Реф. : 969083
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕЛЕЦИ ЛОВ

Елек за лов 900, кафяв SOLOGNAC

SOLOGNAC
Декатлон
за лов. С многобройните си джобове този хибриден елек ви дава възможност да носите вещите и патроните си и в същото време оставя тялото ви да диша оптимално. С регулируемите си ремъци е подходящ за всеки.

Предимства

Комфорт при носене Осигурен от възможността за регулиране на ремъците и пяната на гърба и раменете.
Устойчивост на дива растителност Много устойчива на протриване тъкан от 100% памук за по-голяма дълготрайност.
Проветрение Вентилационни ивици от мрежеста материя за по-добра циркулация на въздуха.
Мултифункционалност Един размер, който се регулира за приспособяване към телосложението.
Джобове 2 големи предни джоба , 2 вътрешни с цип и 1 за дивеч отзад.
Промазана материя Промазана тъкан, която предпазва от лек дъжд.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Елек за лов със специална система за регулиране за по-голям комфорт при носене

Когато човек носи раница, тежестта не се измества назад. Защо? Защото ремъците слизат до ханша. Това ни даде идея. В началото ремъците преминаваха отпред, но товарът в джоба за дивеч нарушаваше равновесието. После моделиерите ни намериха решение, при което те са захванати в точките на натоварване в долната част на гърба. Така тежестта се разпределя и елекът стои стабилно върху тялото.

Система за проветрение на гърба, проектирана за ефективно отвеждане на потта

Мрежата на гърба повишава комфорта при носене. Циркулацията на въздух се подобрява допълнително от система за вентилация, която осигурява оптимално отвеждане на потта. Идеално за лов в полето под слънчевите лъчи в началото на ловния сезон, нали? Дори през есента, когато температурите се покачат, този елек ще бъде с вас по време на лов за фазани, за пъдпъдъци или за зайци. Няма да ви бъде толкова топло, ще се изморявате по-малко и ще разполагате с отлична свобода на движенията.

Защо с този елек няма да ви е толкова топло по време на лов?

С изчистения дизайн на гърдите и гърба на този хибриден модел, осигуряващ добра вентилация, няма да ви е толкова топло, колкото с обикновен елек. С него проветрението е пълно. Когато е твърде топло, кръвообращението се засилва, човек се поти повече и мозъкът му се нуждае от повече ресурси, за да поддържа телесната температура в нормални граници. В резултат на това умората настъпва по-бързо.

Елекът разполага с джобове за муниции, вода и принадлежности и се напасва лесно към тялото ви.

Препоръчваме ви, преди да излезете на лов, да регулирате елека на колана и на гърдите чрез ремъците и катарамата на кръста. Така той ще прилегне оптимално към тялото ви. Елекът разполага с 2 големи твърди джоба отпред (всеки от които побира по една кутия с патрони), които се затварят с копчета тик-так. Отзад има 2 джоба за вода и 1 за дивеч, който се затваря с хоризонтален цип отгоре и копчета тик-так от двете страни.

Как нашите дизайнери и инженери са успели да осигурят оптимален комфорт при носене?

Да не забравяме и двата джоба с ципове в големите предни джобове, в които можете да сложите документи като разрешително за лов, застраховка и други. Плюсовете на този елек? Подплатените с пяна ивици отвътре и на презрамките са предназначени да предпазят раменете и гърба ви от натоварването. Мрежестата тъкан с малките си вентилационни канали пък улеснява допълнително циркулацията на въздуха.

Хибриден елек - как се роди тази идея?

Този проект датира от 2018 г. Всичко започна от идеята за използване на елек след наблюдения на ловци в полеви условия. Очертаха се 3 основни изисквания: лесно пренасяне на принадлежностите, лекота и комфорт при носене. През следващите седмици се родиха идеи, съпътствани от прототипи и полеви изпитания. Накрая дизайнерският ни екип достигна до това решение за носене с възможност за приспособяване на принадлежностите според нуждите и употребата.

Малко допълнителна информация

Този елек трябва да бъде последен слой, тъй като може да се носи върху обикновена тениска или върху зимно яке. Тъканта от 100% памук е много устойчива на протриване и е промазана (това означава, че предпазва от лек дъжд). При този новаторски модел имате бърз достъп до джоба за дивеч, тъй като той се разширява чрез двете тик-так копчета отстрани. Ципът пък улеснява почистването му. Колко тежи този елек? Едва 930 г. Един размер.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя (горна част)
100% памук
Основна подплата
100% полиестер
Подплата
100% полиамид
Колан
100% полипропилен
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Да не се избелва
Да не се избелва
Да не се суши в сушилня
Да не се суши в сушилня
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене

Тестове и гаранция

Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи