Реф. : 8405261
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГРАДСКИ ВЕЛОСИПЕДИ

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГРАДСКИ ВЕЛОСИПЕД ELOPS 920 С НИСКА РАМКА ELOPS

ELOPS
4.2/5
4.2/5
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 20/01/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 21/01/2022 12лв.
  • Доставка до адрес От 24/01/2022 12лв.
Екипът ни от любители на колоезденето създаде модела ELOPS 920, за да улесни придвижването в града и разходките с велосипед. Карайте с лекота. За ваше улеснение при придвижване в града, когато карате срещу вятъра, когато закъснявате или когато сте натоварени, електромоторът с датчик за мощност съгласува работата си с вашето усилие.

Предимства

Комфорт По-голям комфорт - ергономична стойка, широки гуми и амортисьорна вилка.
Лесно използване Лекота при каране - електромотор на ос касетата 70 Нм, 7 скорости и багажник.
Сигурност на велосипеда Карайте безопасно - LED светлини, дискова спирачка отпред и V-brake отзад.
Доживотна гаранция Ще ви служи дълго - доживотна гаранция на рамката, лапата и кормилото.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Батерия и електромотор: техническа информация

Електромотор на ос-касетата Brose (Drive T Alu) 250 W (в съответствие с европейските стандарти).
Въртящ момент 70 Нм. Батерия 36 V/11,6 Ah, капацитет 418 Wh, тегло 2,6 кг, гаранция 2 г. (350 - 500 цикъла на зареждане до 100%) с елементи Samsung.
Системата се управлява с LCD табло с 3 режима на движение + 1 режим walk за бутане на велосипеда.
Автономният пробег е между 50 и 90 км в зависимост от теглото ви, начина на каране, денивелацията на маршрута, температурата, режима на подпомагане.

Какво представлява велосипедът с електрическо подпомагане?

Чрез датчика за мощност разположеният на ос-касетата електромотор на Elops 920 E съгласува работата си с вашето усилие - колкото по-енергично въртите педалите, толкова повече ви съдейства той. Така се запазва усещането от карането на обикновен велосипед.
А батерията? Оборудвана е със светлинен индикатор за ниво на заряда и заключващо устройство с ключ - можете да я свалите, за да я заредите у вас или на работа, както и да я вземете с вас, когато оставяте велосипеда си навън.

Какви са предимствата на ниската рамка?

С нея се качвате на велосипеда по-лесно.
Затова за по-голям комфорт при придвижване ви предлагаме градски велосипед с ниска алуминиева рамка (без горна тръба).
А защо алуминиева? Освен че е по-лек от стоманата, алуминият е и по-твърд - така мощността от електромотора се предава по-ефикасно.
Размер M е подходящ за велосипедисти с ръст от 1,55 до 1,75 м, а размер L - за хора, високи от 1,75 до 1,95 м.

Вилка

Електрическият велосипед осигурява повече свобода и комфорт в града. Дори по паваж? Да - с амортисьорната си вилка без възможност за регулиране вашият велосипед поглъща част от вибрациите от пътя и омекотява сътресенията от настилката. Практичен е за каране по паваж, тротоари, през трамвайни релси и т.н.

Вътрешни скорости - знаете ли какво е това?

Велосипедът има 7 скорости в главината Shimano Nexus с въртяща команда. Вътрешните скорости могат да се сменят и на място. Все пак не изчаквайте да тръгнете нагоре, за да превключите.
За какво са му скорости на един електрически велосипед? На този въпрос ще отговори дизайнерката Селин: "Защото това все пак си е велосипед, а не мотопед. Затова имате възможност да сменяте скоростите в зависимост от терена. Така електрическият велосипед ще бъде по-ефективен, а батерията ще се разрежда по-бавно."

Спирачки

За по-ефективно и по-сигурно спиране оборудвахме велосипеда със спирачни лостчета Tektro от алуминий - те са леки и прецизни.
А за да разчитате на мощно и плавно спиране дори в дъжд, решихме да заложим на механични дискови спирачки на предната капла.

Алуминиево седалково колче и удобна седалка

Алуминиевото колче на седалката намалява вибрациите, а стягането с болт и гайка намалява опасността от кражба. А седалката? Това е любимата ни част: след множество изпитания решихме да оставим тази седалка широка с плътност на пяната в отделните зони, съобразена с точките на натиск.
Защо точно тя? Защото определено беше най-удобната.

Капли/гуми

За да карате с лекота в града, избрахме 28-инчови гуми с голямо сечение - с тях велосипедът става „по-бърз“ и по-лесно ще преодолявате малки препятствия. Вече няма да губите равновесие, преминавайки през тротоари, шахти, дупки в асфалта или трамвайни релси. Освен това те разполагат със светлоотразяваща ивица по канта за по-добра видимост.
А шината? Тя е двустенна, за по-голяма здравина и е захваната с 36 спици.

Принадлежности и оборудване, които улесняват придвижването ви в града

За да улесним придвижването ви в града сме помислили за някои подробности:
Багажникът (макс. 27 кг), на който може да се захване детско столче, е съвместим с чанти със самозаключващи се накрайници. Велосипедът разполага и със звънец.
Алуминиевата опорна стойка на задната капла е проектирана да издържа теглото на електрически велосипед.
А за да пристигате на работа без петънце по дрехите, велосипедът е оборудван с калници и протектор на веригата.
Разбира се, включили сме и зарядно устройство.

Светлини

Вече не се налага да въртите педалите, за да разчитате на светлината на фаровете си - те черпят енергия от батерията.
Велосипедът ви разполага с вградени в рамката LED светлини 20 лукса, за да ви виждат на 45 метра напред и 150 метра назад.
Светлините се управляват от командния сензорен екран на кормилото. А за да ви виждат, те се включват веднага щом задействате електромотора.

Съвети за поддръжка

С времето налягането в гумите спада. Това е нормално, тъй като вътрешната гума е леко пореста. Затова не забравяйте да го проверявате редовно. Карането с недостатъчно напомпани гуми намалява автономния пробег, увеличава усилието, което трябва да се прилага върху педалите, и благоприятства спукванията.
Преди да предприемете каквито и да било ремонтни или обслужващи дейности по електрическия си велосипед, трябва да свалите батерията му, така че системите да не са под напрежение.

Как да поддържате правилно електрическия си велосипед?

С времето налягането в гумите спада. Това е нормално, тъй като вътрешната гума е леко пореста. Затова не забравяйте да го проверявате редовно. Карането с недостатъчно напомпани гуми намалява автономния пробег, увеличава усилието, което трябва да се прилага върху педалите, и благоприятства спукванията.
Преди да предприемете каквито и да било ремонтни или обслужващи дейности по електрическия си велосипед, трябва да свалите батерията му, така че системите да не са под напрежение.

Един последен съвет, преди да потеглите?

Електрическият велосипед ви дава възможност да се придвижвате в града на две колела, без да се изпотявате и без да закъснявате, пренасяйки със себе си това, от което се нуждаете. Така велосипедът може да се превърне в чудесно средство за ежедневно придвижване в града. Затова оставете автомобила си в гаража и се качете на градски велосипед - усещането е страхотно. "

Тегло на велосипедиста

Този велосипед с електрическо подпомагане отговаря на изисквания на стандарт EN 15194 за товароносимост до 125 кг (велосипедист и оборудване като: багажник, детско столче, кошница, покупки и т.н.)

Режими на подпомагане

Режим 0: без подпомагане.
Режим 1: +80%.
Режим 2: +160%.
Режим 3: +320%

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Рамка
100% алуминий 6061
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Гаранция Доживотна гаранция на рамката и кормилото. 2 години на електрическите елементи и сменяемите части

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи