Реф. : 8504396
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ ЯКЕТА И ПАНТАЛОНИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ, МОМЧЕТА

ДЕТСКО ЯКЕ ЗА ПРЕХОДИ SH500 X-WARM 3 В 1, НЕПРОМОКАЕМО, МОМЧЕТА 8-14 Г., ЧЕРНО QUECHUA

QUECHUA
4.6/5
4.6/5

Цвят : тъмно графитносиво

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 24/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 27/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 29/09/2021 6лв.
Разработихме това много топло яке 3 в 1, за да могат децата да адаптират топлината на якето и да бъдат защитени от студа през есента и зимата. Детето ви обича зимните приключения? Топлина, непромокаемост и технически качества без компромис. Това много топло яке 3 в 1 се адаптира лесно за зимата и междинните сезони.

Предимства

Топлина Температура на комфорт -16°C.
Слой вата 100 г/м² + 1 слой полар.
Няколко начина на използване Непромокаемо яке 3 в 1 със свалящо се вътрешно хибридно яке от полар.
Непромокаемост Непромокаема материя (5000 мм воден стълб), 100% непропускливи шевове.
Дишане на тялото 2 странични ципа за проветрение.
Ограничанване на навлизането на сняг Регулируема ватирана качулка, регулируеми маншети, стягане в долната част.

Техническа информация

Как това яке ще топли детето?

Направено е сравнително изследване, осъществено в лаборатория за термичен анализ, в условия на преход при слаб вятър (5 км/ч).
Температурата на комфорт е температурата на въздуха, при която 80% от потребителите да имат усещането за "леко топло".
За това яке тя е -16°C.
Все пак трябва да се има предвид, че чувствителността на студ на всеки човек е различна.

Поларена материя: Изолира, задържайки въздуха

Структурата на поларената материя създава обем, който задържа въздуха. Чрез естествените изолационни свойства на задържания въздух поларът запазва топлината на тялото. Именно кардираната материя осигурява задържане на въздуха.

Как якето защитава от външните условия?

Външната материя е непромокаема и спира вятъра и проникването на вода (преди изпиране: 8000 мм воден стълб на качулката, раменете и в долната част на гърба, 5000 мм воден стълб на ръкавите и торса). За да ви е топло през зимата, трябва да пазите също главата и крайниците си (глава, ръце, крака). Топлата и непромокаема качулка, стягането на маншетите и високата яка не позволяват на студа да проникне в якето. Два джоба предпазват ръцете от студа.

Как да се обличате за преходи в сняг?

За да изберете подходящото зимно облекло, независимо от активността, която практикувате, ви съветваме да прилагате принципа на 3-те слоя.
Слой 1: високотехнологичното бельо отвежда влагата от изпотяване, за да поддържа кожата суха.
Слой 2: вторият слой (полар, пуловер) осигурява топлина, както и отвежда влагата навън.
Слой 3: якето защитава от външните условия като дъжд, сняг, вятър.
Всички дрехи трябва да са дишащи, за да позволяват отвеждане на влагата.

Как да бъдете сигурни, че якето е 100% непромокаемо?

Външната материя на якето дължи непромокаемостта си на нанесената промазка. Водоустойчивостта на дадена материя се измерва чрез налягането, упражнено върху нея от воден стълб, изразено в мм (стандарт ISO 811). Колкото по-голямо е налягането, толкова по-непромокаема е тя. Материя с непромокаемост от 3000 мм издържа налягане, упражнявано от 3000 мм воден стълб. Якето премина успешно и тест под душ с дебит 60 л вода/м²/ч, което съответства на 2 ч проливен дъжд.Тестът е извършен преди изпиране.

Водата често се просмуква през шевовете. Якето с непропускливи шевове ли е?

За непромокаемостта на якето допринасят и 100% непропускливите шевове. Подлепването на шевовете отвътре с непромокаеми ленти предотвратява проникването на вода през тези чувствителни зони.
Уверихме се в непромокаемостта на якето чрез тест под душ, възпроизвеждащ условията на двучасов проливен дъжд. Освен това го тествахме и на терен във всякакви условия, за да гарантираме, че е напълно адаптирано за вашите дейности.

Защита от вятър

Непромокаемостта и ветроупорността на материята се осигуряват чрез покритие или мембрана от вътрешната страна. Всяка непромокаема материя притежава техническите характеристики, за да бъде сертифицирана и като предпазваща от вятър. Защитата от вятър е изключително важна, както при активно движение, така и при почивка, тъй като вятърът има силен охлаждащ ефект.

Как да запазите техническите характеристики на якето?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата (препоръчително е при всяко пране). В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

ФУНКЦИОНАЛНИ ПРЕДИМСТВА

2 джоба за ръцете с цип + 1 мрежест вътрешен джоб. 1 вътрешно джобче в полара за телефон, със закопчаване. 1 обгръщаща регулируема качулка, непромокаема и ватирана.

Ще се запази ли качеството на якето при редовно ползване?

За да се уверим в дълготрайността на продуктите си, ние подлагаме на изпитания използваните материи за устойчивост на триене, издържливост на цветовете и устойчивост на многократно пране. Това яке е преминало през всички тези тестове.

Съвети за употреба

Използване на системата 3 в 1.
Якето се съединява с полара чрез халки на яката и на нивото на китките на полара. От вътрешната страна на якето, на същите места, се намират ленти за завързване към халките.
Така якето и поларът стават едно.Препоръчваме да перете отделно горното яке и полара.

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид (тениски, панталони, раници и други) онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда.
За повече информация: http://sustainability.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна материя
100% полиестер
Вътрешна материя
100% полиестер
Пълнеж
100% полиестер
Основна подплата
100% полиестер
Страничен шев (плат)
91% полиестер, 9% еластан
Външна материя
100% полиамид
Джоб
100% полиестер
Подмишница (плат)
91% полиестер, 9% еластан
Импрегнация
100% полиуретан
Маншет
82% полиамид, 18% еластан
Съвети за поддръжка Да се изпере преди първото използване. Да се пере със затворен цип. Да се пере отделно. Да не се използва омекотител.
Инструкции за пране
Пране в пералня на максимална температура 40°C - нормална програма
Пране в пералня на максимална температура 40°C - нормална програма
Да не се избелва
Да не се избелва
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Може да се суши в сушилня - умерена температура
Да не се глади
Да не се глади
Забранено химическо чистене
Забранено химическо чистене
Съвети за съхранение Уверете се, че якето е напълно сухо, преди да го приберете за съхранение, за предпочитане на закачалка, за да се избегнат гънките, които могат да повредят плата.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Дизайнерският ни екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). Целогодишно нашите дизайнери разработват стилни и функционални високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на изпитвания на терен, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи