Реф. : 8587423
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
СКИ ОБЛЕКЛО ЗА ФРИЙРАЙД, МЪЖЕ

МЪЖКИ ГАЩЕРИЗОН ЗА ФРИЙРАЙД СКИ FR900, ТЪМНОСИВ WEDZE

WEDZE
Декатлон
  • Доставка в магазин От 27/01/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 29/01/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 01/02/2021 Безплатно
Нашият дизайнерски екип от любители на фрийрайда разработи този гащеризон, за да ви осигури защита и комфорт при интензивно каране на ски през целия сезон. Максимална защита, изолация и комфорт. Липсата на колан на талията осигурява незаменимо усещане за свобода. Пробвайте го и се уверете сами.

Предимства

Непромокаемост Мембрана 15000 мм воден стълб. Непромокаеми шевове.
Дишане на тялото Мембрана, отвеждаща активно изпотяването (RET12). Зони за проветрение с цип.
Свобода на движение Анатомчино оформени колене, еластична материя на талията.
Топлина Непромокаем 3 слой. За достатъчно топлина трябва да се носи с 2 слой.
Здравина Издръжлива материя и подсилени в долната част крачоли.
Джобове 1 джоб отпред, 2 джоба на бедрата с цип waterproof.
Лесно използване Лесно обличане. Голям цип отстрани.
Регулиране Регулируеми презрамки.

Техническа информация

Информация за продукта

Дрехата е създадена, за да гарантира максимална изолация.
В зоната на корема използвахме еластична материя, която е мека и остава удобна при припокриване на няколко слоя дрехи ( бельо, термобельо, колан против сняг, колан на панталона...).
Пробвайте го и се уверете сами.

Допълнителни характеристики

Голям страничен цип, позволяващ широко отваряне.
Подсилен в долната част на крачолите с издръжлива материя. Голям цип за вентилация отстрани.
Регулиране на презрамките.

Джобове

Три джоба. Два джоба на бедрата с ципове waterproof. В единия има допълнителен мрежест джоб за смартфон.
Голям джоб на корема за лавинен детектор.

Кройка

Анатомично оформени колене за свобода на движение. Дрехата е изработена от 2 вида материи - Едната осигурява мекота и свобода на движение, другата - устойчивост на триене.

Какво да носите под панталона?

За да предпазите тялото си от студ и влага, заложете на облекло от два или три дишащи слоя. В по-меко време дишащото термобельо е достатъчно за осигуряване на комфорт, топлина и отвеждане на изпотяването.
В по-студено време вътрешният панталон FR900 ще ви осигурят допълнителна топлина в стратегическите зони. В много студено време можете да съчетаете термобельото и вътрешния панталон и да запазите добро дишане на тялото.

Промазка

Промазката на тъканите е способността им да задържат водата на повърхността, без да я абсорбират. Така платът не се напоява с вода и остава сух, дишащ и лек.Промазаност се постига чрез третиране на външната страна на тъканта. Третирането трябва да се прилага многократно през целия период на използване на дрехата (след всяко трето пране). Всички якета Wedze са промазани.

Непромокаема материя

Устойчивостта на тъканите срещу вода се измерва в мм воден стълб (тест по стандарт ISO 811). Колкото по-висок е показателят на налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 15000 мм издържа на налягане, упражнявано от 15000 мм вода.

Дишаща материя

За да се определи дали определена тъкан е дишаща, се измерва устойчивостта й на изпарения по RET (тест по стандарт ISO 11092). Колкото по-малка е устойчивостта, толкова повече тъканта пропуска изпаренията от изпотяването, тоест толкова по-дишаща е тя.
Например: RET < 9 = изключително дишаща материя/ 9 < RET < 12 = много дишаща материя/ 12 < RET < 20 = дишаща материя/ RET > 20 = слабо дишаща или недишаща материя.

Какво е импрегнирана материя и материя с мембрана?

Импрегнацията представлява обработване на вътрешната страна на плата с имрегниращ продукт, което го прави непромокаем и едновременно дишащ. Тази технология в повечето случаи е по-икономична от мембраната и изисква подплата, която да я предпазва. Мембраната е фин пластмасов слой (полиуретан), който прави материята непромокаема, като запазва свойството й да диша. Има предимството да е по-лека, гъвкава и трайна, а често и по-дишаща от импрегнацията.

Как разработваме непромокаемото облекло?

Непромокаемостта на дрехата зависи от материята, шевовете и начина на съединяване на елементите. След това тестваме нашето облекло за непромокаемост.

Тест за непромокаемост

Дрехата е тествана за непромокаемост при 100 л вода/ м² / ч в продължение на 3 часа. Този тест възпроизвежда условията при силна буря в планината.

Как разработваме дишащото облекло?

Освен дишащи материи, използваме и други технически решения (ципове, зони за вентилация, мрежести материи и др.) подобряващи общата вентилация на якетата и панталоните, предназначени за фрийрад. Тези системи позволяват регулиране на топлината и улесняват отвеждането на отделяното от тялото изпотяване по време на физическо натоварване.

Въздействие върху околната среда

Въздействието върху околната среда на продуктите се изчислява въз основа на цикъла им на живот, като се вземат предвид различни показатели. Продуктите се оценяват по скалата ABCDE, за да можете лесно да идентифицирате тези с най-малко въздействие върху околната среда, като ги сравните с други продукти от същия вид.Decathlon предприе по собствена инициатива тази стъпка за информиране относно въздействието върху околната среда.
За повече информация посетете http://sustainability.decathlon.com/

Какво е система RECCO®?

100% от нашите якета и панталони за фрийрайд са със система RECCO®.Технология RECCO® за локализиране в случай на затрупване от лавина. Предавателите RECCO® позволяват бързо и точно установяване на местоположението на пострадал от лавина от планинските служби, снабдени с RECCO®. Предавателят RECCO не замества използването на оборудване за лавинна безопасност. Технологията RECCO® увеличава шансовете пострадалият да бъде открит навреме.

Инструкции за пране

Следвайте инструкциите за пране във видеото по-долу, за да запазите характеристиките на дрехата.
Линк: https://youtu.be/rh4GLwALgBM

След всяко трето пране подновявайте водоустойчивостта с импрегниращ спрей.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя (горна част)
93% полиамид, 7% еластан
Основна материя
2% полиестер, 98% полиамид
Подплата
100% полиестер
Мембрана
100% полиуретан
Съвети за поддръжка Да се пере наопаки. Да се пере със затворен цип. Да се пере отделно. Да не се използва омекотител. Да се оставя да изсъхне след използване.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 30°C - програма за деликатни тъкани
Пране в пералня на максимална температура 30°C - програма за деликатни тъкани
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Тестове и гаранция

Продуктът е тестван и одобрен от любители на фрийрайда в реални условия.
Тестови продукт Нашите дизайнерски екипи са разположени в подножието на Монблан в близост до множество ски курорти в департамент От-Савоа (Франция). През цялата година проектираме семпли и технични продукти. След това подлагаме тези продукти на изпитания в реални условия, при каквито ще бъдат използвани ежедневно.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи