за закачане на принадлежностите.
2 големи странични джоба.
Устойчивост на триене Състав: Codura 1000d PES.Състав на надуваемото отделение: ламиниран полиамид.
Анатомичен дизайн Патентовани V-образни презрамки, подходящи за мъже и жени.
Тегло 2.74 кг за размер M.

Техническа информация

Вид жилетка

Компенсаторна жилетка за гмуркане (BCD) SCD 100 на SUBEA, тип "обгръщаща": обемът въздух е разпределен по цялата обгръщаща тялото повърхност, което осигурява значителна степен на плаваемост и повече стабилност във вертикално положение.Това осигурява повече комфорт на повърхността.
Компенсаторна жилетка SCD 100 е лесна за ползване, а коланът с широк коремен ремък, гръдният ремък и специално патентованите презрамки осигуряват оптимизирано регулиране.

Универсална компенсаторна жилетка с V-образни презрамки: концепция Rgomoove

Чрез ексклузивната си форма презрамките освобождават ръцете, гарантирайки едновременно с това и по-добра поддръжка. Формата на презрамките предотвратява натиска на гърдите, затова жилетката е подходяща както за мъже, така и за жени. Чрез своята форма и размер, катарамите на презрамките позволяват лесно и прецизно регулиране.За по-добро регулиране се препоръчва изтегляне на ремъците към кръста (по посока на презрамките), вместо надолу.

Лесно ползване

Циповете за изпускане са изнесени напред (на гърдите за изпускане на горната част и на корема под десния джоб за изпускане на долната част). Лесно видими благодарение на формата и яркожълтия си цвят.
Отворите на двата странични джоба са разположени ниско за по-лесен достъп. Предвидени са и две гайки за по-лесно закачане на манометъра и октопуса.

Удобство при носенеподсилена на гърба.

За допълнително удобство при употреба, дизайнерските екипи на SUBEA разработиха специална подсилена подплата за гърба в задната част на жилетката, която осигурява омекотяване и удобство при поставяне на бутилката.

Плавателност


Усъвършенстван нов модел на познатия SCD 100 с по-голяма подемност:
XS =60N (стоманена бутилка 15 л)
S =90N (стоманена бутилка 15 л)
M =120N (стоманена бутилка 15 л)
L =150N (стоманена бутилка 15 л)
XL =150N (стоманена бутилка 15 л)
Жилетките SUBEA са изработени по стандарт EN 1809: 2014 (последна версия на нормата). Те са сертифицирани от лаборатория DGUV -BG Bau, град Ханс, Германия (Европейски нотифициран орган № 0299).

Състав на продукта

Компенсаторната жилетки SUBEA са изработени от висококачествени материали, тествани в морска вода и в басейн. Състав: Codura 1000d PES.Материал на надуваемата камера: PA210 с ламиниран PU.
Етикетът с размера е поставен на яката на жилетката. За клубовете е предвидено място за вписване на размера на лявото рамо и на джобовете, при необходимост. Предлага се в комплект с шланг DIRECT SYSTEM.

Съвети за редовна поддръжка

1/Изплакнете грижливо жилетката с чиста вода. Почистете зоните за изпускане и инфлатора. 2/Изпразнете останалата в жилетката вода като дръпнете ципа за долно изпускане. Не оставяйте вода в надуваемото отделение на жилетката. 3/Изсушете жилетката на широка закачалка, на защитено от пряка слънчева светлина място. Проверявайте всяка година жилетката за следи от износване. Надуйте с уста надуваемото отделение, изчакайте 12 ч и проверете дали не изпуска.

Проверка на компенсаторните жилетки

Компенсаторната жилетка трябва да преминава проверка и поддръжка от одобрен център на SUBEA на минимум 2 години и по-често при редовно гмуркане.
Отдел за обслужване след продажба: https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687.

Съвети за съхранение

Важно е да съхранявате всяко оборудване за гмуркане далеч от източници на озон (електромотори, печки и др.) и да предпазвате от UV лъчи. В противен случай, това води до по-бързо износване на уплътненията и застрашава вашата безопасност и правилното функциониране на регулатора. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
100.00% полиамид
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Да не се подлага на химическо чистене
Да не се подлага на химическо чистене
Съвети за съхранение Много е важно екипировката за гмуркане да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
Ограничения за употреба: Гмуркането изисква сертифициране при инструктор.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Всички регулатори SUBEA са разработени и посредством тестове в реална употреба или практически изпитания (статичен, динамичен и биомеханичен анализ), осъществени от DAN Europe, в качеството си на независим специалист и консултант. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) е международна организация с идеална цел, упражнява медицинска и изследователска дейност, посветена на безопасността и здравето на водолазите.
Тестови продукт Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на Декатлон в Андай, Франция. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA. Екипът взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 10 години.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи