Реф. : 8526653
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ ОБУВКИ И БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

Детски обувки за преходи в сняг SH500 warm mid, с велкро, червени QUECHUA

QUECHUA
4.6/5

Цвят : керемидено червено

Мнения от потребителите
Декатлон
до 54,90лв. - %

От

54,90лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
54,90лв. - %
Преди0лв.Сега54,90лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Създадохме тези детски обувки за редовни преходи. Идеални за утъпкан сняг. Подходящи са за заснежени пътеки. Лицевата част е частично кожена и непромокаема. Обувките са подходящи за цялата зима. Топлата подплата гарантира комфорт по време на снежните разходки.

Предимства

Топлина Гранична температура: -6°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана, която запазва краката сухи.
Сцепление Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление върху снега, грайфер 3 мм.
Лесно обличане/събличане Велкро лента за регулиране и лесно обуване.

Техническа информация

Можем ли да сме сигурни, че обувките са достатъчно топли за преходи през зимата?

Ние измерваме термоустойчивостта на обувките посредством теренни и лабораторни тестове за степен на усещане за студ, осъществени сред представителна група потребители. Вече можем да установим с точност при какви температури обувките ви защитават. Граничната температура на комфорт за вашите обувки е -6°C за този модел.

Как обувките защитават от външните условия?

Вашите обувки разполагат с мембрана, за да бъдат непромокаеми и дишащи. Мембраната е много тънка материя (от 5 до 25 микрометра), поставена от вътрешната страна на дадена тъкан, която пречи на водата да прониква и в същото време позволява отвеждане на влагата.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът представлява баланс между осигуряваната от обувките топлина и тяхната способност да позволяват на краката да дишат. Ако обувката е прекалено топла или недостатъчно дишаща, се натрупва влага и краката започват да усещат студ. Мислейки за вашите редовни или нередовни планински преходи, създадохме тези обувки с мембрана, която от една страна да пречи на водата да прониква в обувките, а от друга да отвежда влагата.

Как да сме сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Непромокаемостта на обувките е гарантирана от лабораторни тестове, симулиращи ходене с крака, потопени наполовина във вода, и полеви изпитания за практичността и амортизирането на обувките. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост: 2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 4000 сгъвания, равняващи се на 8-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление?

Захващането на обувките зависи от броя и формата на грайферите. Сцеплението пък зависи от материала на подметката и улеите по нея, както е при гумите на автомобила. Захващането оптимизира оттласкването, предотвратява пързалянето на обувката назад при изкачване и стабилизира обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането и пързалянето на обувките по гладък терен или при трудни условия (дъжд, сняг, лед), позволявайки на подметката да се задържи.

Какъв тип захващане и сцепление осигуряват тези обувки?

Нашите обувки с подметки SNOWCONTACT са създадени, за да ви носят максимален комфорт по време на преходи и сцепление върху снега. Разположението и височината на грайферите (3 мм) са вдъхновени от лапите на риса. Грайферите са стратегически разположени, за да осигуряват оптимално сцепление при преходи в сняг с денивелация. Повърхността и формата на грайферите са разработени специално за твърда снежна повърхност и отвеждат излишната вода, за да не се хлъзгат обувките.

Какви са характеристиките на подметките с технология SNOWCONTACT?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Ще се запази ли във времето качеството на обувките при редовно ползване?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да избираме за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, ви съветваме да спазвате следните принципи. Топлина: осигурете си топлина с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).
Дишаща функция: избирайте чорапите си според интензивността на прехода и залагайте на дишащи модели, за да намалите влагата.
Височина: съобразявайте височината на чорапите си с височината на лицевата част на обувките и избирайте високи чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазим техническите характеристики на обувките?

Промазаността е свойството на тъканта да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна. Трябва да се обновява през целия срок на живот на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (спрей или течност) за тази цел.

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция. Всички наши устойчиви подходи на: http://developpement-durable.decathlon.com/

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Подметка
100.00% каучук
Външна част
40.00% цепена биволска кожа, 30.00% полиуретан, 30.00% полиестер
Вътрешна част
100.00% полиестер
Топла подплата
100.00% полиестер
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на открито.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Нашият дизайнерски екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). Целогодишно дизайнерите ни разработват стилни и функционални високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на строги изпитвания на терен, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи