Реф. : 8405268
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГРАДСКИ ВЕЛОСИПЕДИ

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГРАДСКИ ВЕЛОСИПЕД ELOPS 920 E С ВИСОКА РАМКА ELOPS

ELOPS
4.1/5
4.1/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 29/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 01/10/2021 12лв.
  • Доставка до адрес От 05/10/2021 12лв.
Екипът ни от любители на колоезденето създаде електрическия модел ELOPS 920, за да улесни придвижването в града и разходките с велосипед. Карайте с лекота. За ваше улеснение при придвижване в града, когато карате срещу вятъра, когато закъснявате или когато сте натоварени, електромоторът с датчик за мощност съгласува работата си с вашето усилие.

Предимства

Комфорт По-голям комфорт - ергономична стойка, широки гуми и амортисьорна вилка.
Лесно използване Лекота при каране - електромотор на ос касетата 70 Нм, 7 скорости и багажник.
Сигурност на велосипеда Карайте безопасно - LED светлини, дискова спирачка отпред и V-brake отзад.
Доживотна гаранция Ще ви служи дълго - доживотна гаранция на рамката, лапата и кормилото.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Батерия и електромотор: техническа информация

Електромотор на ос-касетата Brose (Drive T Alu) 250 W (в съответствие с европейските стандарти).
Въртящ момент 70 Нм. Батерия 36 V/11,6 Ah, капацитет 418 Wh, тегло 2,6 кг, гаранция 2 г. (350 - 500 цикъла на зареждане до 100%) с елементи Samsung.
Системата се управлява с LCD табло с 3 режима на движение + 1 режим walk за бутане на велосипеда.
Пробег 50 - 70 км в зависимост от теглото ви, начина на каране, денивелацията на маршрута, температурата, режима на подпомагане.

Какво представлява велосипедът с електрическо подпомагане?

Чрез датчика за мощност разположеният на ос-касетата електромотор на Elops 920 E съгласува работата си с вашето усилие - колкото по-енергично въртите педалите, толкова повече ви съдейства той. Така се запазва усещането от карането на обикновен велосипед.
А батерията? Оборудвана е със светлинен индикатор за ниво на заряда и заключващо устройство с ключ - можете да я свалите, за да я заредите у вас или на работа, както и да я вземете с вас, когато оставяте велосипеда си навън.

Защо е необходима висока рамка?

За по-добра динамика при каране - тя е алуминиева, по-лека и в същото време по-твърда от стоманената, а предаването на мощността на двигателя се осъществява по-ефективно.
И тъй като качването на велосипед с висока рамка е по-лесно, когато той е със съответстваща на ръста ви височина, ето съветите ни за избор на размер:
Размер M е подходящ за велосипедисти с ръст от 1,55 до 1,75 м, а размер L - за хора, високи от 1,75 до 1,95 м."

Вилка

Електрическият велосипед осигурява повече свобода и комфорт в града. Дори по паваж? Да - с амортисьорната си вилка без възможност за регулиране вашият велосипед поглъща част от вибрациите от пътя и омекотява сътресенията от настилката. Практичен е за каране по паваж, тротоари, през трамвайни релси и т.н.

Вътрешни скорости - знаете ли какво е това?

Велосипедът има 7 скорости в главината Shimano Nexus с въртяща команда. Вътрешните скорости могат да се сменят и на място. Все пак не изчаквайте да тръгнете нагоре, за да превключите.
За какво са му скорости на един електрически велосипед? На този въпрос ще отговори дизайнерката Селин: "Защото той все пак си е велосипед, а не мотопед. Затова имате възможност да сменяте скоростите в зависимост от терена. Така електрическият велосипед ще бъде по-ефективен, а батерията ще се разрежда по-бавно."

Спирачки

За по-ефективно и по-сигурно спиране оборудвахме велосипеда със спирачни лостчета Tektro от алуминий - те са леки и прецизни.
А за да разчитате на мощно и плавно спиране дори в дъжд, решихме да заложим на механични дискови спирачки на предната капла.

Алуминиево седалково колче и удобна седалка

Алуминиевото колче на седалката намалява вибрациите, а стягането с болт и гайка намалява опасността от кражба. А седалката? Това е любимата ни част: след множество изпитания решихме да оставим тази седалка широка с плътност на пяната в отделните зони, съобразена с точките на натиск.
Защо точно тя? Защото определено беше най-удобната.

Капли/гуми

"За да карате с лекота в града, избрахме 28-инчови гуми с голямо сечение - с тях велосипедът става „по-бърз“ и по-лесно ще преодолявате малки препятствия. Вече няма да губите равновесие, преминавайки през тротоари, шахти, дупки в асфалта или трамвайни релси. Освен това те разполагат със светлоотразяваща ивица по канта.
А шината? Тя е двустенна, за по-голяма здравина и е захваната с 36 спици.

Принадлежности и оборудване, които улесняват придвижването ви в града

За да улесним придвижването ви в града сме помислили за някои подробности:
Багажникът (макс. 27 кг), на който може да се захване детско столче, е съвместим с чанти със самозаключващи се накрайници. Велосипедът разполага и със звънец.
Алуминиевата опорна стойка на задната капла е проектирана да издържа теглото на електрически велосипед.
А за да пристигате на работа без петънце по дрехите, велосипедът е оборудван с калници и протектор на веригата.
Разбира се, включили сме и зарядно устройство.

Светлини

Вече не се налага да въртите педалите, за да разчитате на светлината на фаровете си - те черпят енергия от батерията.
Велосипедът ви разполага с вградени в рамката LED светлини 20 лукса, за да ви виждат на 45 метра напред и 150 метра назад.
Светлините се управляват от командния сензорен екран на кормилото. А за да ви виждат, те се включват веднага щом задействате електромотора.

Как да поддържате правилно електрическия си велосипед?

С времето налягането в гумите спада. Това е нормално, тъй като вътрешната гума е леко пореста. Затова не забравяйте да го проверявате редовно. Карането с недостатъчно напомпани гуми намалява автономния пробег, увеличава усилието, което трябва да се прилага върху педалите, и благоприятства спукванията.
Преди да предприемете каквито и да било ремонтни или обслужващи дейности по електрическия си велосипед, трябва да свалите батерията му, така че системите да не са под напрежение.

Тегло на велосипедиста

Този велосипед с електрическо подпомагане отговаря на изисквания на стандарт EN 15194 за товароносимост до 125 кг (велосипедист и оборудване като: багажник, детско столче, кошница, покупки и т.н.)

Режими на подпомагане

Режим 0: без подпомагане.
Режим 1: +80%.
Режим 2: +160%.
Режим 3: +320%

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Рамка
100% алуминий 6061
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Гаранция Доживотна гаранция на рамката и кормилото. 2 години на електрическите елементи и сменяемите части

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи