Поръчки, направени след 13.03.2020 г., могат да имат временно забавяне поради технически проблеми, съчетани със задържане на доставките при преминаване на границите на страната ни.
Реф. : 8544386
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ДЕТСКИ ОБУВКИ И БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ

ДЕТСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH500 WARM, ЗЕЛЕНИ QUECHUA

QUECHUA
5/5

Цвят : синьо-черно / тюркоазено зелено

Мнения от потребителите
Декатлон
до 72,90лв. - %

От

72,90лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
За редовни преходи по всякакъв тип заснежени терени. Идеални за дълги преходи в сняг. Удобни обувки за преходи в студено време. Високата лицева част и 4-милиметровите грайфери гарантират стабилност при ходене върху всеки тип сняг.

Предимства

Топлина Гранична температура: -6°C.
Непромокаемост Непромокаема и дишаща мембрана, която запазва краката сухи.
Сцепление Каучукова подметка с грайфери 4 мм за добро сцепление върху сняг.
Фиксиране на стъпалото Обхващат и пристягат глезена с връзки. С чифт канджи за по-свободно регулиране.

Техническа информация

Можем ли да сме сигурни, че обувките са достатъчно топли за преходи през зимата?

Ние измерваме термоустойчивостта на обувките посредством теренни и лабораторни тестове за степен на усещане за студ, осъществени сред представителна група потребители. Вече можем да установим с точност при какви температури обувките ви защитават. Граничната температура на комфорт за вашите обувки е -6°C за този модел.

Как обувките защитават от външните условия?

Вашите обувки разполагат с мембрана, за да бъдат непромокаеми и дишащи. Мембраната е много тънка материя (от 5 до 25 микрометра), поставена от вътрешната страна на дадена тъкан, която пречи на водата да прониква и в същото време позволява отвеждане на влагата.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът представлява баланс между осигуряваната от обувките топлина и тяхната способност да позволяват на краката да дишат. Ако обувката е прекалено топла или недостатъчно дишаща, се натрупва влага и краката започват да усещат студ. Мислейки за вашите редовни или нередовни планински преходи, създадохме тези обувки с мембрана, която от една страна да пречи на водата да прониква в обувките, а от друга да отвежда влагата.

Как да сме сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките чрез лабораторни тестове, симулиращи ходене, при което краката са наполовина потопени във вода, както и чрез полеви тестове за износване и остаряване. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост: 2000 сгъвания (около 4 км ходене), 4000 сгъвания (около 8 км ходене) и 8000 сгъвания (около 16 км ходене). Този модел е изпробван при 4000 сгъвания, равняващи се на 8-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление?

Захващането на обувките зависи от броя и формата на грайферите. Сцеплението пък зависи от материала на подметката и улеите по нея, както е при гумите на автомобила. Захващането оптимизира оттласкването, предотвратява пързалянето на обувката назад при изкачване и стабилизира обувката.
Сцеплението предотвратява хлъзгането и пързалянето на обувките по гладък терен или при трудни условия (дъжд, сняг, лед), позволявайки на подметката да се задържи.

Какъв тип захващане и сцепление осигуряват тези обувки?

Нашите обувки с подметки SNOWCONTACT са създадени, за да ви носят максимален комфорт по време на преходи и сцепление върху снега. Разположението и височината на грайферите (4 мм) са вдъхновени от лапите на риса. Грайферите са стратегически разположени, за да осигуряват оптимално сцепление при преходи в сняг с денивелация. Повърхността и формата на грайферите са разработени специално за твърда снежна повърхност и отвеждат излишната вода, за да не се хлъзгат обувките.

Какви са характеристиките на подметките с технология SNOWCONTACT?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате подложки против подхлъзване.

Ще се запази ли във времето качеството на обувките при редовно ползване?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да избирате за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, ви съветваме да спазвате следните принципи.
Топлина: осигурете си топлина с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).
Дишаща функция: избирайте чорапите си според интензивността на прехода и залагайте на дишащи модели, за да намалите влагата.
Дължина: съобразявайте дължината на чорапите си с височината на лицевата част на обувките и избирайте дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазим техническите характеристики на обувките?

Когато тъканта е промазана, водата се плъзга по нея и не попива. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна. Промазката трябва да се обновява през целия период на употреба на обувката. В нашите магазини се предлагат продукти за тази цел (спрейове или течни препарати).

Какво включва гаранцията на продукта?

Гаранционният срок на този продукт е 2 години, считано от датата на покупка върху касовата бележка. Намиращият се в гаранция продукт ще бъде заменен безплатно. Гаранцията покрива дефектите на продукта, с изключение на тези, които са резултат от нормално износване, и тези, които са резултат от необичайни условия на употреба.

Оценка за сравнение на въздействието на продуктите върху околната среда

Въздействието на продукта върху околната среда се оценява въз основа на целия му жизнен цикъл и на различни показатели. Изготвя се глобална оценка A/B/C/D/E, която да ви помогне лесно да определите измежду продуктите от един вид онези, които имат най-малко въздействие върху околната среда. Декатлон участва доброволно в тази акция за деклариране на въздействието върху околната среда. Вижте всички мерки за устойчиво развитие, които сме предприели: http://developpement-durable.decathlon.com/.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Външна част
40.00% полиуретан, 60.00% полиестер
Подметка
100.00% полиуретан
Топла подплата
18.00% полиуретан, 82.00% полиестер
Вътрешна част
18.00% полиуретан, 82.00% полиестер
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба. Да се оставя да изсъхне на открито.
Съвети за съхранение Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Нашият дизайнерски екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). Целогодишно дизайнерите ни разработват стилни и функционални високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на изпитвания на терен, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи