Реф. : 965808
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
БЛОКЧЕТА И ГЕЛОВЕ

ЕНЕРГИЙНО БИОБЛОКЧЕ БЕЗ ГЛУТЕН, СЕМЕНА/БАДЕМИ, 3 БРОЯ APTONIA

APTONIA
4.5/5
4.5/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 24/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 27/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 29/09/2021 6лв.
Нашият дизайнерски екип разработи това биоблокче със семена и бадеми без глутен за консумация при натоварвания под 3 часа. Екипът ни създаде това биоблокче със семена без глутен за спортуващите, които обичат натоварванията за издръжливост, идеален избор за тренировки и/или състезания под 3 часа.

Предимства

Енергизиращ ефект 163 kcal и 10 г въглехидрати в 1 блокче.
Състав Биопродукт без глутен и без палмово масло.
Антиоксидантни свойства Витамин C предпазва клетките от оксидантния стрес.
Лесно пренасяне Можете да съхранявате блокчето в джобовете си.

Техническа информация

СЕРТИФИЦИРАН БИОПРОДУКТ

Продуктите с органичен произход имат много предимства, ето защо решихме и ние да ви предложим биоблокче. Нашата гама биопродукти за 2021 г. съдържа не само това блокче със семена, но и енергиен гел и енергийно блокче с фурми.
Блокчето със семена е сертифицирано като биопродукт на всеки етап от производството му с етикет Еcocert® (за нас) и Certifood® (за нашия доставчик в Испания).
Накратко, нашите продукти са натурални, чисти и съдържат малко съставки - точно това, от което се нуждаете.

БЛОКЧЕ С РАЗЛИЧЕН ВКУС (НЕ ТОЛКОВА СЛАДЪК)

Както подсказва името му, това блокче със семена ще ви достави не само въглехидрати, но и мазнини. Макар въглехидратите да са източник на енергия номер 1, мазнините също са важна хранителна съставка. "Предлагаме ви това блокче, което не е толкова сладко. Нашата гама е богата на сладки продукти и това блокче ви дава различен избор. В действителност, след определен момент захарта може да се окаже вредна.", споделя нашият продуктов инженер.

БИОБЛОКЧЕ СЪС СЕМЕНА И БАДЕМИ БЕЗ ГЛУТЕН: ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО?

Блокчето може да се носи в джоба по време на тренировки или състезания под 3 часа. Независимо от спорта, който практикувате (колоездене, планинско бягане, триатлон, бягане, плуване, преходи и пр.), можете без проблем да консумирате блокчето, ако имате чувствителност или непоносимост към глутен.
Освен това, ако обичате да се храните здравословно, натурално и вкусно, това биоблокче със семена и бадеми ще зарадва вашите вкусови рецептори.

СЪДЪРЖА ВИТАМИНИ

Въпреки че блокчето е богато на антиоксиданти (които предпазват от умора на мускулите), първоначално решихме да добавим в него и витамин С. Тъй като последното се счита за добавка, а добавките са забранени в биопродуктите, трябваше да намерим алтернатива, която е също толкова ефективна.
По тази причина избрахме на ацерола. Тя е богата на витамин C, без да ограничава възможността да създадем биопродукт, който отговаря на най-високите стандарти.

ПРОИЗХОД НА СЪСТАВКИТЕ

"За да ограничим нашето въздействие върху околната среда, ние избрахме съставки, чийто произход е естествен. С други думи, климатът трябва да позволява и да благоприятства производството на въпросните съставки", пояснява Жулиет, нашият продуктов инженер. Без проблем можем да заявим, че бадемите идват от Калифорния и Австралия, че ацеролата се произвежда в Бразилия или че овесените ядки се отглеждат в Англия.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА СЪСТАВКИТЕ

- Семената, бадемите, оризовият сироп, овесените ядки и меда осигуряват енергия.
- Семената и бадемите придават вкус и хрупкавост.
- Дехидратираният оризов сироп и слънчогледовото масло дават консистенция.
- Сокът от ацерола на прах осигурява витамин С, антиоксидант, който предпазва от мускулна умора.
- Екстрактът, богат на токофероли, представлява технологична/производствена добавка.

ДЪВЧЕНЕТО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ

Защо да дъвчете енергийно блокче, когато можете просто да глътнете енергиен гел? Имайте предвид, че дъвченето само по себе си активира храносмилателните ензими и следователно самото храносмилане и усвояване на веществата. Това е жизненоважен процес, който често бива нарушен по време на физическа активност.
Така че не се лишавайте от любимите ви гелове или други хранителни продукти, лесни за консумация, просто ги редувайте, например с това блокче със семена.

Таблица с хранителни стойности

Хранителни стойности 100 г | 35 г (1 блокче) Енергийни стойности 2260 kcal - 543 kJ | 678 kcal - 163 kJ Мазнини 36 г | 11 г От които наситени мастни киселини 4,6 г | 1,4 г Въглехидрати 34 г | 10 г От които захари 14 г | 4,2 г Протеини 17 г | 5,1 г Сол 0,02 г | <0,01 г Витамин C 0,40 мг (50%)* | 0,12 мг (15%)* *% от препоръчителния дневен прием

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение Биоблокчето със семена без глутен трябва да се консумира непосредствено след отварянето му. Да се съхранява на сухо място, защитено от слънчева светлина.

Тестове и гаранция

Биоблокчето със семена и бадеми без глутен постигна единодушен резултат при всички 62-ма спортуващи на различно ниво и спорт (колоездене, планинско колоездене, триатлон, планинско бягане, маратон и др.).
Тестови продукт Това блокче е тествано и одобрено от потребителска група от 62-ма спортуващи в реални условия на физическо натоварване за издръжливост.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи