Реф. : 965847
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
БЛОКЧЕТА И ГЕЛОВЕ

ЕНЕРГИЙНО БИОБЛОКЧЕ С ФУРМИ И БОРОВИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН APTONIA

APTONIA
4.5/5
4.5/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 25/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 28/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 30/09/2021 6лв.
Екипът ни създаде това биоблокче с фурми без глутен, източник на енергия при тренировки и състезания над 3 часа. Нашият екип създаде това биоблокче с фурми без глутен за любителите на натоварванията за издръжливост. Идеален избор за възвръщане на енергията при тренировки и/или състезания над 3 часа.

Предимства

Енергизиращ ефект 108 kcal за блокче.
Антиоксидантни свойства Витамин C предпазва клетките от оксидантния стрес.
Лесно отваряне/затваряне Опаковка с още по-лесно отваряне и затваряне с една ръка.
Състав Съдържа 72,5% плодове.
Лесно пренасяне Прибирате се лесно в джоба на дрехата.

Техническа информация

СЕРТИФИЦИРАН БИОПРОДУКТ С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПЛОДОВЕ


Блокчето с фурми е сертифицирано като биопродукт на всеки етап от производството му с етикет Еcocert® (за нас) и Certifood® (за нашия доставчик в Испания).
Горди сме, че създадохме блокче, което съдържа 72,5% плодове, от които 68% плодова маса от фурми и 4,5% прах от лиофилизирани боровинки.

БИОБЛОКЧЕ С ФУРМИ БЕЗ ГЛУТЕН: ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО?

Това блокче е подходящо за спортуващи, които се хранят или желаят да се хранят здравословно или имат чувствителност или непоносимост към глутен.
Лесното му отваряне, както и по-лесното дъвчене благодарение на слънчогледовите и ленени семена, правят това блокче идеално за възстановяване на енергията при натоварване над 3 часа. Освен това фурмите са плод, богат на въглехидрати, който се усвоява лесно, което го прави перфектен избор за хранене на практикуващи спортове за издръжливост.

СЪДЪРЖА ВИТАМИНИ

Въпреки че блокчето е богато на антиоксиданти (които предпазват клетките от оксидативния стрес), първоначално решихме да добавим в него и витамин С. Тъй като последното се счита за добавка, а добавките са забранени в биопродуктите, трябваше да намерим алтернатива, която е също толкова ефективна.
По тази причина избрахме на ацерола. Тя е богата на витамин C, без да ограничава възможността да създадем биопродукт, който отговаря на най-високите стандарти.

ПРОИЗХОД НА СЪСТАВКИТЕ

"За да ограничим нашето въздействие върху околната среда, ние избрахме съставки, чийто произход е естествен. С други думи, климатът трябва да позволява и да благоприятства производството на въпросните съставки", пояснява Жулиет, нашият продуктов инженер. Без проблем можем да заявим, че фурмите идват от Тунис, а ацеролата се произвежда в Бразилия и обработва в Европа.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА СЪСТАВКИТЕ

- Фурмите гарантират отличен вкус и осигуряват енергия.
- Овесените ядки дават текстура и осигуряват енергия.
- Ленените и слънчогледови семена придават хрупкавост и вкус.
- Лиофилизираните боровинки на прах и естественият ароматизант боровинка гарантират перфектен вкус.
- Сокът от ацерола на прах
е естествен източник на витамин C, който е силен оксидант.

ДЪВЧЕНЕТО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ

Имайте предвид, че дъвченето само по себе си активира храносмилателните ензими и следователно самото храносмилане и усвояване на веществата. Това е жизненоважен процес, който често бива нарушен по време на физическа активност.

И това не е всичко. Даваме си сметка, че дъвченето не е лесна задача по време на натоварване и затова добавихме ленени и слънчогледови семена, които улесняват този процес. Освен това се съчетават чудесно с фурмите и придават хрупкавост.

Таблица с хранителни стойности

Хранителни стойности 100 г | 40 г (1 блокче) Енергийни стойности 361 kcal - 1521 kJ | 108 kcal - 456 kJ Мазнини 8,3 г | 2,5 г От които наситени мастни киселини 0,9 г | 0,3 г Въглехидрати 61 г | 18 г От които захари 46 г | 14 г Протеини 6,0 г | 1,8 г Сол 0,01 г | <0,01 г Витамин C 40 мг (50%)* | 12 мг (15%)* *% от препоръчителния дневен прием

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Биоблокчето с фурми без глутен трябва да се консумира непосредствено след отварянето му. Да се съхранява на сухо място, защитено от слънчева светлина.

Тестове и гаранция

Биоблокчето със семена и бадеми без глутен постигна единодушен резултат при всички 63-ма спортуващи на различно ниво и спорт (колоездене, планинско колоездене, триатлон, планинско бягане, маратон и др.).
Тестови продукт Това блокче е тествано и одобрено от потребителска група от 63-ма спортуващи в реални условия на физическо натоварване за издръжливост.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи